Légiós-körkép április 4.

 2011.04.04. 23:24

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén váratlanul nehéz dolga volt a csapatnak, ugyanis csak nagy nehézségek árán, 0:2-ről fordítva tudott nyerni 3:2-re a MEF Okullari ellen, Isztambulban. A magyar játékos remekül teljesített, csereként beállva 12 pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A Bajnokok Ligája négyes döntő fáradalmai, valamint a hosszú, kimerítő utazás ellenére a csapat három egymást követő meccsen (kétszer idegenben) legyőzte a szibériai Fakel Novij Urengoj együttesét a bajnoki negyeddöntőben, így bejutott a legjobb négy közé! Részletek itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A Dinamo Bucuresti elleni bajnoki elődöntő két idegenbeli meccsel kezdődött. Előbb a fővárosiak nyertek 3:2-re, majd a Zalau, a magyarok mindkétszer kezdők voltak, a második találkozón Nagy Péter 29 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt. Az állás jelenleg 1:1, folytatás két mérkőzéssel a Zalau otthonában.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román) és Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): Egymás ellen játszik a két magyar röplabdázó csapata, és bizony bombameglepetéssel kezdődött a bajnoki elődöntő, hiszen a tengerparti városban mindkét mérkőzést a Nagybánya nyerte, egyaránt 3:2-re! Dávid mindkétszer kezdő volt, Kecskeméti előbb csereként, majd kezdőként lépett pályára. Az állás tehát 2:0, a Baia Mare javára, folytatás két mérkőzéssel Nagybányán.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A csapat nem jutott be a legjobb négy közé a bajnokságban, mert előbb idegenben 3:1-re, majd otthon 2:0-s vezetés után 3:2-re kikapott az UKO Kropa együttesétől. A magyar center mindkét meccsen kezdő volt, az első találkozón csapata legeredményesebbjeként húsz, a másodikon 12 pontot szerzett. A második találkozó képgalériája itt, videóösszefoglalója itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák) és Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A két magyaros csapat április negyedikétől egymás ellen játszik a bajnoki döntőben! Már az első meccs is hihetetlen izgalmakat hozott, a Hypo Tirol hazai pályán 0:2-ről fordítva nyert 3:2-re. Mózert a második szett után lecserélték, öt pontot szerzett. Koch végig a pályán volt, két pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki alapszakasz 26. (utolsó) fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán az utolsóelőtti Castellana Grotte ellen. A magyar játékos nem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt! Ha a CEV Kupa-győztes Treviso nyert volna, a negyedik helyen végez, így viszont csak a hatodik helyen zárt, ellenfele a negyeddöntőben a Lube Banca Marche Macerata lesz.

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): Szép búcsú a világ legerősebb bajnokságától a fiatal játékos első légiós szezonjának végén! Az alapszakasz 26. (utolsó) fordulójában 3:2-es hazai győzelem a Marmi Lanza Verona ellen. Baróti háromszor lépett pályára csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt! A csapat a kilencedik helyen zárt, így egy ponttal lemaradt a rájátszásról.

Az alapszakasz utolsó fordulójáról ide kattintva olvashatnak részletesen.

Olasz bajnokság, férfiak (A1 Liga)
Az alapszakasz végeredménye
1. Itas Diatec Trentino 72 pont
2. Bre Banca Lannutti Cuneo 61 pont
3. Lube Banca Marche Macerata 51 pont
4. Acqua Paradiso Monza Brianza 44 pont
5. Casa Modena 43 pont
6. Sisley Treviso 42 pont
7. Marmi Lanza Verona 37 pont
8. RPA-LuigiBacchi.it San Giustino 35 pont
9. Tonno Callipo Vibo Valentia 34 pont
10. Copra Morpho Piacenza 30 pont
11. M. Roma Volley 30 pont
12. Andreoli Latina 29 pont
13. BCC-NEP Castellana Grotte 28 pont
14. Yoga Forli 10 pont

A negyeddöntő párosítása
Trentino – San Giusto
Cuneo – Verona
Macerata – Treviso
Monza – Modena

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az alapszakasz 26. fordulójában 3:0-s vereség a VfB Friedrichshafen otthonában.

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta szereplését a csapat az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásában. Előbb 3:0-s győzelem a londoni Malory Eagles ellen, majd 3:0-s vereség a Sheffield ellen.
„Vasárnap játszottuk a rájátszás harmadik fordulóját Ketteringben – kezdte a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolóját Tóth Milán. – Az előző hétvégén két sima vereséget szenvedtünk a Poloniától és a Malory-tól, sőt még szettet sem sikerült nyernünk. Ezen a hétvégén a Sheffield csapatával kezdtünk, amelytől szintén 3:0-ra kaptunk ki, egy nem igazán színvonalas mérkőzésen. Edzőnk nem tartott velünk (igazából nem tudtuk, hogy hol volt, de kiderült, hogy Portugáliában, továbbképzésen). Én is csak a pálya széléről figyelhettem az első mérkőzést, mert a legutóbbi meccsen megkaptam a második sárgalapomat a bajnokságban, az elsőt még az alapszakasz utolsó mérkőzésén, így egymeccses eltiltást kaptam. Bevallom férfiasan, én erről a szabályról nem tudtam, persze nem is kellett volna annyit reklamálnom. A Sheffield elleni mérkőzésen a közönség nem igen láthatott szép labdameneteket, Berndt Attila kezdett, majd Herczeg Roland váltotta őt a második szett közepén. Fehér Tamás liberózott, Demeter András nem kapott lehetőséget. A skót feladónknak sajnos nem ment ezen a mérkőzésen, de úgy döntöttünk Will Foley centerünkkel, aki a megbízott edző volt ezen a héten, hogy ne változtassunk, kezdjen nyugodtan, ne törjük össze az érzékeny lelki világát. A Malory-val csaptunk össze a másik mérkőzésen, és hihetetlen, de elkezdtünk végre röplabdázni. A feladónk meghálálta a bizalmat. Csak egyszer, taktikai okokból mentem be a helyére pár pontra, de a mérkőzés többi részében ő osztott. Ha nem is a legjobban, de bőven elég volt most ennyi a Malory ellen, amelyet végül 3:0-ra sikerült elverni. Berndt Attila és Demeter András ezen a mérkőzésen nem játszott, Herczeg Roland és Fehér Tamás azonban végig a pályán volt, és mindketten jó teljesítményt nyújtottak. A csapat akart, elvetődtünk a labdákért, remekül támadtunk, minden szép és jó volt. Ezt a lendületet akarjuk átvinni a következő hétvégére is, amikor az utolsó két fordulóban először a listavezető Poloniával, majd a Sheffield csapatával találkozunk Ketteringben.”

Offra Norbert (London Polonia, angol): A rájátszás második hétvégéjén 3:2-es győzelem a Sheffield ellen (képgaléria itt), majd 3:2-es vereség a Malory Eagles ellen.

Angol bajnokság, férfiak
Az állás a rájátszás második tornája után
1. London Polonia 19 pont
2. Sheffield 17 pont
3. Leeds Carnegie 15 pont
4. Malory Eagles London 14 pont

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A születésnapját a körkép megjelenésének napján, április negyedikén ünneplő edző felnőtt csapata a bajnokság ötödik helyéért zajló rájátszásában 3:2-re nyerte az első meccset az UVC Graz AG ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A Landesligában az utánpótláscsapat kétszer 3:0-ra kikapott a Sportunion St. Pölten együttesétől, így a továbbiakban a harmadik helyért játszhat.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnoki bronzpárharc második mérkőzésén 3:1-es vereség hazai pályán a Hotel Cristal Franches-Montagnes ellen. A magyar játékos kezdő volt, 12 pontot szerzett. A párharcot Dégi csapata 2:0-ra elvesztette, így a negyedik helyen fejezte be a szezont.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 21. fordulójában 3:1-es vereség az Evreux VB otthonában. Pethő csere volt, hat pontot szerzett. Héjjas nem játszott. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 19. fordulójában 3:0-s győzelem otthon a Toulon Six Fours La Seyne Var ellen.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásának kilencedik fordulójában 3:1-es hazai győzelem az EA Larissza ellen, Józsának begyulladt a térde, ezért csak nyitni állt be csereként, de így is két pontot szerzett. Eddig a magyar játékos szerválta a legtöbb ászt a mezőnyben!

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásának kilencedik fordulójában 3:0-s győzelem az Iraklisz Kifisszia otthonában. Kiss a mezőny legeredményesebbjeként 14 pontot szerzett.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 23. fordulójában 3:1-es győzelem Veronában. A magyar röplabdázó a mezőny második legeredményesebbjeként 19 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 22. fordulójában 3:1-es győzelem a Biancoforno Santa Croce otthonában. A magyar center csapata második legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában 3:2-es győzelem hazai környezetben a Yamamay Busto Arsizio ellen. A magyar játékos 19 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 22. fordulójában 3:0-s vereség a Wiesbaden otthonában. Statisztika itt! A 23. körben 3:0-s hazai vereség az USC Münster ellen. Statisztika itt! A magyar center egyik meccsen sem lépett pályára.

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 22. fordulójában 3:2-es hazai vereség Liliom Rita csapata, az Alemannia Aachen ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 23. körben 3:1-es győzelem az Allgäu Team Sonthofen otthonában. Statisztika itt! A magyar feladó mindkét alkalommal csereként lépett pályára, s egyaránt három pontot szerzett.

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 22. fordulójában 3:2-es győzelem Bognár Krisztina csapata, az SC Potsdam otthonában. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 27 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 23. körben bravúros siker odahaza a Rote Raben Vilsbiburg ellen: 0:2-ről 3:2-es győzelem! Liliom a mezőny második legeredményesebbjeként 18 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 25. játéknapján 3:0-s hazai győzelem a TBS Saarbrücken ellen. A magyar játékos kezdőként lépett pályára.

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 25. játéknapján 3:0-s vereség a TV Villingen otthonában. A magyar játékos csereként lépett pályára. Képgaléria itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának vége, a csapat a hatodik helyen végzett.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A bajnokságban előbb 3:0-s győzelem a Devon, majd 3:1-es siker a Team Northumbria ellen. Ezzel eldőlt, hogy a csapat osztályozó nélkül feljutott a legfelső osztályba (Super 8)! „Az elmúlt hétvégén két meccset is játszottunk, szombaton a Devon csapatát fogadtuk, ahol különböző felállásokat próbáltunk ki a vasárnapi, Northumbria elleni mérkőzésre – kezdték a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolójukat a magyar lányok. – 3:0-ra nyert a csapatunk, bár az elején nehézkesen indultunk, ennek köze lehetett a reggel tíz órás kezdéshez... Végül sikerült minden taktikai elemet gyakorolnunk, a meccs legjobbjának pedig Kiss Beát választották. Két hét után került sor a visszavágóra a legnagyobb ellenfelünk, a Northumbria ellen! A tét a Super 8-ba kerülés volt, amihez legalább egy játszmagyőzelem kellett. Tekintve, hogy az ellenfél alaposan felkészült ellenünk (Data Volley programmal elemezték az összes játékosunkat), nem volt könnyű dolgunk. Emellett az edzőnk Portugáliába ment FIVB edzői továbbképzésre, ezért nem lehetett ott a találkozón. Egyébként ez mindenki szerint a csapat előnyére vált, mivel a nehéz helyzetekben nem voltunk extra nyomásnak kitéve, és egymásért küzdve többször ki tudtunk jönni a gödörből. Ilyen volt például az elvesztett harmadik szett utáni kezdés (a negyedikben 8:2). Az első szettet kissé feszülten telt, de a döntő pillanatokban megfelelően koncentrálva nyertünk (25:23). A második etapban kicsit felszabadultabban játszottuk, és a héten kivételesen sokat gyakorolt elemek is jól mentek, mint a blokk (Dodó, Kelsey, Jess), a fogadás (Jessy, Virág) és a centerjáték (Kelsey, Bea). A harmadik szettre kissé leült a csapat, és bármennyire küzdöttünk, elvesztettük a játékrészt, viszont a negyedik szettet szép játékkal, összeszedetten hoztuk. Virág egy szett kihagyás után visszatért a pályára és stabilizálta a fogadást, Dodó továbbra is jól osztotta a labdákat, Bea pedig nyitásaival befejezte a meccset. A meccs legjobbjának Farkas Virágot választották. Az edzőnk bevallása szerint ezzel a győzelemmel két évvel megnöveltük a várható élettartamát, magunkat pedig kvalifikáltuk a legfelső osztályba, ahol jövőre remélhetőleg a jelenlegi játékosok többségével hasonlóan jól folytatjuk. Még van egy bajnoki meccsünk vasárnap, de az a mi szempontunkból már tétnélküli."

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A bajnoki alapszakaszban nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Az élvonal felsőházi rájátszásában 3:0-s győzelem az University of Birmingham ellen, és 3:1-es siker a Swiss Cottage ellen (képgaléria itt). A csapat így továbbra is toronymagasan vezeti a tabellát.

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr272800570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása