Tálas Zsuzsanna válogatott lett

 2011.06.21. 08:17

A MÁV Előre SC fiatal játékosai közül kiemelkedett Tálas Zsuzsanna. A csapat feladója bemutatkozott az Euroligában szereplő felnőtt válogatottban is.

Tálas Zsuzsanna és társai annak ellenére jó évet tudhatnak maguk mögött, hogy eggyel elmaradtak az előző évi helyezésüktől, és ötödikek lettek. A még csak 17 éves röplabdázót Jókay Zoltán szövetségi kapitány meghívta a válogatottba, és egy Euroliga-mérkőzésen már túl is esett a tűzkeresztségen.

– Ilyen fiatal korban nem szokás felnőtt válogatottnak lenni. Megilletődött?
– Persze, hogy meg voltam szeppenve, de ezzel mindenki így van, nem csupán ennyi évesen. Hiszen felnőtt válogatottnak lenni az maga a csúcs, és ilyen fiatalon odakerülni bizony torokszorító érzés. Először Görögország ellen ölthettem fel a piros-fehér-zöld szerelést felkészülési mérkőzésen, majd Izraelben már tétje volt a találkozónak. A görögök ellen a csapaton érződött a nyugodtság. Na, rajtam aztán nem!

– Kik segítettek a kezdeti nehéz percekben?
– A válogatott másodedzője, Hollóssy László igyekezett pátyolgatni a lelkemet, biztatott, nincs vész, nyugodjak meg. Eleinte mondhatta ezt nekem, nem járt sikerrel... Amikor aztán becseréltek, már más volt a helyzet, a pályán próbáltam nyugodtabb lenni. Ez, ha nem is teljesen, de többé-kevésbé sikerült, hiszen a játékra koncentráltam.

– Melyik mérkőzés jelentette a legnagyobb élményt?
– A most hétvégén játszott csehek elleni összecsapáson megszereztem első válogatott pontomat! A mérkőzés nagyon jó és izgalmas volt. Örömöt jelentett partiban lenni a csoport egyik legjobbjával. Hogy miért nem tudtuk a döntő szettet hozni 13:12-es vezetésünk után? Alighanem azért, mert gyengült a koncentrálóképességünk, ellenfelünk meg e téren jobb, rutinosabb volt.

– Lesz még válogatott feladatuk?
– Igen, csütörtökön utazunk, Bulgária ellen játszunk két mecset, majd az izraeliek elleni duplázással zárunk. Csak akkor folytathatnánk a sorozatot, ha csoportelsők lennénk, de ennek nincs realitása. Szeretném a helyemet megerősíteni a nemzeti csapatban, jó lenne a kezdőhatosban benne lenni.

– Mit csinál a nyáron?
– Júliusban másfajta lecke vár rám, jogosítványt akarok szerezni. Egy hónap pihenő után pedig jöhet az alapozás.

A hunvolley.blog értesülései szerint lehetséges, hogy Tálas Zsuzsanna neve hamarosan az átigazolási hírekben is szerepelni fog...

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv válogatott röplabda előre euroliga máv előre tálas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183002116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása