A Vasas Duna Autó Óbuda elképesztően jó játékkal 3:0-ra nyert a címvédő BSE-FCSM otthonában a női Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén. A Városmajorban két éve egyetlen csapat sem nyert tétmérkőzésen!

A teltházas csarnokban Sándor Renáta duplájával kezdődött a meccs, majd Dékány Bernadett volt eredményes. Pontatlanul kezdett a Vasas, de Miklai Zsanett duplájával egyenlített (3:3). Hamarosan, az óbudaiak két technikai hibája után megint ellépett a házigazda (6:4). Az első technikai szünetben is kettő volt a címvédő előnye (8:6), amely ezt követően tovább növelte a különbséget, Jókay Zoltán időt kért, mert az első meccshez hasonlóan most is rontott, és sok ajándékponttal könnyítette ellenfele dolgát a Vasas (10:6). Három jó megoldással zárkózott a látogató (10:9), de Sándor Renáta hátsósoros ejtésével elmozdult a holtpontról a házigazda.

Pontatlan, használhatatlan támadásokkal próbálkozott a Vasas, nem csoda, hogy nem járt sikerrel. Dékány egyszer hibázott, egyszer jó megoldást választott, majd a csapatkapitány, Takács Zsófia ászértékű szervájával egyenlített, a feladó, Milovits Júlia húzásával pedig már vezetett is a látogató, a BSE edzője időt kért (12:13). Mindkét együttes remekül mezőnyözött, Milovits nagyszerű blokkjával a Vasas kettővel ment a második kötelező szünetben (14:16). A BSE szinte minden ejtésből pontot szerzett, az óbudai együttes viszont több labdakezelési hibát is vétett, legalábbis a játékvezető szerint...

Pazar sánccal szerzett hárompontos előnyt a Vasas, a címvédő rögtön időt kért (16:19). A visszatérés után egy széles ütés után már néggyel ment a vendég, de a BSE Sándor hátsósoros bombájával zárkózott. Egy elképesztően hosszú labdamenet Miklai hátsósoros ejtésével zárult (18:21). Dékány ütött, Takács nyitást rontott, de ütésből javított (20:23). Milovits ejtett, Sándor Renáta ütött keresztbe (22:24). Milovits ejtése ezúttal nem jött be, Miklai ütéskísérlete sem, Jókay Zoltán időt kért (23:24). Milovits remek feladása után az első meccsen gyengélkedő Dékány hátsósoros bombájával a Vasas nyerte az első szettet, amelyben a liberó, Vatai Gabriella elképesztő teljesítményt nyújtott (23:25, 0:1).

A BSE szerezte a második szett első pontját, és fantasztikus mezőnyözések után a másodikat és a harmadikat is. A Vasas is mindent megtett mezőnyben, de a támadás-befejezések nem jöttek össze (3:0). Takács Zsófia ásznyitásával egyenlítettek az óbudaiak (3:3), de Sándor Renáta jó megoldásaival újra ellépett a BSE (6:3). Gudmann Csilla nagyon jól nyitott, Jókay Zoltán még az első technikai előtt időt kért, mert úgy tűnt, az első játszma nagy hajtása után összeszakadt csapata (7:3). Takács és Miklai jóvoltából visszakapaszkodott a Vasas, de a kötelező szünetben megint hárommal jobban állt a házgazda (8:5).

A visszatérést követően már négy pont volt a differencia a címvédő javára (10:6), de jött Takács, és a blokkról kiütötte a labdát (10:8). Gregori Martina ütött pontot, Milovits technikai hibát vétett (12:8). Maradt négy pont körül a különbség, de Miklai hátsósoros ütése és Sándor Renáta hosszú ütése visszahozta mínusz egyre a vendégcsapatot, Dékány blokkja pedig az egyenlítést jelentett (13:13), hazai időkérés. Sándort blokkolták az óbudaiak, majd nyitást rontottak (14:14). Dékány remek ejtésével kétpontos vezetéssel ment a pihenőre a Vasas (14:16). Sándor Renáta megint támadást rontott, Hollósy László időt kért (14:17). Takács Zsófia ászértékűt nyitott, aztán rontott. Milovits gyönyörű ejtése is pontot ért (15:19).

Miklai Zsanett blokkolta Kötél Dóra ütését, aztán támadásból is eredményes volt (16:21). Dékány a hátsó sorból bombázott, a csereként beállt Szűcs Kinga ejtett. Miklai megint a szélső ütött (17:23), Milovits Júlia pedig nyitott egy ászértékűt Tóth Andreára! Játszmalabda! Szűcs Kinga elrontotta a szervát, már kettővel vezetett összesítésben a Vasas (18:25, 0:2)!

Jól kezdett a látogató a harmadik szakaszban, de gyorsan egyenlített a BSE (3:3). Dékány ütött, bent volt, a vonalbíró és a játékvezető azonban a hazaiak javára ítélt. Miklai ejtett, Milovits húzott (5:6). A Vasas feladója átnyúlt, ezt le lehetett volna fújni, mégis a vendégeké lett a pont. Takács Zsófia gyönyörűen bezárt blokknál a center mellé, és szépen sáncolt (6:8). A technikai szünet után Miklai nyitást rontott, Sándor Renáta viszont mindent beütött (8:8). A labdarúgásban lövésből lesz a gól, a röplabdában pedig ütésből lesz a pont! Dékány Bernadett tudja ezt, és alkalmazza is. Jól is blokkolt, Hollósy időt kért (8:10).

Takács nyitást rontott, egy arasznyival Kötél Dóra is. Sándor Renáta nem hibázott ütésben, de Miklai sem (11:13). Milovits megint eredményes volt, a BSE megint időt kért, de ezúttal nem Hollósy, hanem a segítője, Szabó Anita magyarázott a csapatnak. Sándor Renáta és Miklai Zsanett ütésváltása után Sándor blokkolt, Miklai a pálya közepére ütött, jött a második technikai (13:16). Dübörgött a One Man Show a címvédőnél, minden labdát Sándor Renáta kapott, és mindet értékesítette is (15:16), Jókay Zoltán rögtön időt kért. Sándor a folytatásban szerencsés ászt nyitott, egyenlített a BSE.

Sándor ejtett, ezzel már a hazaiak vezettek (17:16). Sándor a hátsó sorból bombázott, a Vasas ezúttal képtelen volt megfogni. Milovits labdaérintése rossz volt, már kettővel ment a házigazda (19:17). Takács duplájával egyenlítettek a vendégek (19:19), de Horváth Alexandra ismét a BSE-nek szerzett előnyt. Sándort blokkolta Nagy Eszter, aztán Horváth Alexandra ütése szélesnek bizonyult, megint vezetett a Vasas. Sándort megint sáncolta Nagy Eszter (20:22), aki támadásból is eredményes volt. Miklai beüti szélről, meccslabda! A BSE egy hosszú, izgalmas labdamenet végén jól blokkolt (22:24), az óbudaiak mestere időt kért. Miklai bombájával befejeződött a találkozó, 2009. április 21. után ismét kikapott hazai pályán, tétmeccsen a BSE (22:25, 0:3)!

A Vasasban Vatai Gabriella, Milovits Júlia, Takács Zsófia és Miklai Zsanett elképesztően jól játszott, Nagy Eszter nagyon fontos pontokat szerzett.

Extraliga, nők, döntő, 3. mérkőzés

BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda 0:3 (–23, –18, –22)
Városmajor, 400 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Ujházi
BSE: Gudmann, Tóthné, Sándor R., Kötél D., Horváth A., Hackl. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori, Szűcs K. Edző: Hollósy László
Vasas: Milovits, Nagy E., Miklai, Dékány, Takács Zs., Borsos. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Oláh V. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 13:14, 16:19, 20:23, 23:24. 2. játszma: 8:5, 12:8, 13:14, 15:19, 17:23. 3. játszma: 6:8, 12:14, 19:17, 21:23

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a Vasas javára.

Címkék: röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622826642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása