Légiós-körkép április 11.

 2011.04.12. 00:29

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén 3:0-s győzelem hazai pályán a MEF Okullari ellen. A magyar játékos végig a pályán volt, hét pontot szerzett. Statisztika itt!
A negyeddöntő után máris folytatódott a rájátszás, az elődöntő első mérkőzésén az izmiri csapat 3:1-re nyert idegenben, a Halkbank ankarai otthonában! Mészáros csereként lépett pályára, tíz pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A csapat készül az április 15-én kezdődő bajnoki elődöntőre. Ellenfele a Lokomotiv Belgorod lesz, a másik ágon az Iszkra Ogyincovót búcsúztató Dinamo Krasznodar a Zenit Kazannyal találkozik. A Bajnokok Ligája-ezüstérmes tatárföldi együttes nagy meglepetésre csak kínkeservesen, öt meccsen jutott túl a Jaroszlavics Jaroszlavl csapatán, az ötödik találkozó ötödik játszmája 17:15 lett...

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A Dinamo Bucuresti elleni bajnoki elődöntő két hazai meccsel folytatódott, és egyben zárult is. A címvédő zilahiak előbb 3:1-re, majd 3:0-ra győztek, így bejutottak a fináléba, ahol Kecskeméti Péter együttesével, a Nagybányával találkoznak. A párharc április 15-16-án rendezendő első és második mérkőzéséről exkluzív helyszíni tudósításban számolunk be itt, a hunvolley.blog-on!
Az elődöntő harmadik meccsének képgalériája itt! A negyedik találkozó egyik képgalériája itt, a másik képgalériája pedig itt!

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román) és Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): Ahogyan arról a legutóbbi körképünkben beszámoltunk, bombameglepetéssel kezdődött a bajnoki elődöntő, hiszen a tengerparti városban mindkét mérkőzést a Nagybánya nyerte, egyaránt 3:2-re! A csapatok a folytatásban is ragaszkodtak az ötjátszmás csatához, előbb a Constanta, majd a negyedik mérkőzésen a Baia Mare győzött 3:2-re. A két magyar mindkét alkalommal kezdő volt. Kecskeméti Péter csapata megnyerte a párharcot, és 1993 után ismét döntőt játszhat, amelyről tehát exkluzív helyszíni tudósításban számolunk be, csak itt, a hunvolley.blog-on!

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A csapat nem jutott be a legjobb négy közé a bajnokságban, a magyar center számára véget ért a szezon.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák) és Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A bajnoki döntő második mérkőzésén az Innsbruck 3:0-ra nyert Klagenfurtban. Mózer csereként kapott lehetőséget, pontot nem szerzett. Koch végigjátszotta a találkozót, két pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A harmadik mérkőzésen hazai környezetben győzött 3:0-ra a Hypo Tirol, a két magyar közül Mózer ezúttal is csereként állt be, Koch végig pályán volt, pontot ezúttal egyikük sem szerzett. A párharc állása tehát 3:0, az Innsbruck javára, tehát a címvédéshez már csak egy győzelem szükséges. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén a CEV Kupa-győztes Treviso 3:0-ra kikapott a Challenge Kupa-aranyérmes Lube Banca Marche Macerata otthonában. A magyar játékos csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A párharc második mérkőzésén a Macerata idegenben 3:1-re győzött, Szabó nem állt be. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A csapat a kilencedik helyen zárt, így egy ponttal lemaradt a rájátszásról, a magyar játékos számára tehát véget ért az idény.

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Győzelemmel kezdte a csapat az alsóházi rájátszást. A magyar liberó együttese hazai pályán nyert 3:2-re a VC Gotha ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Az élvonalbeli bajnokság rájátszásának utolsó hétvégéjén 3:2-es vereség Offra Norbert csapata, a London Polonia ellen, majd 3:2-es győzelem a Sheffield ellen. A Leeds így a bajnokság második helyén végzett, szívből gratulálunk az ezüstéremhez!
„Az első meccset Offra Norbert csapata, a London Polonia ellen játszottuk, de Berndt Attilához és Demeter Andráshoz hasonlóan én is csak a kispadon kezdtem – kezdte a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolóját Tóth Milán. – Herczeg Roland és Fehér Tamás a kezdőben volt, előbbi szélsőütőt, utóbbi liberót játszott. A meccs előtt jeleztem, hogy nem érzem jól magam. Hétfőn kiderült, hogy mumpszom van. Offra Norbert és társai úgy készülhettek, hogy egy esetleges győzelemmel már bajnokok lesznek. Az első szettet a Polonia nyerte négypontos különbséggel, Berndt a szett végén csereként állt be átlóposztra, és a második szettet ugyanebben a pozícióban kezdte. 13:10-re vezettünk, amikor kettős cserére szánta el magát az edzőnk, ami nem sikerült éppen a legjobban, hiszen három pocsék labdát adtam az ütőknek... A második szettben így megpecsételtem a csapat sorsát. A harmadik részben a Polonia vezetett, majd a szett közepén kétpontos hátránynál beálltam. Berndt ekkor már szélsőt játszott Herczeggel együtt. Tudtam, hogy ennél már csak jobb jöhet, szerencsére így is alakult. 31:29-re nyertük a harmadik etapot, ahol mindkét csapatnak voltak játszmalabdái. Remek labdamenetek voltak, nem lehetett megjósolni, ki fog nyerni, végül nekünk sikerült. A negyedik szettre át tudtuk vinni a lendületet, és viszonylag simán nyertünk a pontos támadásoknak, a jó mezőnymunkának és a blokkoknak köszönhetően. A záró felvonásban 6:6 volt az eredmény, amikor két hibát vétett a centerünk. Először egy jó feladást forgatott ki outra, igaz, csak centimétereken múlott, majd egy kettős érintést fújtak nála. A fordulás után további két hibát vétettünk, és már nem sikerült ledolgozni a hátrányunkat. Remek mérkőzés volt, szép labdamenetekkel. A Polonia így bajnoki címet ünnepelhetett, mi pedig a második helyért csatázhattunk a Sheffielddel. Az ellenfél feladó nélkül jött el, aki szintén mumpszos, de őt ágynak is döntötte a kór. A mérkőzést egy alkarjátékkal kezdtük közös megegyezéssel. Videón ide kattintva megtekinthető! A két csapat nagy rivális, egymás ellen fogjuk játszani a jövő heti kupadöntőt is, de jó kapcsolatot ápolunk. Az első pont után elkezdődött a mérkőzés. Az első szettet simán nyertük, de aztán mindkét csapatot mintha kicserélték volna. Borzasztó röplabdát játszottunk, többen mondták a mérkőzés után, hogy ez volt életük egyik legrosszabb meccse. Ha nehezen is, de győztünk, és másodikok lettünk a bajnokságban. A rájátszás küzdelmeiben csupán kétszer nyertünk, így csoda, hogy ilyen jó pozícióban zártunk újonc létünkre. Jól hangzik, hogy ezüstérmes csapatunk van, de nem vagyunk teljesen elégedettek. A Polonia szerintem teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, ők nyújtották a legmegbízhatóbb teljesítményt a rájátszásban. Gratulálunk Offra Norbertnek! Jövő héten szombaton lesz a kupadöntő a Sheffield ellen, remélem jobb mérkőzés lesz. Abban is bízom, hogy addigra én is bevethető leszek, mert ez a mumpsz most ágynak döntött pár napra.”

Offra Norbert (London Polonia, angol): A rájátszást két győzelemmel zárta a csapat, előbb 3:2 a Leeds ellen, majd 3:0 a Malory Eagles ellen, így bajnoki aranyérmet ünnepelhetett az együttes, amelyhez természetesen szintén gratulálunk!

Angol bajnokság, férfiak
A felsőházi rájátszás végeredménye
1. London Polonia 25 pont
2. Leeds Carnegie 19 pont
3. Sheffield 18 pont
4. Malory Eagles London 17 pont

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A bajnokság ötödik helyéért zajló rájátszás második meccsén 3:0-s vereség az UVC Graz AG otthonában. Statisztika itt! A harmadik találkozón 3:1-es siker, ismét hazai pályán, az együttes tehát a bajnokság ötödik helyén végzett.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A magyar játékos, és negyedik helyezett csapata számára véget ért a szezont.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 22. fordulójában 3:2-es vereség hazai pályán az Istres Ouest Provence VB ellen. Pethő végigjátszotta a találkozót, nyolc pontot szerzett, Héjjas nem játszott. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz huszadik fordulójában 3:2-es győzelem a CSM Clamart otthonában.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásának tízedik, utolsó fordulójában 3:2-es vereség a Peiramatiko ellen. Józsa a begyulladt térde miatt most is csak nyitni állt be csereként, de így is két pontot szerzett. A magyar játékos szerválta a legtöbb ászt az egész szezon során a teljes mezőnyben (41), így ő lett a görög szervakirálynő! Együttesének ez volt az első veresége a rájátszásban, így toronymagasan csoportja élén, a hetedik helyen végzett.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásának tízedik, utolsó fordulójában 3:0-s győzelem odahaza a Markopolo ellen. Kiss a mezőny legeredményesebbjeként 14 pontot szerzett. Az alapszakasz-győztes csapat végül a harmadik helyen zárta a pontvadászatot, nyert a Panathinaikosz. A Görög Kupa döntőjét április 16-án rendezik, ott az AEK ellenfele az Olympiakosz lesz.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 24. fordulójában 3:0-s győzelem a Frigorcarni Soverato otthonában. A magyar röplabdázó a mezőny legeredményesebbjeként 22 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 24. fordulójában 3:0-s győzelem a Verona otthonában. A magyar center nem lépett pályára. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában 3:2-es vereség Perugiában. A magyar játékos csapata második legeredményesebbjeként 19 pontot szerzett. Statisztika itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 24. fordulójában 3:2-es vereség Berlinben, a Köpenicker SC otthonában. A magyar center csereként állt be, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 24. fordulójában 3:2-es hazai vereség a Dresdner SC ellen. A magyar feladó csereként állt be, egy pontot szerzett. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 24. fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a VC Wiesbaden ellen. A magyar játékos 31 labdából három pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának vége, a csapat a hatodik helyen végzett.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A bajnokság utolsó mérkőzésén 3:0-s győzelem hazai környezetben a Loughborough Dolphins ellen. A csapat 18 győzelemmel, vereség nélkül, 54:2-es játszmaaránnyal zárta a pontvadászatot, és feljutott az élvonalba.

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A bajnokság utolsó mérkőzésén 3:2-es győzelem odahaza a South Hants ellen. az együttes kilenc győzelemmel és kilenc vereséggel a tabella ötödik helyén végzett. Érdekesség, hogy ebben az osztályban legtöbbször (kilencszer) Várkonyit választották a meccs legjobbjának!

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Az élvonal felsőházi rájátszásában 3:0-s győzelem a Malory Eagles London ellen, majd 3:2-es siker a Swiss Cottage ellen. A Polonia férficsapata mellett a nők is bajnokok lettek, hiszen toronymagasan a tabella élén végeztek! Gratulálunk!

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában is véget ért a bajnokság, a csapat 14 győzelemmel és egy vereséggel az első helyen végzett.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr802819101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása