Az előzetesen tervezett pozícióban zárta az elmúlt szezont az NRK-Nyíregyháza női csapata, amely hatodik lett az Extraligában. Az együttes tehát telibe találta a szakmai stáb által meghatározott célt, holott akadt hátráltató tényező, nem is kevés.

A klub élére állított minden garast, miközben Kapuvári Melinda személyében a télen egy frontember távozásával, majd Bodnár Nerina súlyos sérülésével rövidült az egyébként sem bőséges létszám.

A bevetett fiatalok többsége azonban bírta a gyűrődést, akárcsak a sportág és a csapat emblematikus figurája, Erdősné Balogh Erika. Nem mellékesen a nyírségiek a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerültek, igaz a négyes döntőben nem termet számukra babér. Persze, a bajnoki színtéren is előfordultak emlékezetes, nehezen feledhető momentumok, mint például az aranyérmes BSE kétszeri legyőzése, no meg a MÁV Előre elleni összecsapás, amit úgy nyertek a szabolcsiak, hogy a döntő szettben 14:11-es hátrányból kapaszkodtak vissza.

– Most mondhatnám, hogy volt ebben az idényben minden, mi szem-szájnak ingere – summázott Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. –  Különböző okok miatt közel sem azzal a kerettel fejeztük be a bajnokságot, amellyel elkezdtük, ezzel kapcsolatban talán elég, ha annyit megjegyzek, januártól két felnőtt korú röplabdázónk maradt, közülük a helyosztókra Katona Brigitta is kiesett. A körülményeket figyelembe véve nagy sikernek tartom, hogy ott ragadtunk a sportág közvetlen élvonalában. Elvégre jó néhány abszolút újonc, ifjúsági korú, vagy még fiatalabb játékost dobtunk a mélyvízbe, akikről előre nem lehetett tudni, mennyire, és főleg milyen gyorsan veszik fel a ritmust. Utólag egyértelműen kijelenthető, példaértékű, amit teljesítettek, többen rendkívül sokat fejlődtek. Az utánpótlástornákon, saját korosztályukban húzóemberként bizonyították, hogy megedződtek a felnőtt mezőnyben. Gyakorlatilag senki nem okozott csalódást, visszatekintve az elmúlt hónapok történéseire, a bennünket sújtó problémákra, rendkívül büszke vagyok a csapatra.

Ugyanakkor a folytatást illetően ismét a régi lemez forog. Magyarán, akárcsak egy évvel ezelőtt, újfent kritikusnak nevezhető a szituáció, miközben július közepéig nevezni kellene az Extraliga következő idényére. Az egy hónap hamar elszalad, márpedig jelenleg nem túl szívderítő a kép.

– A jövőről nehéz nyilatkozni, egyelőre várakozó állásponton vagyunk. Maradjunk annyiban, személy szerint nem vagyok túl optimista – tette hozzá Kőhalmi.

A jelek szerint tehetséggondozásban élen jár a szabolcsi megyeszékhely, ahol kiapadhatatlan a kincsesbánya. Erre utal az utóbbi idők eredménysora. Békéscsabán, az Országos Serdülő Kupa döntőjében az NRK-Nyíregyháza a győztes Vasas mögött a második helyen végzett, míg az Országos Gyermek Bajnokság fináléjában a Móricz a harmadik, a Bem hatodik lett. Vagyis, egyszerre két együttes verekedte be magát a legjobbak közé!

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152988854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása