Akármerre nézünk, mindenhol egy magyar röplabdázó! Itt egy sikeres negyeddöntő, ott egy győzelem az elődöntőben, amott jó kezdés a fináléban, másutt egy bajnoki cím, meg ez szép ezüst! Méltán lehetünk büszkék honfitársainkra, akik ezekben a napokban is légiósként halmozzák a sikereket! Hayományos rovatunk, a körkép különkiadásában ezeket foglaljuk össze.

Mózer Zoltán újra osztrák bajnok!
Megvédte bajnoki címét Ausztriában a Hypo Tirol Innsbruck. Mózer Zoltán együttese a finálé negyedik meccsén 3:0-ra nyert Klagenfurtban Koch Róbert csapata, az SK Posojilnica Aich/Dob ellen, ezzel 4:0-val abszolválta a párharcot! Az utolsó meccsen Mózer csereként állt be, hét pontot szerzett, Koch végig a pályán volt, egy pontot csinált. Statisztika itt! Az Aich/Dob fennállása legjobb bajnoki eredményét érte el, ráadásul a Challenge Kupában is a legjobb négy között volt.

Újra Akras–Fener döntő!
A Török Kupa fináléja után a bajnoki döntőben is Arkas–Fenerbahce döntő lesz. Az elődöntő második meccsén Mészáros Dömötör izmiri csapata 3:1-re nyert az ankarai Halkbank ellen, a magyar játékos csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt! A címvédő isztambuliak a szintén ankarai Ziraat Bankasi 2:1-re összesítésbeli legyőzésével jutottak tovább.

Egy lépés a döntő felé!
Veres Péter orosz csapata, a Bajnokok Ligája-bronzérmes Dinamo Moszkva hazai pályán 3:0-ra nyert a Lokomotiv Belgorod ellen a bajnoki elődöntő első mérkőzésén! A magyar játékos nyolc pontot ütött. Statisztika itt! A másik ágon a BL-második Zenit Kazany összesítésben már 2:0-ra vezet a rájátszás előző körében az alapszakasz-győztes Iszkra Ogyincovót búcsúztató Dinamo Krasznodar ellen.

Váratlan szépítés!
Szabó Dávid csapata, a CEV Kupa-győztes olasz Sisley Treviso némi meglepetésre 3:2-re győzött a Challenge Kupa-aranyérmes Lube Banca Marche Macerata otthonában a bajnoki negyeddöntő harmadik meccsén. A magyar játékos nem kapott lehetőséget, együttese viszont 2:1-re szépített a párharcban! Statisztika itt! Képgaléria itt! A Casa Modena és az Acqua Paradiso Monza Brianza csatájában is lesz negyedik találkozót, viszont a Bajnokok Ligája-címvédő Itas Diatec Trentino (a San Giustino ellen) és a Bre Banca Lannutti Cuneo (a Verona ellen) már továbjutott.

Hogy lesz ebből érem?
Dávid Zoltán csapata, az alapszakasz-győztes román CVM Tomis Constanta 3:0-ra kikapott a Dinamo Bucuresti otthonában a bronzpárharc első meccsén. A magyar játékos kezdő volt. A szintén magyar érdekeltségű bajnoki döntő részletes helyszíni tudósítása itt található!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562829776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása