Három mérkőzést rendeznek a női NB I rájátszásában a hétvégén, ebből minimum egy még mindig óriási téttel bír a kiesés/bennmaradás szempontjából, hiszen a Veszprémnek mindenképpen nyernie kell Kalocsán. Beharangozó.

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 4. forduló

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(Március 27. vasárnap, 15 óra)
A szolnokiak a bajnokság rajtját követően fokozatosan erősödtek meg, és lendültek egyre jobb formába. Ez olyannyira jól sikerült nekik, hogy a végén újoncként majdnem osztályozót játszhattak, ráadásul hazai pályán mindenkire életveszélyesek voltak. Aztán jött a rájátszás, a bajnokság végső, tétnélküli szakasza, amelyre már nem tudtak a korábbiakhoz hasonlóan ráhangolódni, felpörögni, így a végső helyezésük valószínűleg nem fogja hűen tükrözni azt a remek teljesítményt, amelyet a szezon jelentős részében nyújtottak.
Szinte ugyanez igaz a nyíregyháziakra, csak fordítva, hiszen ők nyeretlenül estek ki az Extraligából, az NB I-ben viszont elkezdtek vitézkedni. Egészen a legutóbbi meccsig, amikor ismét jöttek a sérültek, és a Kaposvár elleni hazai vereség. A szabolcsiak tűnnek motiváltabbak, a kérdés csak az, milyen összeállításban tudnak pályára lépni...

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló

KALOCSAI SE – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(Március 26. szombat, 16 óra)
Az alsóház négy csapata fittyet hányt a versenynaptár rendelkezéseire, a többhetes szünetekre. A klubvezetők összebeszéltek, és kulturáltan, normálisan, értelmesen összeállították a rájátszás programját, amely így ezen a hétvégén már véget is ér. A kiesés ellni ádáz harc már hónapok óta dúl, és még mindig nincs vége! Bár a legutóbbi, és az azt megelőző forduló már sok kérdésre választ adott, az utolsó kör még mindig nem teljesen tétnélküli, erről kiválóan árulkodik a tabella jelenlegi állása. A Veszprémnek ugyanis mindenképpen nyernie kell Kalocsán, hogy az egy héttel korábbi, Eger elleni kulcsfontosságú győzelmét kamatoztassa, és bennmaradjon az NB I-ben! A bakonyiak eddig ötből ötször győztek az alföldiek ellen ebben az idénybe, de az ördög nem alszik, ráadásul a bokasérült Földesi Nóra nem játszhat, az ő helyén a fiatal Dordzsceren Dadzsónak kell bizonyítania. Ha olyan lelkesedéssel, odaadással, illetve olyan színvonalon röplabdáznak a veszprémiek, mint legutóbb az Eger ellen, akkor nem lehet problémájuk a Kalocsa otthonában. Ha nem, akkor bizony alaposan megszenvednek majd a kötelező győzelemért, hiszen ne feledjük, hogy az alföldiek már régóta felszabadultan, tét nélkül játszhatnak, és nyilván ők is szeretnék szépen búcsúztatni a szezont.

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 1:3

AGRIA RC-EGER – PALOTA-BÖLLHOFF
(Március 27. vasárnap, 15 óra)

Hogy ez a meccs tétnélküli lesz-e, vagy sem, azt most még nem tudjuk, de a csapatok a kezdés előtt tisztában lesznek vele, hiszen a Veszprém egy nappal korábban játszik Kalocsán. A képlet egyszerű: a Palotának már minden mindegy, mert biztosan bennmarad. Ha a VESC nyer szombaton az alföldiek otthonában, akkor az Egernek is mindegy, mert rosszabb játszmaaránnyal kiesik, ha viszont a bakonyiak elvesztik utolsó meccsüket, akkor az Agria RC-nek mindenképpen győznie kell, hogy megelőzze dunántúli riválisát.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

Az állás 5 forduló után
1. Palota 29 pont (39:27)
2. Veszprém 27 pont (42:25)
3. Eger 27 pont (38:25)
4. Kalocsa 18 pont (8:50)

Az NB II hétvégi programja

Nők, Keleti-csoport
Március 26. szombat, 11 óra: Közgáz SC-DSK – Honvéd Zrínyi SE
Nők, Nyugati-csoport
Március 26. szombat, 13 óra: Szombathelyi Egyetemi SE – Győri Dózsa SE

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252769634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása