Versenyszámok. Röplabda: férfi és női csapatverseny. Összlétszám: 288 fő (12 férfi és női válogatott, csapatonként maximum 12 játékos). Strandröplabda. Versenyszámok: férfi és női csapatverseny. Összlétszám: 96 fő, 24-24 kétfős csapat. Indítható versenyzők egy országból: 2 csapat.

Röplabda, kvalifikációs rend:
A rendező jogán Nagy-Britannia mindkét nemnél résztvevő.
A 2011-es Világkupa (november, Japán) első három helyezettje automatikusan utazhat. A Világkupára a kontinentális bajnokságokról lehet eljutni. Ezt követően további öt csapat kvalifikálhatja magát az úgynevezett kontinentális tornákról, mindegyikről egy-egy. Ezekre 2012. január 15-ig kerül sor. A fennmaradó helyekről az utolsó, úgynevezett világkvalifikációs tornák döntenek. A nők számára egyet rendeznek, a férfiaknak pedig hármat 2012. május 15. és 31. között. A nők viadaláról három, a három férfitornákról pedig egy-egy csapat kvalifikálja magát.

Strandröplabda, kvalifikációs rend:

A részvételi jogot a nemzetközi szövetség versenynaptárában megjelölt, 2011. január 1. és 2012. június 17. között sorra kerülő versenyeken nyújtott teljesítmény alapján lehet megszerezni. Minden párosnak legalább 12 versenyen kell indulnia. A rendező ország számára egy helyet fenntartanak arra az esetre, ha egyetlen párosa sem szerez kvótát.

(forrás: MTI)

Címkék: london olimpia röplabda strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr903103238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása