Február közepén tragikus hirtelenséggel, életének 62. évében elhunyt Mucha Józsefné Gámpé Erika, a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szabadidő-szervezője. Gámpé Erika a magyar női röplabdasport kiemelkedő személyisége volt, aki a sportpályán tőle megszokott ambícióját és győzni akarását a civil életbe is átmentette.

A Vasas Dinamó színeiben kezdett el röplabdázni. Végigjárta a korosztályos ranglétrát, előbb az úttörő-, majd a serdülő-, az ifjúsági- és a juniorválogatottnak is tagja lett. Innen a Vörös Meteorba, majd az Újpesti Dózsába igazolt. Utóbbi csapatban érte el legnagyobb sikereit. 1965-től 1983-ig hétszer nyert magyar bajnoki címet, kilencszer volt Magyar Népköztársaság Kupa-győztes, a Kupagyőztesek Európa Kupájában egy alkalommal harmadik volt, és a Bajnokcsapatok Európa Kupájában is több alkalommal szóhoz jutott. Még aktív játékos korában megszerezte az edzői képesítést, majd két évig Belgiumban egy kiscsapatnál játékos-edző volt.

Az 1980-as évek közepén egy rövid ideig az Újpesti Dózsa teniszszakosztályának munkáját irányította, majd fél évig a röplabdacsapat edzője is volt. 1987-1988-ban a bajba jutott klub segítségére sietve – a sok sérült miatt nem tudott a csapat kiállni – ismét szerelést húzott, és az ő hathatós közreműködésével az Újpest mind a bajnokságban, mind pedig a BEK-ben helyt tudott állni. A rendszerváltást követően azonban előbb a röplabda-, majd a teniszszakosztály is megszűnt a patinás klubnál. Előbb az elnök közvetlen munkatársa lett, majd 1998-ban, az újabb nagy leépítéskor sokadmagával őt is elküldték második otthonából.

A barátai jóvoltából megtudta, hogy több iskolában is szabadidő-szervezőt keresnek. Három zuglói iskola közül választotta ki az Ungvár utcai intézményt, 2000 óta dolgozott szabadidő-szervezőként a zuglói Hajósban. Elsődleges területe a sport volt, hiszen a Hajós olimpiai intézményként nagy hangsúlyt helyez az olimpiai eszme terjesztésére és ápolására. Hihetetlen sportszeretetével és a rendezvények szervezésével nemcsak az iskolájában, hanem az egész kerületben elismerést vívott ki magának.

(forrás: Helyi Téma)

Címkék: röplabda ute újpest mucha gámpé

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92797623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása