Kelet-európai dominancia jellemzi a férfi és a női Euroliga négyes döntőjének mezőnyét is. A nézőszámok eddig borzasztóan alakultak...

Férfiak

Az A-csoport volt a legkiegyensúlyozottabb, de Szlovénia viszonylag hamar biztosította a kvartett első helyét. A továbbjutásra előzetesen szintén esélyesnek tartott Belgium sorsa tulajdonképpen már az első fordulóban megpecsételődött, hiszen mindkét hazai meccsen 3:1-re kikapott a szlovénoktól. A horvátok és a britek is jól helytálltak, mindkét együttes négy győzelemmel zárt.

Spanyolország ismét régi, 2007-es fényében csillog, legalábbis egyelőre, a B-csoport eseményei alapján. A spanyolok nagy versenyfutásban voltak a hollandokkal a továbbjutásért, pláne azok után, hogy a legelső meccset odahaza 3:0-ra elvesztették ellenük! A folytatásban azonban Hollandia botlott az osztrákokkal szemben, ráadásul az utolsó fordulóban, hazai környezetben csak két pontot szerzett (3:2, 0:3) Spanyolország ellen.

A C-csoportban nagyon meglepő volt a törökök gyengélkedése, még a fehéroroszok is megelőzték őket. Az igazi csata a szlovákok és a románok között zajlott, ebből végül egy ponttal Románia jött ki jobban, így a házigazda Szlovákiához hasonlóan szintén ott lesz a négyes döntőben.

Nők

Szerbia a női Euroliga királya! Ez a négyes döntő előtt persze elhamarkodott, de nagyon úgy tűnik, hogy igaz kijelentés. A szerbek nyerték az eddigi két sorozatot, és idén veretlenül jutottak a fináléba. Az A-csoportban a franciáknak és a spanyoloknak esélyük sem volt.

A B-csoportban játszott a debütáló magyar válogatott, amelynek a szereplését hamarosan egy külön cikkben elemezzük. A bolgárok és a csehek futottak versenyt az elsőségért, ez végül a magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb Bulgáriának jött össze, de legjobb másodikként Csehország is ott lesz a négy között.

Ahogyan eddig mindkét alkalommal, ebben az évben is Törökország ad otthont a végső tornának. A törökök rendkívül fölényesen megnyerték a C-csoportot, amelyben a sorozat negatív meglepetését szolgáltató horvátok is szerepeltek. Horvátország remek kerettel mindössze egyetlen meccset volt képes megnyerni, és a tökutolsó helyen végzett.

Az érdekesség kedvéért érdemes néhány szót ejteni az alapszakasz nézőszámairól, amelyek sajnos gyakran az ezret sem érték el. A legnépszerűbb találkozó a holland–spanyol férfimeccs volt, amit 2100-an láttak a helyszínen. Ez bizony nem sok, és ez a rekord!

Férfiak

Csoportfázis

A-csoport
1. Szlovénia 26 pont
2. Belgium 18 pont
3. Horvátország 16 pont
4. Nagy-Britannia 12 pont

B-csoport
1. Spanyolország 30 pont
2. Hollandia 24 pont
3. Görögország 11 pont
4. Ausztria 7 pont

C-csoport
1. Románia 24 pont
2. Szlovákia 23 pont
3. Fehéroroszország 17 pont
4. Törökország 8 pont

A négyes döntő (Kassa, Szlovákia)

Elődöntő (július 16. szombat)
16 óra: Szlovénia–Spanyolország
19 óra: Szlovákia–Románia
Helyosztók (július 17. vasárnap)
16 óra: a 3. helyért
19 óra: döntő

Nők

Csoportfázis

A-csoport
1. Szerbia 35 pont
2. Franciaország 21 pont
3. Spanyolország 14 pont
4. Görögország 2 pont

B-csoport
1. Bulgária 29 pont
2. Csehország 27 pont
3. Magyarország 10 pont
4. Izrael 6 pont

C-csoport
1. Törökország 30 pont
2. Románia 22 pont
3. Fehéroroszország 16 pont
4. Horvátország 4 pont

A négyes döntő (Isztambul, Törökország)

Elődöntő (július 15. péntek)
16 óra: Szerbia–Csehország
18.30: Törökország–Bulgária
Helyosztók (július 16. szombat)
15.30: a 3. helyért
18 óra: döntő
Az időpontok magyar idő szerint értendőek!

Az Euroliga honlapja

Címkék: röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr313058906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása