Az elmúlt napok rossz hírei után végre valami jó: a férfi NB I nevezési határideje kedden járt le, és pénzhiány ide vagy oda, a HPQ-Szeged is jelentkezett a következő idényre. A papírokkal minden rendben, egyedül az anyagi támogatás nem elég a sikeres nevezéshez.

Háttere rendezésére a csapat augusztus 10-ig kapott haladékot a szövetségtől.

– Sajnos nem látjuk a végét a szponzorkeresésnek – mondta lehangoltan Varga Tamás, klubelnök. – Nem csak mi, de a potenciális támogatók is a túlélésre játszanak, így kisebb cégeket is nehéz megnyernünk, nem hogy főszponzorokat. A HPQ mindent megtesz értünk és rugalmas is, így természetesen új névadót is kereshetünk, de egyelőre mindenki elzárkózik.

Az együttes vezetősége a helyzet orvoslása érdekében a város önkormányzatától is segítséget kért, de az eddigi ötmillió forintos támogatást nem tudták feljebb tornászni, így még nehezebb helyzetbe kerültek.

– Minimum öt-hatmillió forintra lenne szükségünk – árulta le Varga Tamás. – Nagy cégekkel szinte semmi esélyünk a megegyezésre, a kisebbek pedig általában félmillió forint körüli összeget tudnak ránk áldozni, így belőlük egy tucatot kellene szerezni. A mai gazdasági helyzetben viszont egyet is nehéz.

A klubelnök ötven százalék esélyt lát arra, hogy ősztől újra lesznek bajnoki röplabdameccsek az Újszegedi Sportcsarnokban. Ha sikerül elindulni a bajnokságban, akkor is sok minden kérdéses, így a vezetőedző személye is. Az Extraligából ugyan Mészáros Péter irányításával kiesett az együttes, de nem rajta múlt a bukás, a vezetőség elégedett volt a munkájával, és a szakember is szívesen maradna. Mészáros Szegeden tartása lenne talán az egyetlen cél, ha megvan a pénz, a játékoskeret átalakításáról Varga Tamás szerint felesleges is beszélni.

Csak szeretnék túlélni.

(forrás: szegedcafe.hu)

Címkék: szeged röplabda hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr53105559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása