A zalaegerszegi Ostoros-csarnokban szombat délután három óráig tart a 24 órás röplabdatorna. A sportág népszerűsítését célzó rendezvényen tizenhárom vegyes csapat vetélkedik. Képgaléria itt! Videó itt!

Pénteken Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg a viadalt, amely nem előzmények nélküli a városban: öt évvel ezelőtt rendezték az elsőt, és a sorozat azóta csak tavalyelőtt szünetelt. A mostani vetélkedésnek pedig külön aktualitást ad, hogy Zalaegerszegen amúgy újjáéledőben van a röplabda.

„Január óta hivatalosan is újra létezik a ZTE RC – kezdte Légrádi Ádám, a 24 órás viadal egyik szervezője, az említett klub vezetésének tagja. – A férfi csapat ősztől az NB II-ben versenyez majd, de van már női együttes is, legalábbis az edzéseken rengetegen vesznek részt a szebbik nemből. A 24 órás verseny nekik is versenyzési lehetőséget nyújt, hiszen vegyes csapatok (3-3 fiú és lány) nevezhettek, illetve segíti a röplabda további népszerűsítését is. A tendenciával elégedettek lehetünk: évről évre több csapat nevez a megmérettetésre."

A szabályok szerint futó órával 25 percig tart egy mérkőzés az Ostoros két pályáján, aztán megszólal a zene, és a játéktéren lévőknek a folyamatban lévő labdamenetet van még lehetőségük befejezni. A 13 csapat körmérkőzést játszik, a meccseket tíz perc bemelegítés választja el, s a számítások szerint ezzel éppen eltelik a 24 óra. A győztes persze az lesz, aki az egy nap alatt a legtöbb győzelmet szerzi.

A megnyitó végén Balaicz Zoltán kitartást kívánt a küzdőknek, s erre nyilván szükségük is volt, hiszen hajnalban már nemcsak a játék, de az egyszerű ébrenlét is kihívást jelenthetett.

(forrás: Zalai Hírlap)

Címkék: vegyes röplabda zte zalaegerszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692849009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása