Gyászos véget ér a nyíregyházi női röplabdasport. Legalábbis a kirakatcsapatok számára. Kedden lejár a nevezési határidő, és az már biztos: a Főiskola SE nem indul az NB I-ben, sőt valószínűleg alacsonyabb szinten sem. Az egyesület képtelen befizetni a bajnoki szerepléshez szükséges összeget, így persze az előírt okmányokat is felesleges benyújtani.

– Hajlottunk arra, hogy az NRK-val együtt közösen, egy csapattal képviseljük a várost az élvonalban – mesélte Kolozsi János, a Főiskola SE edzője. – Személyen jártunk a polgármesteri hivatalban, ahol készségesen meghallgattak bennünket, majd néhány nap elteltével írásban közölték: semmilyen szinten nem tudnak támogatni. A további működéshez, ingyenes teremhasználat mellett négymillió forintra lett volna szükségünk.

– Az egyesített játékoskeretet csak és kizárólag nyíregyházi, fiatal röplabdázók alkották volna – folytatta Kolozsi. – Természetesen a folytatást amatőr alapokon képzeltük, ebbe beleértendő a teljes szakmai stáb, amely szintén ingyen és bérmentve dolgozott volna, méghozzá szívesen. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy egy ilyen eredményes sportág, ennyi tehetséges gyerekkel esetlegesen eltűnik a magyar röplabda térképéről. És mindez Szekér László barátom halálának évében...

Az utolsókat rúgja az NRK is!

Tekintettel a szoros határidőre, no meg a klub anyagi helyzetére, borítékolható, hogy az NRK sem teremti elő a nevezéshez szükséges pénzösszeget. Vagyis, a dicsőmúltú, többszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes élvonalbeli csapat további sorsa több mint bizonytalan. Ne szépítsük, az utolsókat rúgja!

A történet minden szempontból elszomorító. Megannyi tehetséges, a legutóbbi évadban az élvonalban bemutatkozó fiatal titán pályafutása feneklik meg.

(forrás .Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr13096533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kreatív Alkotók 2011.07.27. 15:28:44

Nyíregyháza nem egy LA, vagy egy NY, hogy két csapat "egyforma" csapat kéne.
süti beállítások módosítása