Megtörtént a nagy visszatérés, amire már napok óta számítani lehetett! Demeter György megállapodott a Fino-Kaposvár vezetőivel, így ő lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő somogyi együttes vezetőedzője! A mester az első interjút a hunvolley.blog-nak adta kinevezése után!

Demeter György legutóbb 2003-ban dolgozott Kaposváron. Azóta csak egy szezont töltött Magyarországon, amikor a Kazincbarcika szakvezetője volt.

– Hány évre szól a szerződése?
– Most csak a következő szezonról tárgyaltunk, mert a vezetőségnek részköltségvetést kellett csinálnia. Az egyik legfontosabb dolog most az, hogy a gazdasági foltot teljesen el kell tüntetni, mindenkivel szemben tiszta viszonyokat kell teremteni. Jó csapatot szeretnék kialakítani, minimális költségvetésből, persze tudom, hogy ez nagyon nehéz feladat. Hangsúlyozom, hogy jövőre mindenképpen szeretnénk újra visszakerülni a nemzetközi vérkeringésbe!

– A hírek szerint a nemzetközi szereplés hiánya miatt már nem annyira vonzó a kaposvári klub a játékosok körében, mint korábban. Fel van rá készülve, hogy esetleg többen is távozni akarnak?
– Igen, ez sajnos előfordulhat. Még nem beszéltem senkivel, de a legrövidebb időn belül leülök minden játékossal, mert tisztán szeretnék látni. Ezt a helyzetet átmenetinek kell tekinteni, de azt persze mindenki maga dönti el, hogy ez vállalható-e számára.

– Lesznek-e olyan régi, kaposvári játékosok, akik most külföldről visszatérnek a csapathoz?
– Nagyon szeretném, maradjunk ennyiben... Mindent a költségvetés határoz meg.

– Hogy áll össze a szakmai stáb?
– Hosszas tárgyalás után arra jutottunk, hogy Zarka Péter és Horváth Dániel segíti majd a munkát.

– Korábban többször leszögezte, hogy nem szeretne újra felnőtt vezetőedző lenni. Árulja el, ebben a nehéz helyzetben most miért vállalta mégis a feladatot?
– Pontosan azért, mert nagyon nehéz helyzetben van a klub! Most sok utánpótláskorú játékos foglalkozhatok felnőtt csapatnál. Ez olyan dolog, ami nagyon jónak, szépnek tűnik. Tehetséges garnitúra áll a rendelkezésemre.

– Mi a helyzet az utánpótlás-akadémia régóta dédelgetett tervével?
– A jövő héten megalakítjuk az akadémiát, amelyben szintén aktív szerepem lesz szakmailag. Ez a kaposvári utánpótlás teljes összefogása lesz, a BITT-Kaposvári NRC, a Fino-Kaposvár és a Kaposvári Sportiskola egyaránt ott lesz az alapítók között. Sok neves röplabdaszakembert kértem fel az alapításra, és sokan támogatják az elképzelést. Ez az akadémia a női és a férfi utánpótlást segíti majd anyagilag, és a szakmai részt is egységesíti.

Mester! Ez szép feladat, de egyben nagyon nehéz is! Isten hozott újra itthon, jó munkát, sok sikert, kitartást, türelmet kívánunk, és nagyon szurkolunk! Hajrá!

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703008284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása