Első alkalommal rendezik meg az országos strandröplabda-bajnokságot a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnok parkolójában július 13. és 17. között – jelentették be a szervező Unishowroom és a Román Röplabda Szövetség képviselői.

Costel Moldovan, az Unishowroom ügyvezetője a Krónikának elmondta: összesen nyolc kamion homokot szállítottak a rendezvény kedvéért a sportcsarnok elé.

– Ezzel az eseménnyel a szabadtéri sportolást szeretnénk népszerűsíteni a kolozsváriak körében – közölte Andrei Crisan, a verseny ötletgazdája. – Leszámítva azokat az időszakokat, amikor éppen a hivatalos bajnokság mérkőzései zajlanak, bárki, akinek kedve támad strandröplabdázni a barátaival, ismerőseivel ingyen és bérmentve megteheti ezt a sportcsarnok előtti napozón.

A strandröplabda-pálya körül lelátó várja a nézőket, belépőt itt sem kérnek, teljesen ingyenes a részvétel. Az országos bajnokságra hat városból – Kolozsvár, Aranyosgyéres, Nagyvárad, Zilah, Bukarest és Constanta – összesen 25 csapat nevezett.

A Román Röplabda Szövetség ranglistája alapján a legjobb nyolc csapat kiemelt, és csak a legjobb 16 között csatlakoznak a többiekhez, akik előbb selejtezőtornán vesznek részt. A selejtezőket 13-án tartják, míg a bajnoki döntő tornát 14. és 17. között. Az eseményt a helyi önkormányzat és a Kolozs megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság támogatja. A szabadidős sportként induló strandröplabda egyébként 1996 óta olimpiai sportág, leginkább abban tér el a röplabda eredeti változatától, hogy egy csapatot mindössze két ember alkot hat helyett, kisebb a pálya mérete, a mérkőzés pedig két nyert játszmáig tart.

(forrás: kronika.ro)

Címkék: románia kolozsvár román röplabda strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403062701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása