Második összecsapásához érkezett a női Extraliga bronzpárharca és döntője. A csapatok két nappal az első meccsek után ismét pályára lépnek, így hamarosan a fáradtság is döntő tényező lehet. Azt tartják, minden ilyen párharcban a második találkozó lehet a kulcsa az összetettbeli sikernek, és ez most sincs másként. Ha az első meccsen győztes csapatok ezúttal is nyerni tudnak, nem valószínű, hogy elvesztik a párharcot. Az első meccs vesztesei (az UTE és a Vasas) viszont ezúttal hazai pályán javíthatnak. Beharangozó!

Extraliga, nők, döntő, második mérkőzés

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – BSE-FCSM
(április 12. kedd, 18 óra)

A vasárnapi meccset az első szett kisebb bizonytalanságai után tükörsimán nyerte a BSE, így továbbra is elmondhatja magáról, hogy még szettet sem vesztett a Vasas ellen ebben a szezonban. Az óbudaiaknak most már tényleg nincs sok esélyük a javításra, hiszen ha a keddi találkozót is elvesztik, az minden valószínűség szerint az aranyérmükbe fog kerülni. Az első játszmában látszott, milyen játék lehet célravezető a címvédő ellen, de jelenleg erősen kérdéses, hogy ezt akár csak egy szetten keresztül végig, hullámvölgy nélkül képes-e produkálni Jókay Zoltán edző csapata. A BSE azt hozta, amit az egész szezonban: rendkívül stabil alapjáték, Tóth Andrea és Kötél Dóra vezetésével stabil nyitásfogadás és mezőnymunka, elől pedig Sándor Renáta termelhette a pontokat. Mindez ezúttal párosult az ellenfél gyenge nyitásfogadásával, így tényleg csak jó húsz percig volt kérdéses a találkozó kimenetele. A Vasasnak azonban egyre kevesebb a vesztenivalója, és a keddi találkozót úgy kell felfogniuk, mintha kupadöntő lenne. Bátor, stabil, pontos és csupaszív játékkal lehet esélyük a városmajoriak ellen, akiknek egyelőre úgy tűnik, az alapjátékuk is elég a bajnoki címhez. Persze ne legyen kétségünk afelől, hogy ha úgy hozza a sors, bizony a szükséges extrákat is hozzá tudják tenni Hollósy László lányai, ami hatványozottan elég lehet a győzelemhez.

Tippjeink
Rodics Dániel 0:3
Erdős Levente 3:2
Kovács Gábor 2:3

Extraliga, nők, a 3. helyért, második mérkőzés

ÚJPESTI TE – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(április 11. hétfő, 18 óra)
Rendkívül szoros, küzdelmes mérkőzést hozott a bronzcsata első felvonása, amelyen a Gödöllő igazi csapatként működött, mindenki hozzátette a magáét a kiszenvedett sikerhez. A vendég újpestieknél nem akadt annyi jó, vagy ami még fontosabb, annyi kiegyensúlyozott teljesítmény, mint a szombati vendéglátónál. Elsősorban ebben, na meg a nyitásfogadásban kell javulniuk a fővárosiaknak, ha szeretnék kiegyenlíteni a párharcot – márpedig nyilván ezzel a céllal lépnek parkettre hétfő este. A gödöllőieknek ugyanazt kell játszaniuk, mint az első meccsen, csak azt esetleg egy kicsit jobban. Nagy kérdés, hogy az első meccsen valós tudásuknál gyengébben teljesítők (Kriegel Zsófia, Széles Petra illetve Kapuvári Melinda) ezúttal többet hozzá tudnak-e tenni a találkozóhoz. Az látszott, hogy az UTE nyugodtan építhet a Kovács Tímea, Dambendzet Nathalie duó ponterős játékára, az ő megfogásuk szintén kulcsa lehet a vendégek győzelmének. Ismételten hatalmas meccsre van kilátás, így ezt sem lesz érdemes kihagyni, akárcsak az első összecsapást!

Tippjeink
Rodics Dániel 2:3
Erdős Levente 3:1
Kovács Gábor 3:2

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282816604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása