Vasárnap kezdődik a női Extraliga döntője, amelyben a Vasas Duna Autó Óbuda az örök rivális BSE-FCSM csapatával találkozik. Az első mérkőzést 18 óra 45 perctől rendezik a Városmajorban. A címvédő várhatja nyugodtabban a finálét, hiszen a két együttes egymás elleni bajnoki meccseiből a jelenlegi szezonban mind a négyet megnyerte, sőt az óbudaiak még szettet sem tudtak rabolni (12:0).

Az elmúlt évek tapasztalata alapján a Vasasnak akkor megy jól a játék, amikor nagyon kell, bár ennek cáfolata volt a debreceni Magyar Kupa-elődöntő.

A BSE a rájátszás első körében az újonc Miskolcot verte a papírformának megfelelően, azonban a fináléba jutásért alaposan megizzadt az Újpest ellen. A Vasasnak némi meglepetésre a negyeddöntőben volt nehezebb dolga, három mérkőzés kellett a MÁV Előre elbúcsúztatásához. Az elődöntőben a Gödöllővel találkoztak az óbudaiak, és meggyőző játékkal, magabiztosan, kétszer idegenben nyerve jutottak a döntőbe. Az elődöntő és a döntő között három hét szünet volt, ami nem feltétlenül könnyítette meg a csapatok felkészülését. A Vasas két edzőmeccset játszott az Újpesttel, azonban mindkettőt elvesztette 3:2-re.

„Több felállást is gyakoroltunk, amiben vannak új elemek is, ez még egy kicsit furcsa volt – mondta Dékány Bernadett, a Vasas játékosa. – Próbáltuk azokat a dolgokat kijavítani, amelyek kevésbé mennek. Gyakoroltuk az ellenfél támadásainak kivédekezését, és minden olyan elemet, amivel sikeresek lehetünk. A csapat nagyon motivált, nagyon együtt vagyunk. Pénteken csapatösszetartás is volt, közösen elmentünk edzésidőben egy kávézóba, ahol kicsit kizökkenve a hétköznapok monotóniájából oldódhattunk egy picit. Mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk a döntőt. Szeretem a tétmeccseket, amire igazán kell koncentrálni, és ahol minden egyes pontnak nagy jelentősége van. Szerencsére egészséges vagyok, de ha fájna is valamim, azt is kibírnám! Biztosan a BSE is készül rám, ahogyan mindenkire, de mindent meg fogok tenni azért, hogy megcsináljam a feladataimat és a pontjaimat!”

A szurkolóknak érdemes időben érkezniük a csarnokba, mert az a terem adottságai, valamint befogadóképessége miatt gyorsan megtelik majd.

Extraliga, nők, döntő, 1. mérkőzés
BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda
Városmajor, Szamos utca, 18 óra 30 perc (TV: Digi Plus, élő)
Játékvezetők: Adler, Tillmann

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: beharangozó röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr722813817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása