Sümeg: irány az Extraliga!

 2011.06.28. 10:14

A Sümegi RE a hunvolley.blog hasábjain jelenti be a nyári igazolásokat! Puspán Balázs, Cziczó Gábor és Németh Zoltán érkezése biztos, de szóba került Bánhegyi István és Tamás Zoltán neve is!

Merjünk nagyok lenni! Ez a sümegi röplabdások idei mottója. De hogy a legnagyobb magyar után mi is kimondhassuk ezt, nagyon hosszú utat kellett megtennünk és sok munka áll még előttünk. A sümegi utánpótlás-nevelés erre az évre az ország élvonalába küzdötte magát, utánpótláscsapataink a korosztályos bajnokságokban és a szervezett tornákon a legnagyobbak mellett, tőlük alig lemaradva, vagy néhány esetben előttük végezve szerepeltek. Hatalmas tömegbázisa van Sümegen a röplabdának, városunk támogatja szeretett sportágunkat, a sümegiek pedig lelkesen szurkolnak nekünk. Ezt mutatja, hogy Sümegen volt az elmúlt évben az egyik legmagasabb nézőszám.

Most egy következő lépcsőfokra kell fellépnünk és ehhez először is sikeres utánpótlás-nevelőink munkáját kell támogatnunk. Az eddig is rendkívül sokat segítő, nagy tudású röplabdaedző és pedagógus, Botos Ferenc irányítja, hangolja össze munkájukat, és a következő évben NB I-es felnőtt csapatunk szakmai munkáját és felkészülését is ő irányítja.

Az utánpótláspartnereinktől (a sümegi Ramasetter Vince Általános Iskola és a Dabronci Általános iskola) jó alapokkal kikerülő röplabdás gyerekek szakmai munkáját városunkban kívánjuk tovább folytatni a Kisfaludy Sándor Gimnázium keretein belül, ehhez több jó nevű röplabdás szakemberrel tárgyalunk, köztük van, akit nem régen az év edzőjének választottak. A két neves szakember sümegi szerepvállalásával el tudjuk azt érni, hogy a sümegi röplabda végleg az ország élvonalában maradjon, és ott a legnagyobbakkal sikeresen felvegye a versenyt. Ehhez NB I-es csapatunkat megerősítettük. A tavalyi csapatból Erdei Tamás és Porkoláb Tamás játékára nem számíthatunk, mert ők csak az elmúlt szezonra jöttek segíteni terveink megvalósításában. Személyükben nagyszerű sportembereket ismertünk meg, ezúttal is köszönjük nekik egész éves munkájukat. További távozókról nem tudunk, elvileg a teljes csapatunk együtt marad.

Melléjük Sümegre jön már biztosan Puspán Balázs, Cziczó Gábor, és ismét hazatér egy év veszprémi kitérő után Németh Zoltán. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Tamás Zoltánnal (Csepel), és amennyiben munkája engedi, Sümegen vállal szerepet Bánhegyi István is. Juniorcsapatunkból rendelkezésünkre áll a két rendkívül tehetséges játékos, Lakics Bence és Parádi Szabolcs. Az érkezőkkel és a fiatalokkal Sümegen lesz az NB I legerősebb játékoskerete, akik Botos mester irányításával képesek lesznek elérni céljainkat, és várhatóan az Extraligába kerül a csapat.

Ehhez a felkészülést augusztus hatodikán kezdjük meg a szokásos dabronci falunapi tornával, ahol egy hazai élcsapattal fogunk bemutató-mérkőzést játszani, de egyben fel tudjuk mérni, ki milyen állapotban érkezik a felkészülési szakaszba. Ezután hosszú ideig kemény edzésmunka vár megújuló csapatunkra. Szeptember 3-4-én meghívásos tornát rendezünk Sümegen, amelyen a magyar bajnok Kaposvár már jelezte részvételi szándékát. Felkészülésünk befejező állomása a székesfehérvári La Grandi kupa lesz.

Nemzetközi torna lesz Sümegen

A Sümegi RE férfi felkészülési tornát rendez szeptember 3-4-én a Ramasetter Vince Általános Iskola Tatár Mihály Sportcsarnokában. Pályára lép a hazai csapaton kívül a Fino-Kaposvár, a Dunaferr SE és az osztrák Union Arbescbach.

A csapatok körmérkőzéses formában döntik el a végső sorrendet. A mérkőzések szombaton 10 órától kezdődnek, közöttük félórás bemelegítési lehetőséget biztosítanak. A tornát a legtöbb pontot szerző csapat nyeri! Minden nyert szett egy pontot ér! Pontazonosság esetén a több szerzett pont dönt. Ha ez is azonos, sorsolás dönti el a végső helyezéseket.

Rédei János, elnök, Sümegi RE

Címkék: röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403021082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása