A fiúk sikere után Kun Dorottya, Kiss Beáta és Farkas Virág együttese, a Leeds Metropolitan University lánycsapata is aranyérmet nyert a brit egyetemi bajnokságban! A Leeds csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé. A döntőt az elmúlt hétvégén rendezték.

„Csapatunk a négyes csoportban a Cambridge, az Imperial London, és a Manchester csapatával került össze – írta a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolóban Kiss Beáta és Kun Dorottya. – Az első és a második nap csoportmérkőzései arról szólt, hogy megszokjuk az új Molten labdát, mert mi a bajnokságban Mikasát használunk. Innen is csoportelsőként jutottunk tovább a vasárnapi elődöntőbe, ahol a Bournemouth csapata vart ránk. Ez a mérkőzés is 2:0-s győzelemmel zárult. Csapatunk a szokásokhoz híven beesett a pályára, mivel elfelejtették megemlíteni, hogy a meccs kezdődik kilenckor, nem a melegítés. A kicsit álmos kezdés ellenére az első szett közepétől játékba lendültünk, és megnyertük a találkozót. Így csapatunk bejutott a döntőbe, ahol a skót egyetemi bajnok Dundee együttesével kerültünk össze.”

A fináléban jelentős létszámú közönség buzdította a csapatokat. Az ellenfél a két nap alatt sikeresen felkészült a Leeds játékából, jól védekezett, és nagyban megnehezítette a magyaros csapat dolgát a sok visszajövő labda. „A hosszú labdameneteknek viszont a közönség örülhetett – vélekedtek a levélírók. – Mivel a meccs csak két nyert játszmáig tart, ezért érezhető volt a nyomás a Leeds együttesén, hiszen egy kis hiba is nagy gondot okozhatott volna. A második szettben teljesen felszabadult játékkal nyertünk, igazi örömröplabdát játszottunk. A torna legjobb játékosa teljesen megérdemelten az amerikai feladóátló, Jessica Westman lett.”

Címkék: anglia röplabda leeds

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322763538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása