A Sümegi RE hazai pályán 3:1-re nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi NB I 9-11. helyéért zajló rájátszásában. A bakonyiak kispadján ismét a szakmai igazgató, Botos Ferenc ült.

Létfontosságú mérkőzéshez érkezett a sümegi röplabdacsapat, amely utolsó hazai mérkőzésén azt a Szolnokot fogadta, amely ellen az évadot kezdte. Akkor sikerült a bravúr, de azóta nem sok babér termett a bakonyi együttesnek mostani riválisa ellen, hiszen minden mérkőzését simán elvesztette. Mindent be kell vetni, gondolták, ezért Botos Ferenc ült a kispadra. Kellett a győzelem, hiszen a Szeged elleni bravúros sikerrel a sümegi csapat nagy lépést tett, hogy az előkelő kilencedik helyet megszerezze.

Ennek megfelelő vehemenciával vetette magát a küzdelembe a házigazda, látványos játékkal, minden technikainál vezetve érkezett a szett hajrájához, ahol a szolnokiak kissé rájuk ijesztettek, de végül sikerült a részgyőzelem. Aztán a második játszmában a nagy akarás néha görcsösségbe csapott át, és egyenlített a Szolnok, Botos Ferenc hiába cserélt feladót. A nézők ennek ellenére érezték, fogást lehet találni a szolnoki csapaton, és kedvenceiket magyar röplabdapályákra sajnos nem jellemző szurkolással küldték a következő csatába. Meg is lett az eredménye, a bakonyiak óriási küzdelemben ismét megszerezték a vezetést.

Tombolt a közönség, szólt a zene, mindenki készült a negyedik játszmára. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, mindkét edzőnek ki kellett kérnie az időket, próbáltak ellenfelükön fogást találni. A hatalmas taktikai csatából úgy látszott, a vendégek jönnek ki jobban, 24:20-nál több játszmalabdájuk volt. Cserékkel, sáncmagasítással próbálkozott Botos mester, és a végjátékra megtalálta a megfelelő szerkezetet. Tanítványai figyelték utasításait, és a jó ötletek beváltak, zsinórban öt pontot szerzett a Sümeg, és mérkőzéslabdához jutott! Nem adták fel a vendégek, Juhász György edző is átvariálta a csapatát, kettős cserével és vissza cserével ismét a Szolnok jutott játszmalabdához (26:27). Volt még tartalék, és a nézők felállva buzdították a Sümeget. Szóltak a dobok, sípok, minden kéz összecsapódott, és ettől megremegtek a szolnokiak, 30:28-ra a sümegiek nyertek, örömtánccal köszönve meg a lelkes buzdítást.

Győzelmével a Sümeg jelentős lépést tett, hogy a bajnokságot az Extraliga kapujában fejezze be.

Botos Ferenc, a Sümeg szakmai igazgatója: – Nagyon szoros küzdelem alakult ki a két csapat között, hatalmas taktikai csatában a húsz fölötti koncentráltabb játékunkkal tudtuk a szettek végét a magunk javára fordítani.

NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért

Sümegi RE – Szolnoki Főiskola RK-SI 3:1 (26, –21, 22, 28)
Sümeg, 150 néző. Játékvezetők: Pőcze, Prukner
Sümeg: Markó, Koós, Gőczi, Gerencsér, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós, Biró, Erdei. Edző: Botos Ferenc
Szolnok: Tarjányi, Hoffart, Bodonyi, Kovács S., Bede. Csere: Gulyás F. (liberó), Tóth I., Rósa, Szöllősi. Edző: Juhász György

Címkék: szolnok röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532834428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása