Az Újpesti TE női röplabdaszakosztálya 17 év szünet után a közelmúltban újjászületett. A nagy hagyományokkal rendelkező csapat korábban számtalan magyar bajnoki címmel dicsekedhetett. Az újjáalakulása utáni első és második évben a mezőny legfiatalabb játékosállományával megvetette a lábát az Extraligában. Idén már a dobogó harmadik fokára állhatott az Újpest!

Jurácsik Mátyás szakosztályvezető elégedetten beszélt az elvégzett munkáról, az eredményről. Kijelentette, akár a bajnoki aranyérem sem volt elképzelhetetlen.

"Tavaly sikerült erősítenünk, néhány kiváló játékos érkezett hozzánk – mondta Jurácsik. – Ennek is köszönhető, hogy jól menetelt a csapat, okoztunk meglepetéseket. Gratulálok mindenkinek, aki a sikerhez bármennyit is hozzátett. Azt viszont csak halkan jegyzem meg, egy-két találkozón akadtak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, valamiért nem igazán akarták odafönt, hogy mi legyünk a bajnokok... Nem baj, jövőre a Magyar Kupában és a bajnokságban sem adjuk alább az első helynél!"

A bajnokság befejezése után a szövetség megkereste az újpestieket, s mivel az aranyérmes BSE nem vállalta a nemzetközi kupában való szereplést, felkérték a lilákat, vállalják a feladatot, induljanak el a Közép-európai Ligában! A vezetőség rövid gondolkodás után rábólintott a szövetség kérésére, pedig tudták, hogy anyagilag a nemzetközi szereplés alaposan megterheli a költségvetésüket, mivel a mérkőzéseken erősítés nélkül kevés eséllyel lépnének pályára.

"Wintermantel Zsolt polgármesterrel felvettük a kapcsolatot, aki igen nyitott volt a témában – folytatta Jurácsik Mátyás. – Megértette, hogy segítség nélkül nem sok értelme van a mélyvízbe dobni a lányokat. Reméljük, hogy úgy a város, mint a kerületi cégek, vállalatok megpróbálnak egy kis segítséget nyújtani, hogy a nemzetközi kupában, amelynek találkozóit a televízió is közvetíti, külföldre is elvihessük Újpest hírét."

Az UTE röplabdaszakosztálya nem feledkezik meg az utánpótlás-neveléséről sem. Junior-, serdülő- és gyerekcsapatok is indultak a különböző bajnokságokban, ahol szép eredményeket értek el az idényben. A juniorok az országos bajnokságban előreléptek, hatodik helyet szereztek, az ifjúsági kupában pedig megszerezték az első érmüket, amely egy bronz volt. A serdülők szintén harmadikok lettek az országos bajnokságban.

Gegesi Kiss Pál, az utánpótlásért felelős vezető elmondta, a legkisebbek oktatására egy programot dolgoztak ki. Együttműködést terveznek a kerület iskoláival és a diáksport-egyesületekkel. Szakmailag kívánnak segítséget nyújtani, de terveik között szerepel az edzők oktatása, valamint egy kerületi röplabdakupa megrendezése is.

Újpest igen, Kecskemét nem
Az Újpesti TE a Challenge Kupában lesz érdekelt, amelynek a sorsolását június 25-én rendezik Luxemburgban. Érdekesség, hogy a Kalo-Méh-Kecskeméti SE csapata az európai szövetség tiltása miatt nem vehet részt a kupasorozatban a következő szezonban, mert tavaly visszalépett.

(forrás: ujpest.hu)

Címkék: röplabda ute újpest

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr742948479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása