Új edzőkkel és néhány új játékossal vág neki a következő Extraliga-idénynek a Békéscsabai RSE női csapata.

Az előző bajnokság befejezése után a csapat élén öt esztendőt eltöltő Nagy Attila edző bejelentette, a jövőben kizárólag az utánpótlással kíván foglalkozni. Az Extraliga hetedik helyén végzett csapat háza táján ezt követően megkezdődött az edzőkeresés.

Baran Ádám elnöknek nemcsak az edzőkérdést kellett megoldania, hanem a távozó játékosok helyére is újakat kell találnia. Ez utóbbival még adós a klub, bár van még idő a bajnoki rajtig, ráadásul előrehaladott tárgyalásokat folytatnak jó néhány röplabdással.

Hosszas tanakodás után úgy döntött a klub elnöksége, hogy edzőpárost ültet a kispadra. A békéscsabai Kormos Mihályt kérték fel, aki szakmai igazgatóként tevékenykedik tovább, edzőként pedig a csapat egyik játékosa, Fésüs Erzsébet dolgozik a jövőben. Fésüs eddig csak az utánpótlás mellett tevékenykedett edzőként, ezért kevesebb tapasztalata van trénerként a felnőttek körében.

A viharsarkiak hétfőn, augusztus elsején kezdik az alapozást, amely a kemény munka mellett edzőmérkőzéseket is tartogat majd. A tervek szerint a csapat augusztus közepén Lugosra utazik, ahol a román élvonalban remeklő helyi együttessel méri össze tudását.  Folynak az egyeztetések a szerb Spartak Subotica csapatával is a felkészülési mérkőzésekről. Szeptember első hétvégéjén pedig Békéscsaba ad otthont egy nemzetközi tornának, ahová magyar, román és szerb élcsapatok érkeznek.

Az egyesület vezetése folyamatos tárgyalásokat folyat a csapat megerősítésével kapcsolatban. Várhatóan egy magyar és két külföldi röplabdázó érkezik.

(forrás: beol.hu, BRSE)

Címkék: békéscsaba röplabda brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113110470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása