A Békéscsaba nyerte a leányok Országos Ifjúsági Kupa (OIK) hatos döntőjét Kaposváron, miután a fináléban 3:1-re győzött a címvédő Vasas ellen.

Nem kezdték jól a meccset a fővárosiak, rendkívül hullámzó volt a teljesítményük, az ütőjátékosok nem találták a ritmust. A túloldalon viszont szinte hiba nélkül játszott a Pallag Ágnes, Molcsányi Rita duó, így megérdemelten növelték folyamatosan az előnyüket a békéscsabaiak. A szett hajrájában még sikerült egy kicsit felzárkóznia a Vasasnak, de időben ébredtek a viharsarkiak és megnyerték az első játszmát (25:19, 1:0).

A fordulás után sem találta saját játékát az óbudai csapat. Rengeteg hibát vétett, amelyet kegyetlenül kihasznált az ellenfél. A játszma közepén sikerült is ellépniük a csabaiaknak, és megnyugtató előnyre tettek szert (18:12). Jókor jött azonban Hőnig László edző időkérése, a lányok összeszedték magukat és megfordították az állást. A hajrá is nagy küzdelmet hozott, 24:24-nél ismét egyenlő volt az állás. Ezúttal a fővárosiak koncentráltak jobban a végjátékban, és nagy küzdelemben megnyerték a második felvonást (25:27, 1:1).

A harmadik periódusban is jól játszott a címvédő, azonban a Békéscsaba két legjobbját nem tudták tartani az óbudaiak. Nagyon jól röplabdáztak, egyszerűen nem lehetett hatékonyan védekezni ellenük. Hiába próbálkozott időkéréssel a Vasas, a taktikai utasítások ellenére sem sikerült felül kerekednie a riválison. A hajrában még felzárkóztak a budapestiek, azonban a végjáték ismét a csabaiaké volt (25:22, 2:1).

A negyedik játszma sem hozott áttörést a Vasas játékában. A képlet ugyanaz volt, mint az első és a harmadik szettben. Sokat hibázó Vasas, ezt kihasználó, kevesebbet rontó Békéscsaba. A játszma közepéig ismét szoros volt az állás, majd hiába sikerült megint felzárkóznia a fővárosi együttesnek, ezúttal fejben az ellenfél bírták jobban a küzdelmet, és megnyerte a döntőt (25:20, 3:1).

Persze, azon is érdemes elgondolkozni, mi lett volna, ha Miklai Zsanett és Dékány Bernadett is részt vesz a tornán, valamint ha Borsos Lili nem sérül meg, és vállalni tudja a játékot. A serdülőkorúak viszont nagyon jól helyt álltak ezen a döntőn is. A torna legjobb Vasas-játékosának a feladót, Lutter Lizát választották.

Országos Ifjúsági Kupa, leányok, hatos döntő, Kaposvár

Döntő

Békéscsabai RSE – Vasas-Hofeka-Óbuda 3:1 (19, –25, 22, 20)
200 néző
Békéscsaba: Gerendeli 6, Várai 8, Pallag 23, Czina 4, Horváth V. 9, Molcsányi 21. Csere: Szpin (liberó), Kanizsai. Edző: Kormos Mihály
Vasas: Lutter 2, Lakatos E. 18, Stefanik 15, Gubicza 6, Takács B. 9, Horváth G. 14. Csere: Lévai (liberó). Edző: Hőnig László

Az 5. helyért: Jászberényi RK – Agria RC-EVSI 3:1
A 3. helyért: Újpesti TE – TF-KRA 3:0

A végeredmény
1. Békéscsabai RSE
2. Vasas-Hofeka-Óbuda
3. Újpesti TE
4. TF-KRA
5. Jászberényi RK
6. Agria RC-EVSI

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: ifjúsági röplabda vasas utánpótlás oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152924568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trénerbá 2011.05.22. 22:49:20

Gratulálok mindkét csapatnak, szép mérkőzést játszottak. A cikkhez annyi kiegészítést fűznék, hogy békéscsabai oldalon"csak" a kezdő irányító Bartos Katalin, a kezdő center Pap Dorka hiányzott sérülés miatt...
Nagyszerűen küzdött mindkét csapat, és miként tavaly, az idén sem volt teljes egyik gárda sem. Tavaly a vasas nyert, idén a Békéscsaba. Ettől szép a sport!
Nagy Attila
süti beállítások módosítása