A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola fiúcsapata nyerte a IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét, amelynek az elmúlt hétvégén Debrecen adott otthont.

A dunaújvárosiak a csoportban két kecskeméti együttest és a Sümeget verték egyaránt 3:0-ra. Az elődöntőben a csepelieket is ilyen arányban győzték le, míg a fináléban a kunhegyesi iskola csapatát fektették két vállra. A küzdelmes meccsen az utolsó játékrészben öt játszmalabdát hárítva nyertek. A legjobb támadó kitüntető címet a petőfis Pádár Krisztián nyerte el. A legjobb edzőnek járó különdíjat pedig az újvárosiak legendás nevelőedzője, Kelemen István kapta.

„Négy éve tértem vissza a városba és akkor nem volt számottevő, szakmailag megalapozott röplabdás utánpótlásképzés – mondta Kelemen mester. – Mivel a Dunaferrnek kötelező volt utánpótláscsapatokat indítania, így körbejártam az általános iskolákat. A Petőfiben az igazgató, Rideg István teljes mellszélességgel támogatott minket, így lehettünk négy év alatt az ország legjobb korosztályos csapata. Fizikálisan az európai élmezőnyhöz tartozunk, de technikailag még vannak hiányosságok, amit kollégámmal, Tomanóczy Tiborral együtt javítanunk kell. Köszönöm a gyerekeknek és a szülőknek, hogy a pénzügyi nehézségeink ellenére helyt tudtunk állni. El kell azonban gondolkodni azon, hogy a jövőben legyen-e sikeres csapatunk, mert ez nagy terhet jelent a családok számára. A döntéshozóknak kellene gondolkodniuk, mert csak emlék marad a sportváros.”

Diákolimpia, fiúk, IV. korcsoport, országos döntő, Debrecen

1. Petőfi Sándor Általános Iskola, Dunaújváros (Tóth Tiborné, Kelemen István)
2. Kossuth Lajos Általános Iskola, Kunhegyes (Tamasiné Ács Judit)
3. Széchenyivárosi Általános Iskola, Kecskemét (Szabó István)
4. Kék Általános Iskola, Csepel (Börcsök Csaba)
5. Katona József Gimnázium, Kecskemét (ifj. Dunszt Ferenc)
6. Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Nyíregyháza (Pókáné Lizák Éva, Bugyi József)
7. Petőfi Sándor Általános Iskola, Hortobágy (Szentirmai Zoltán)
8. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg (Kaposi Józsefné)

Különdíjasok
Pádár Krisztián (Dunaújváros, Petőfi)
Tamasi Ákos (Kunhegyes, Általános)
Pesti Bence (Kecskemét, Széchenyivárosi)

Legeredményesebb felkészítő: Kelemen István (Dunaújváros, Petőfi)

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: petőfi dunaújváros röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42974930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása