Sem Veres, sem Mészáros...

 2011.04.21. 00:38

Egyénileg mindkét magyar sztár jól teljesített, a feladóik ennek ellenére nem bíztak bennük eléggé, ezért csapataik fontos meccsen szenvedtek vereséget. Veres Péter együttese, az orosz Dinamo Moszkva az elődöntő harmadik mérkőzését vesztette el 3:0-ra a Lokomotiv Belgorod otthonában, Mészáros Dömötör török csapata, az Arkas Izmir pedig a finálé első találkozóját bukta el 3:1-re otthon, a Fenerbahce ellen.

Orosz bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés
Lokomotiv Belgorod – Dinamo Moszkva 3:0 (20, 24, 24) Statisztika itt!
Az első szett csak 8:7-nél és 15:13-nál volt szoros, a folytatásban magabiztosan őrizte előnyét a házigazda. A második részben 9:5 és 10:7 után 13:12-re már a fővárosiak vezettek, a hajrában már két ponttal is, 23:21-re, innen fordított a Belgorod. A harmadik etap 8:2-nél és 20:14-nél is sima volt, 24:20-nál szintén, innen még egyenlíteni tudott a Dinamo, de végül ezt a szettet is elbukta. Feladóposzton Pavel Zajcev kezdett a moszkvaiaknál, de már az első szettben beállt helyette Szergej Grankin. Veres Péter toronymagasan a legtöbb nyitást kapta, harminc alkalommal kellett fogadnia, de ezúttal is remekül csinálta, ötven százalék volt tökéletes. Igen ám, de Grankin rossz szokásának megfelelően ezúttal sem adott vissza túl sok labdát támadásban a magyar röplabdázónak, pedig 17 akcióból tízszer volt eredményes, ez 59%. Ellenben a brazil Dante 22 labdából mindössze nyolcat ütött be, ez csak 36%, tehát elmondható, hogy a Dinamo feladója ezúttal bizony meglehetősen rosszul választott.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a Dinamo Moszkva javára.

Török bajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Arkas Izmir – Fenerbahce 1:3 (–25, 17, –22, –16) Statisztika itt!
A brazil Bravo sérülés miatt nem játszott a hazaiaknál, Mészáros Dömötör viszont végig a pályán volt. A három szélsőütő közül neki volt a legjobb a támadóhatékonysága, 15 akcióból nyolc pontot szerzett, ez 53%, a trióból mégis durván a legkevesebb labdát kapta, pedig másik két társa sajnos igazán nem brillírozott...

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Fenerbahce javára.

Címkék: orosz török moszkva mészáros röplabda veres fenerbahce dinamo izmir arkas lokomotiv belgorod

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr542843941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása