Dunaferr-diadal Kazincbarickán!

 2011.04.21. 11:04

A Dunaferr SE 3:1-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában a férfi Extraliga harmadik helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén. Képgaléria itt! A dunaújvárosiak így összesítésben már 2:0-ra vezetnek az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban!

Az első szett elején akadt néhány rossz nyitás a hazaiaknál, míg támadásban hajszálnyival jobb volt a Dunaferr, s mindezt jól tükrözte a részeredmény az első technikai szünetben (5:8). A rövid pihenő után hamar feljött a Vegyész, Dudás Tamásnak volt két remek mozdulata, valamint Tomanóczy Tibor kapott egy hármas blokkot (11:11). De ezután ismét ajándékpontokat kaptak az újvárosiak, ezzel újfent előnybe kerültek (13:16). Az összecsapás addigi leghosszabb menetét a Kazincbarcika nyerte, aztán a meg nem értés jelei mutatkoztak a Dunaferr soraiban (17:17). Itt már minden egyes pontnak fokozott jelentősége volt, így különösen bosszantotta a közönséget, hogy az általában jól szerváló hazaiak rontottak. Dudás edző időt kért (21:23), aztán még egyszer, amikor a becserélt Lónárt Pétert sáncolták. Vegyész-pontot követően Ruffing Péter is megnyomta a csengőt, a játszmát Tomanóczy Tibor megmozdulása zárta, aki ráütötte Csizmadia János kezére a labdát, amely a vonalon túl landolt (0:1).

A második felvonás elején Lehóczky László szerváit leste a Dunaújváros, amely viszont hamar behozta hárompontos hátrányát. Két gyenge vendég-megmozdulás ugyanakkor előnyben tartotta a borsodiakat, egy vitatott játékvezetői ítélet után pedig már 8:8 állt az eredményjelzőn. 9:9-nél Kovács II Zoltán adta bele minden erejét egy bombába, aztán okosan ejtett, amire meg is kapta a tapsot. Gulyás Ádámmal egy blokkban is benne volt, úgy látszódott, elkapta a ritmust a Vegyész (14:10). Itt még nem ért véget a történet, mert kapaszkodott a dunántúli gárda (17:17), vagyis izgalmak közepette érkezett el a szett hajrája, amelyben Lónárt, illetve Kovács ütéseivel a hazaiak kerekedtek felül, azaz, nem maradt el az egyenlítés (1:1).

A harmadik játszma is kiegyenlítetten kezdődött, amibe kazincbarcikai részről Lónárt Péter csempészett be egy ravasz pöccintést. A Dunaferrt mindez nem zavarta, apránként kezdtek meglépni a látogatók (5:8). Lehóczky Gergő is lehetőséget kapott, majd néhány pillanattal ezután Tomanóczy rontott ütést (11:12). Kovács II Zoltán és Szántai Balázs zavarta egymást a nagy rohanásban, vészesen távolodott a Dunaferr (12:16). A helyzet nem változott a folytatásban sem (15:20), Dudás András időt kért. Két pontot behúzott a Vegyész, erre Ruffing Péter jelzett pihenőt. Zárkóztak a borsodiak (19:21), ám három hiba elég volt ahhoz, hogy ne sikerüljön utolérniük a riválist (1:2).

A negyedik szakaszban egy akaratos Kazincbarcika volt a pályán, amely formás egyéni megmozdulásoknak köszönhetően 8:6-ra elhúzott. Gyorsan fordított az Újváros (10:12), amely kiegyensúlyozottabban, pontosabban röplabdázott (12:16). Nagy munkával csinált egy 5:2-es sorozatot a Vegyész (17:18), ezzel ismét nyílttá vált a csata. A vendégek azonban nem engedték ki a kezükből az irányítást, és Tomanóczy Tibor vezérletével lezárták a meccset (1:3).

Extraliga, férfiak, a 3. helyért, 2. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dunaferr SE 1:3 (–23, 22, –21, –21)
Kazincbarcika, 200 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Kazincbarcika: Dudás T. 9, Lehóczky L. 3, Orosz 4, Gulyás Á. 3, Csizmadia 4, Kovács II Z. 25. Csere: Szántai (liberó), Lónárt 10, Lehóczky G. 2, Toronyai 3. Edző: Dudás András
Dunaferr: Tóth A. 3, Dávid Cs. 8, Bokor E. 10, Tomanóczy 24, Hatvany A. 5, Lukács A. 10. Csere: Pápai (liberó), Johansson. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:5, 11:11, 13:16, 21:21. 2. játszma: 3:0, 6:4, 14:10, 16:16, 22:20. 3. játszma: 3:1, 4:7, 11:15, 13:18, 19:23. 4. játszma: 3:5, 8:6, 10:13, 14:18

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Dunaferr javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Sok egyéni hibát követtünk el, ellenfelünk lényegesen jobban játszott a mezőnyben. Saját hibáinkat képtelenek voltunk kompenzálni, így nem lehetett nyerni.
Ruffing Péter: – Alapjátékunk stabilabb volt, mint a hazaiaké. Jól fogadtuk a nyitásokat, s jók voltak az elsőszándékú támadásaink is. A blokkban és a mezőnyben is többet nyújtottunk, mint ellenfelünk, s nagyon sok hazai támadást védekeztünk ki.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: dunaújváros röplabda kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr782844536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása