A Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1-re nyert a Dunaferr SE otthonában a férfi Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén. A dunaújvárosiak nagyszerűen kezdték a találkozót, de az alföldiek felőrölték az ellenállásukat, megtörték a lendületüket.

Tomanóczy Tibor pontjával szerzett vezetést a Dunaferr, majd Csala Bernát egyenlített. A hazaiaknál továbbra is a csapatkapitány vitte prímet, majd Tóth András volt kétszer eredményes, mindkétszer blokkból (5:4). Tomanóczy kétszer visszabombázta az átpattanó labdát, ezzel már hárommal vezetett együttese (9:6). Dávid Csanád ásznyitásával tovább nőtt a különbség (14:10), aztán Lukács Attila szerencsés szervája is pontot ért a hazaiaknak (16:11). Intenzívebb, pontosabb támadójátékával és védekezésével megérdemelten vezetett a Dunaferr.

Tóth I Gábor jó nyitása zavarba hozta Bokor Eleket és Pápai Pétert (17:14), de Bokor támadásban rögtön javított. Azt nem igazán volt érthető, a hazaiak miért a magyar mezőny legjobb liberóját, Szabó Tamást nyitották, de így is őrizték vezetésüket (20:17). Farkas Péter blokkolta Dávid Csanád hátsósoros bombáját, ráadásul egy rossz dunaújvárosi szervafogadást kihasználva Csala Bernát szerzett pontot, így izgalmassá vált a hajrá, Ruffing Péter időt kért (21:19). A visszatérés után Csala megint beköszönt, de a csereként beállt Hatvany Attila ütése megakadályozta a vendégek egyenlítését (22:20). Hatvany remek csere volt, a legvégén is bekarmolt kettőt, Karagics Mátyás időt kért (24:21). Tomanóczy Tibor ütése kipattant a kecskeméti blokkról, ezzel ért véget az izgalmas, színvonalas első szett (25:22, 1:0).

Somodi István ásznyitásával jól rajtolt a Kecskemét a második szakaszban (0:2), s aztán Farkas Péter duplájával elhúzott négy ponttal (2:6). Farkas újabb pontos ütése után jött az első technikai (3:8), a dunaújvárosiak érthetetlenül megtorpantak első játszmabeli remek teljesítményük után. Bokor Elek és Lukács Attila blokkjával zárkóztak a dunaújvárosiak (6:9), Karagics mester időt kért. A játékvezetők nagyon sok kettős érintést fújtak, s bár következetesen ítélkeztek, mégis furcsa volt ez a gyakorlat, hiszen a Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjén éppen az volt a tendencia, hogy ebből a műfajból szinte semmit nem büntettek a bírók.

A folytatásban is remekelt a Kecskemét, de Rapi Róbert hálótámadása és Tóth András újabb elképesztő blokkja után kétpontosra csökkent a differencia (9:11). Rákapcsoltak az alföldiek, és Dorcsák Lajos sáncával megint elléptek (10:15), Rapi ütése után jöhetett a kötelező pihenő (11:16). A feladó, Tóth I Gábor ászszervájával már hat volt közte, Ruffing Péter feladót cserélt, Tóth Andrást váltotta Szücs Ákos (11:18). A hazaiak játéka meglehetősen szétesett, Tomanóczy pontjára Rapi egy szép támadási figura végén válaszolt, Ruffing Péter időt kért (14:20).

Nem adták fel az újvárosiak, Hatvany Attila bombázott (16:20), de a vendégek részsikerét már nem tudták megakadályozni. Somodi István centerütése után Ruffing mester időt kért (18:23), de Tóth I Gábor szemfüles megoldása játszmalabdát jelentett a Kecskemétnek. Két hiba után Karagics Mátyásnak is időt kellett kérnie (21:24), majd egy elképesztően izgalmas labdamenet végén Csala Bernát ütött, ezzel ért véget a második rész (22:25, 1:1).

Tomanóczy remeklésének köszönhetően jól indultak a hazaiak a harmadik periódusban (2:0), de az alföldiek hamar egyenlítettek (3:3). Somodi Istvánnak elütötték az ujját, érkezett helyette Bokor Gábor centerbe, majd Csala Bernát bombájával átvette a vezetést a látogató (5:6). Rapi Róbert sikeres támadását követően jött az első technikai (7:8), de a folytatásban Tomanóczy ásznyitásával fordított a Dunaferr (9:8). A hazaiak mezőnyben és blokkban sem tudták megfogni a kecskeméti támadásokat, de saját ütéseiket hatékonyan kivitelezték (12:12). Tóth I Gábor nagy blokkja után Ruffing Péter időt kért (12:14), de a második kötelező szünetben már hárommal jobban állt a Kecskemét.

Csala Bernát ismét betalált, Dávid Csanád rontott, elúszni látszott a szett a hazaiak számára, Ruffing mester kikérte második idejét is (13:18). Dávid Csanád egy szép blokkal javított (15:18), de jött Farkas Péter ütése és Bokor Gábor sánca, ezzel végképp eldőlt a szett (16:22). Hosszú, látványos labdamenet végén Rapi ütött, majd Csala pörgetett az alapvonalra (17:22, 1:2).

Dávid Csanád lenyomta Tóth I Gábort a hálónál, majd Bokor Gábor blokkjával először vezetett a Kecskemét a negyedik szakaszban (3:4). Egy hosszú ütés után Tomanóczy reklamált, ettől függetlenül jött az első technikai (5:8). A csapatkapitány helyett Bokor Elek lépett pályára, majd Ruffing Péter időt kért (5:9). Nem tudta magához ragadni a kezdeményezést a házigazda, és ez a Kecskemét remekül kihasználta, Tóth I Gábor sáncával már öt ponttal vezetett (5:10). Dávid Csanádnál rossz labdaérintést láttak a játékvezetők, a hazaiak trénere kikérte második idejét is (5:12).

A folytatásban is jött néhány rossz érintés, csak az újvárosiaknál... Ezek közül egy-kettő már tényleg túlzás volt. Tóth I Gábor nagy sáncával és a visszaálló Tomanóczy rontásával döntő fölénybe került a Kecskemét a második technikaira (8:16). Kevés újvárosi támadás végződött ponttal, a jól szerváló alföldiek nagyszerűen blokkoltak, így tízpontos különbség alakult ki a csapatok között (9:19). Szerencséje sem volt a házigazdának, Lukács förtelmesen nagy blokkja ellenére sem történt változás a játék képében. Karagics Mátyás a születésnapját ünneplő Jantovics Róbertnek is lehetőséget adott, a meccset pedig Csala Bernát ütése zárta le (14:25, 1:3).

Extraliga, férfiak, elődöntő, 2. mérkőzés

Dunaferr SE – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 1:3 (22, –22, –17, –14)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Adler, Hóbor
Dunaferr: Tóth A. 3, Lukács A. 8, Bokor E. 5, Dávid Cs. 14, Tomanóczy 15, Szabó B. 1. Csere: Pápai (liberó), Hatvany A. 11, Szücs Á., Johansson. Edző: Ruffing Péter
Kecskemét: Tóth I G. 6, Dorcsák 8, Csala 15, Rapi 22, Farkas P. 9, Somodi 6. Csere: Szabó T. (liberó), Tóth II G., Bokor G. 4, Jantovics. Edző: Karagics Mátyás

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 11:8, 16:11, 20:17, 21:20, 23:21. 2. játszma: 3:8, 6:9, 11:16, 12:19, 14:20, 18:22. 3. játszma: 7:8, 11:10, 12:14, 15:20, 17:23. 4. játszma: 5:8, 5:11, 8:14, 9:19, 13:23

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Kecskemét javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ruffing Péter: – Az első szett után jelentősen javult a Kecskemét nyitásban, és erre nem tudtunk reagálni. Kulcsjátékosaink elvesztették a fonalat, és a meccs helyett inkább a játékvezetőkkel foglalkoztak. Vasárnap megyünk Kecskemétre, és megpróbáljuk a lehetetlent.
Karagics Mátyás: – Az első játszmában nagyon jól szervált a Dunaferr. Ászokat is nyitottak a hazaiak, meg olyanokat, amelyekből nem tudtunk első szándékból visszatámadni. Teljesen megérdemelten nyertek, még akkor is, ha a legvégén majdnem egálra feljöttünk, és három sánchibát követtünk el taktikailag. Akkor nagyon mérges voltam! Aztán szépen-lassan, ahogy puhultak a hazai nyitások, átvettük az irányítást. Határozottabbak voltunk az egész mérkőzés folyamán. Az első szett után, amikor vesztettünk, azt mondtam a srácoknak, hogy ha nincs a végén az a három taktikai hiba, akkor rendben van, hogy kikapunk, mert annyira jól szervált a Dunaferr, de meg lehet fordítani! Sikerült, szerencsére. A végén a hazaiak elveszítették a hitüket, tehát nem volt már mérvadó az eredmény.

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592788960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása