A szezon vége felé igen szép eredményeket értek el a fiatal tapolcai röplabdás lányok és fiúk! A szupermini fiúcsapat például óriási küzdelemben az előkelő harmadik helyen végzett a szolnoki Országos Mini Kupán.

Május közepén Egerben rendezték a II. korcsoportos diákversenyt, ahol a Tapolcai Általános Iskola fiúcsapata is képviseltette magát. Az ötcsapatos mezőnyben két vereséget (Kunhegyes I, Hortobágy) és két győzelmet (Eger, Kunhegyes II) értek el, és a harmadik helyen végeztek.

Egy hétre rá a hagyományos győri Sport XXI. Kisalföld Kupán szerepelt a korosztályos gyermek lánycsapat, és négy győzelem, valamint egy vereség mellett a második helyet szerezte meg.

Az elmúlt héten pénteken Veszprémben a 7-es Kupán (1997 január 1. után születettek) jártak a gyermek lányok, és előbb a Veszprém Báthoryt verték 3:1-re majd a Nagybajomot 3:0-ra, így megvédték tavalyi első helyüket.

Szombaton ismét a legfiatalabb fiúkon volt a sor, akik Szolnokon vettek részt az Országos Mini Kupán szupermini kategóriában, és óriási küzdelemben az előkelő harmadik helyen végeztek.

A végletekig kiélezett küzdelmet hozott a tapolcaiak számára az országos mini döntő, amelyre az előző, egri verseny tapasztalatával érkeztek. Ez azt jelentette, hogy az elmúlt két hétben az akkor látott hibák kiküszöbölésére helyezték a hangsúlyt.

Az idei mini kupára öt csapat adta le a nevezését, ebből kettővel éppen két hete találkozott a Tapolca, és az akkor látottak birtokában kijelenthető volt, hogy a legnagyobb ellenfél a Kunhegyes lesz, amelytől korábban ugyan kikaptak, de az ottani hiányosságok – időben érkezés a helyszínre, nyitásrontások, ki nem kényszerített hibák – kijavíthatók.

Nem éppen a legjobb előjelekkel érkeztek a dunántúliak, mivel a kezdő négyes egyik játékosa balesetet szenvedett az előző napokban, így a játéka kérdéses volt, illetve többen is kisebb nyűggel érkeztek. Első mérkőzésüket – csakúgy, mint két hete – megint a Kunhegyessel játszották a tapolcaiak, és az első két szettben maximálisan betartva a megbeszélt taktikai utasításokat, minimális rontásokkal végig vezettek, nyomás alatt tartották riválisukat, akik így többet is hibáztak. Nyert a Tapolca! A harmadik szett elúszott (2:1), de itt már az addig kevesebbet szereplő játékos is pályára léphetett.

A következő mérkőzésüket a mezőny leggyengébb csapata, az Újpest ellen játszották. Itt aztán nyomait sem lehetett látni az előző meccsen mutatott jó játéknak. Már az első szettet is nyögvenyelősen nyerték, majd a másodikat is éppen hogy hozták. Aztán a harmadikat annak rendje és módja szerint el is vesztették. Igaz, a győzelem legalább megvolt (2:1).

Ekkor már sorozatban játszották a mérkőzéseket a tapolcaiak, a következő ellenfelünk az Eger volt. Itt úgy kezdtek, ahogyan az előző találkozót abbahagyták (0:1), és ez egészen a második szett közepéig tartott. Ekkor azonban elkapták a fiúk a fonalat, és újra kevés hibával játszottak. Előbb a második szettet nyerték meg, majd a meccset is, így veretlenül álltank az utolsó, sorsdöntő összecsapás előtt, ahol a Dabronc csapata volt az ellenfél.

Az utolsó mérkőzés előtt még bárki lehetett a torna győztese, mivel a Kunhegyes szintén nagy csatában 2:1-re verte a Dabroncot. Ha győz a Tapolca – mindegy, milyen arányban – akkor az első helyen végez! Ha veszít, akkor a harmadikon. Ha a Dabronc nyer 3:0-ra, akkor elsők, ha csak 2:1-re, akkor pontszámolgatás dönt, mert egyforma lesz a játszmaarány!

A tétnek megfelelően kissé idegesen kezdett a Tapolca, de a Dabronc a szett közepéig nem igazán tudott elhúzni. Ekkor azonban nem sikerült az ellenfél legjobbjának nyitásaival mit kezdeni, és tetemes előnyre tett szert a Dabronc, amit a végén csak kozmetikázni tudott a Tapolca (25:21, 1:0).

A második felvonásban már nagyobb esélye volt a győzelemre a Tapolcának, mivel kissé erősebb cseresorral rendelkezett. Problémát csak az ellenfél legjobbjának kikapcsolása okozott, aki egyben a torna legjobbja is volt. Más kérdés, hogy legjobbat mindig a végső győztesből választanak. A szett közben végig vezettek a tapolcaiak, egészen 23:19-ig, de ekkor a már említett játékos kifogott rajtuk. Előbb nem tudtak mit kezdeni a támadásával, majd sorozatban több olyat is szervált, amely megoldhatatlan volt a fogadó számára, így a Tapolca elvesztette a szettet. A harmadik felvonásnak igazából már az ellenfél (és a Kunhegyes) szemszögéből a tornagyőzelem volt a tétje, ahol ismét a legerősebb összeállításban küzdött a két csapat.

A már-már megszokott végsőkig kiélezett küzdelemben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és játszmalabdához először a tapolcai együttes jutott, de ezt  nem sikerült behúznia. Kicsivel később már a Dabroncnál volt az előny és a lehetőség (az első helyhez), de a kistelepülés fiataljai sem tudtak élni vele. A szettet végül 29:27-re a tapolcai csapat nyerte. A Dabronc és a Kunhegyes pedig számolhatta a pontokat, hogy melyiküknek van jobb aránya. Még a nyert pontok tekintetében is megegyezett a két együttes, azonban a vesztett pontok a Kunhegyesnek kedveztek. Így végzett első helyen a Kunhegyes, másodikon az Ukk-Gógánfa-Dabronc Fekete István Általános Iskola, és a harmadikon a tapolcai csapat, rosszabb játszmaaránnyal.

A három csapat edzője egyetértett abban, hogy régen volt ilyen kiélezett küzdelem az első helyért, és csak remélik, hogy így lesz máskor is!

A tapolcai csapat névsora: Oláh Dávid, Meilinger Martin, Kaszás Dávid, Szollár Zsombor, Tóth Gergő, Báder Bence, Szaloky Balázs, Ádám Martin. Edző: Meilnger Zoltán

Vasárnap ismét a lányokon volt a sor, Ajkarendeken a Veszprém megyei Bajnokság döntőjében, ahol megnyerték mindhárom mérkőzésüket – sorrendben az Ajka, a Nemesvámos és a Veszprém ellen –, így megyei bajnokok lettek a gyermek korosztályban.

Jövő héten még egy torna vár a lányokra, akik az Országos Gyerek Bajnokság II. osztályának döntőjében érdekeltek. A tornát hazai pályán, Tapolcán rendezik.

Címkék: mini tapolca röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552947890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása