Szebb jubileumban bíztak Egerben

 2011.06.04. 17:59

A 15. helyen végzett, így búcsúzni kényszerült az NB I-től az Agria RC Eger női csapata. A hevesi együttes ősztől minden bizonnyal az NB II-ben szerepel.

„Idén augusztusban lesz tíz esztendeje, hogy az Extraligában ezüstérmesként végzett Egut RC váratlan megszűnése után a sportág megmentése érdekében, egri kötődésű játékosokkal megalapítottuk az Agria Röplabda Clubot – kezdte Gáspárdy György, az egyesület ügyvezetője. – Az elmúlt évtizedben nyolc idényen keresztül voltunk tagja az NB I mezőnyének, az indulás után egy alkalommal, a 2007–2008-as kiírásban szorultunk vissza az NB II-be. Idén sajnos ismét könnyűnek találtattunk, egy ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint a még vonal fölöttinek számító Palota. Mi tagadás, lehetett volna szebb is az évforduló.”

A sportvezető a kudarcok ellenére elismeri, a jórészt húszas évei körül járó röplabdás lányok alkotta teljesen amatőr csapat a lehetőségeihez mérten becsülettel tette a dolgát, de gyakorta olyan egyéb elfoglaltságok is hátráltatták a jó szereplést, amivel szemben a szakvezetés tehetetlennek bizonyult.

„Az egyik legnehezebb évünk volt az idei – folytatta Gáspárdy. – Meggyőződésem, hogy a bajnokság első hat mérkőzését követően már megpecsételődött a sorsunk. Hat vereséggel kezdtünk, amivel komoly lépéshátrányba kerültünk a felsőházi rájátszásért folytatott küzdelemben. Olyan csapatoktól kaptunk ki, amelyekkel szemben a bajnokság későbbi szakaszában igazoltuk, nem vagyunk rosszabbak. A játékosállományt tekintve egy kimondottan jó csapat jött össze, ám a lányok iskolai elfoglaltságai miatt gyakorta létszámhiány keletkezett, s állandó változtatásokra kényszerültünk. Emellett el kell ismerni, morális gondok is akadtak. Hiányzott egy igazi vezéregyéniség, aki összefogta volna a csapatot.”

A folytatást illetően egyelőre konkrétumokról nem lehet hallani. A nyári időszakban azon források előteremtése a fő cél, amely lehetővé teszi egy reális jövőkép felvázolását.

„Szerdán tartunk egy értekezletet, ahol szeretnénk tisztázni, hogy kikre számíthatunk a jövőben – ecsetelte a klubelnök. – Bár elképzelhető, hogy a Palota visszalépése és a BSE megszűnése után lenne lehetőségünk az NB I-ben maradni, minden valószínűség szerint a második vonalban folytatjuk szereplésünket. Anyagi és szakmai megfontolásból is ez lenne a reális. Úgy gondolom, fiataljainknak nem árt még erősödni, amire az NB II kitűnő terepként szolgálhat. A nevezési határidő egyébként augusztus kilencedike.”

A sportvezető hozzátette, köszönettel tartozik az új városvezetésnek, amely hivatalba lépése óta rengeteg segítséget nyújtott az Agria RC-nek.

Ígéretes az utánpótlás, válogatott nevelés
Az Agria RC az Egri Városi Sportiskola (EVSI) támogatásával három korosztályban – gyermek, serdülő, junior – szerepeltet csapatokat, amelyeket egytől-egyig az ország legjobbjai között tartják számon. Az együttesek az országos bajnokságokban, kupaküzdelmekben rendre minimálisan a legjobb nyolcig menetelnek.
Dobi Edinára különösen büszkék a klubnál. A 22 éves ütő 2008-ban az Egyesült Államokban, a Louisiana állambeli New Orleans Egyetemre került, ahol a tanulmányai mellett a röplabdától sem szakadt el. Dobi az első olyan játékos aki, Agria-neveltként később a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

(forrás: heol.hu)

Címkék: eger agria röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22957094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása