Dunaújváros adott otthont a férfi juniorbajnokság négyes döntőjének az elmúlt hétvégén. A Vegyész RC-Kazincbarcika csapata egy évvel ezelőtt a negyedik helyen végzett, így mindenképpen szerettek volna előrébb lépni a fiatalok. Sikerült!

„A Kaposvár számított az elsőszámú favoritnak, hiszen egyrészt a somogyiak voltak a címvédők, másrészt szinte ugyanazzal a kerettel érkeztek erre a döntőre, mint tavaly, ami azért sokat számít – nyilatkozta Dudás András, a Vegyész edzője. – Nekünk sikerült egy szettet elcsennünk tőlük, és ha picit bátrabbak vagyunk, akkor lehetett volna még szorosabb is a meccs. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a Kaposvárban négyen a felnőtt Extraliga-csapatban is kezdők, ami azért jelzi a torna színvonalát.”

A Vegyész szintén négy szettben szenvedett vereséget a Dunaferrtől, ám a hazaiakra is igaz az a megállapítás, hogy már többen fontos szerephez jutottak a felnőttek között az élvonalban.

„Azzal tisztában voltunk, hogy a Kecskemét ellen lesz a legnagyobb sanszunk a győzelemre, és egy jó összecsapáson tudtunk is diadalmaskodni, sőt a vége felé már igazi örömröplabdát mutattak be a srácok – folytatta Dudás edző. – Értékesnek tartom az első, illetve a második helyezett elleni játszmanyerést, azt hiszem, a fiúk teljes mértékben rászolgáltak a bronzéremre. A hátterünk szűkös, de remélem, hogy egy-két juniorunk stabil első osztályú játékossá fognak válni. Bár azért az ő életükben az első helyet jelenleg a tanulás foglalja el.”

Juniorbajnokság, férfiak, négyes döntő, Dunaújváros

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE 1:3
1. MCM-Diamant-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1
Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1
Kalo-Méh-Kecskeméti SE – 1. MCM-Diamant-Kaposvár 1:3
1. MCM-Diamant-Kaposvár – Dunaferr SE 3:1
Vegyész RC-Kazincbarcika – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1

A végeredmény: 1. 1. MCM-Diamant-Kaposvár, 2. Dunaferr SE, 3. Vegyész RC-Kazincbarcika, 4. Kalo-Méh-Kecskeméti SE

A Vegyész kerete: Kiss Gergely, Lehóczky Gergő, Szabó Máté, Nagypál Dávid, Árva Milán, Orosz Ádám, Kovács Lajos, Balázs Dávid, Germuska Péter, Murányi Dániel, Veres Dávid. Edző: Dudás András, Kovács Krisztián

(forrás: Borsod Online)
 

Címkék: röplabda kazincbarcika vegyész junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr942916014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása