Június 3-5. között rendezték meg Debrecenben a IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét. A fiúk versenyét a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola nyerte, a csepeli Kék Általános Iskola a negyedik helyen végzett.

Két darab négyes csoportba osztották a csapatokat, a Kék Iskola két győzelemmel kezdett, a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Általános Iskola ellen 3:0-ra, a Hortobágyi Általános Iskola ellen 3:1-re nyert, az utolsó mérkőzésén viszont 3:0-ra kikapott az utánpótlás-válogatottakkal felálló kunhegyesi Kossuth Lajos Általános Iskola együttesétől.

A döntőbe jutásért a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola fiataljai ellen játszottak a csepeliek. Az újvárosiaknál négy korosztályos válogatott játékos szerepel. Méltó ellenfelek voltak a fővárosiak, de a győzelmet nem tudták megszerezni, 3:0-ra kikaptak, tehát a folytatásban a harmadik helyért küzdhettek a kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola csapatával. A mérkőzést az alföldiek nyerték 3:0-ra, így a Kék Iskola a negyedik helyezést érte el.

Börcsök Csaba, a Kék Általános Iskola edzője: – Számomra csodálatos eredmény született, hiszen kis csepeli csapatunk bejutott az országos döntőbe! A szakma részéről szintén jólesett a nyilatkozat, miszerint technikailag és taktikailag remek csapatunk van. Dicséretet érdemel minden játékosom, lelkesen küzdöttek és fegyelmezetten játszották végig a diákolimpia mérkőzéseit. Elsőnek köszönetet szeretnék mondani Mile Zoltán úrnak az Opifex Mérnök Szövetkezet elnökének, hogy az utazás költségeit magára vállalta, és finanszírozza a miskolci utunkat is. Továbbá köszönet Hegyi és Rozgonyi apukának a szállításért és a szurkolásért is. Köszönöm a gyerekek és a magam nevében a Kék Iskola minden dolgozójának és Fehér Gábor testnevelő tanár úrnak a segítségét és biztatását! Úgy érzem, megháláltuk a bizalmat, és folytatjuk a megkezdett lelkes, eredményes munkát itt, Csepelen, a Kék Iskolában!

Diákolimpia, IV. korcsoport, fiúk, országos döntő, Debrecen

A végeredmény
1. Petőfi Sándor Általános Iskola, Dunaújváros (testnevelő/edző: Tóth Tiborné)
2. Kossuth Lajos Általános Iskola, Kunhegyes (Tamasiné Ács Judit)
3. Széchenyivárosi Általános Iskola, Kecskemét (Szabó István)
4. Kék Általános Iskola, Csepel (Börcsök Csaba)
5. Katona József Gimnázium, Kecskemét (ifj. Dunszt Ferenc)
6. Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Nyíregyháza (Pókáné Lizák Éva, Bugyi József)
7. Petőfi Sándor Általános Iskola, Hortobágy (Szentirmai Zoltán)
8. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg (Kaposi Józsefné)

A Kék Iskola csapata: Rozgonyi Bálint, Hegyi Tamás, Orosz Krisztián, Pavelcze Szabolcs, Tóth Tibor, Grimm Ármin, Murzsa Zsolt, Börcsök Csaba edző. A tornán nem vett részt Hadházi Péter és Hajcsák György

Címkék: csepel kék röplabda diákolimpia utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152967166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása