Március 18-20. között rendezték Sheffieldben a Brit Egyetemi Bajnokság döntőjére, ahol húsz sportág résztvevői képviseltették magukat. Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland és Tóth Milán csapata, a Leeds Carnegie útja sima volt a nyolcas döntőbe, mivel csoportját veretlenül megnyerte, majd a skót Dundee egyetem csapatát búcsúztatta a 16 között.

A nyolc döntős csapatot két csoportba osztották. A Leeds az A-csoportba került a Cardiff, az észak-ír Queens, és a londoni Imperial csapatával. A mérkőzések két nyert szettig tartottak.

„Az első nap a Queens csapatát vertük nagyon simán, Fehér Tamás a második szettben 15-öt nyitott zsinórban – írta a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív tudósításában Tóth Milán. – A szombati napon is simán vertük a másik két csapatot is, bár a Cardiffban azért volt egy ciprusi válogatott, aki az otthoni mezőnyben is megállná a helyét egy top csapatban, de egy fecske még nem csinál nyarat... Az elődöntő vasárnap került megrendezésre, ahol ismét simán nyertünk a Bournemouth Uni ellen. A délutáni döntőben az ellenfelünk a Sheffield Hallam csapata volt – ki más –, de ők meglepetésre egyszer kikaptak a csoportmeccseken.”

Minden magyar a kezdőben kapott helyet a fináléban! Demeter András centert játszott, Fehér Tamás és Berndt Attila volt a két szélsőütő, Herczeg Roland liberózott, Tóth Milán pedig természetesen feladóhelyen kezdett.

„Az első szettben nagyon odafigyelve kezdtünk, jó nyitásokkal meg tudtuk fogni az ellenfelet, és a potyalabdák befejezésével, valamint a blokkokkal sem volt semmi gond, szóval minden remekül működött – folytatta a beszámolót Tóth Milán. – Több szép labdamenetet is láthatott a nézőközönség, Callum Green és Fehér Tamás ütéseit nem tudták megfogni a sheffieldiek. A szettet végül 25:14-re nyertük. A második szett elején Berndt Attila hangsúlyozta, hogy tavaly is ilyen simán nyertük az első szettet, mégis elbuktuk a mérkőzést. Sokáig úgy is látszott, hogy a történelem ismétli önmagát. Az ellenfél összekapta magát, sokkal pontosabban kezdett játszani, és az etap elejétől kezdve vezetett három ponttal. A gond szerintem a nyitásainkkal volt, mert nem vállaltuk el azokat, valamint a szett közepén egy kisebb hullámvölgy is volt a fogadásban. 21:18-as Hallam vezetésnél Fehér Tamás ment a nyitó helyre, és remek szerváinak köszönhetően nem tudott az ellenfél normális támadást felépíteni, valamint jól működött ekkor a csapat is, szép mezőnyök, jó blokkok. 7:1-es széria után 25:22-re nyertük a második szettet és így 2009 után ismét egyetemi bajnok a Leeds Carnegie csapata!”

A torna legjobbjának Fehér Tamást választották, aki ettől egy kicsit meglepődött, de megérdemelte! Egyedül a döntőben volt igazi röplabda, az egész torna színvonala nagyon gyenge volt. A döntő fotógalériája ide kattintva megtekinthető! A magyarok az iskolájuknak teljesítettük a küldetésüket, most már figyelhetnek a bajnoki rájátszásra, ami hamarosan kezdődik. A Leeds a London Poloniával és a Maloryval találkozik a folytatásban. A pontos menetrend ide kattintva megtekinthető!

Címkék: anglia röplabda leeds

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr832760997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása