A Pécsi TE-PEAC 3:1-re nyert a Kiskunlacházi RSE otthonában a férfi NB II alapszakaszának 18. fordulójában. Ezzel a győzelemmel a baranyaiak továbbra is versenyben vannak az NB I-be jutást jelentő második helyért, riválisuk éppen a Kiskunlacháza!

Mindkét csapat erős kerettel tudott kiállni erre, a végeredmény szempontjából nagyon fontos mérkőzésre, bár a pécsieknél Balla, Császár, Szabó Tamás és Tölgyesi is hiányzott, ami a taktikai lehetőségeket szűkítette. Ráadásul Kaszás Zoltán még nem épült fel teljesen a két héttel ezelőtti sérüléséből (részleges izomrost-szakadás), így Takács Attila is liberóposzton kapott lehetőséget, ezért a támadójátékban őt is nélkülözni kellett. A sérült Szabó Tamás, aki a csapat másodedzője is egyben, ezen a mérkőzésen edzői minőségben segítette a csapatot, mert a csapat edzője, Gyöngyösi Zoltán szinte végig pályán volt. Szabó a jól időzített időkéréseivel, cseréivel, valamint a játékszünetekben adott hasznos tanácsaival sokat tett a győzelemért.
 
Az első játszmában nagyon gyengén, idegesen játszott a PEAC, a mérkőzés tétje miatt túlságosan feszültek voltak a vendégek. A második játékrészre azonban rendezték a sorokat, a javuló játék miatt megnyugodtak, és rá tudtak állni a saját játékukra. A harmadik és a negyedik szett is nagyon izgalmas volt, a játékot a hazaiak reklamálásai többször megzavarták. Mindkét szettben szerencsés módon a végjátékban erős első sorral tudott játszani a Pécs, ami végül győzelemhez vezetett, ha csak minimális különbséggel is.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: Folyamatosan javuló játékkal, parázs körülmények között nyertünk közvetlen riválisunk otthonában. Nagyon fontos mérkőzésen győztünk, amiért az egész csapatot dicséret illeti! Horváth Balázs bombaformában játszott, Kiss Nicholas az első játszma után óriásit javulva nagyon sok pontot szerzett, Kaszás Zoltán sérülten is vállalta a játékot, Takács Attilának ismét új poszton kellett helyt állnia, Farkas Balázs kiválóan fogadta a szervákat, Storcz Tamás rutinos megoldásai aranyat értek, Szabó Dávid döntő helyzetben szinte szétnyitotta az ellenfelet, Szabó Tamás pedig kitűnően meccselt. Ezen a mérkőzésen a centerek kevesebb támadási lehetőséghez jutottak, de a széleken, illetve az első és hátsósoros támadók között jól szét tudtuk osztani a labdákat. ismét bizonyosodott, hogy akkor tudunk rangadót nyerni, ha a minden meccsen sok pontot ütő Horváth Balázs mellett más játékosok is tíz pont felett termelnek. Ezen a meccsen pedig Kiss Nicholas is nagyon gyűjtögette a pontokat, így nyertünk is!

NB II, férfiak, alapszakasz, 18. forduló
Kiskunlacházi RSE – Pécsi TE-PEAC 1:3 (14, –20, –23, –23)

A pillanatnyi állás
2. PTE-PEAC 16 mérkőzés, 11 győzelem, 5 vereség
3. Kiskunlacháza 15 mérkőzés, 10 győzelem, 5 vereség

A PEAC hátralévő mérkőzései:
PTE-PEAC – Dorog április 30-án.
Kunhegyes – PTE-PEAC május 7-én.
 
A Kiskunlacháza hátralévő mérkőzései:
Dorog – Kiskunlacháza április 9-én.
Kiskunlacháza – Kunhegyes április 23-án.
SZESE Győr – Kiskunlacháza május 9-én.
 
Pontegyenlőség esetén a játszmaarány dönti el a végső helyezést.

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522799310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása