A Palota-Böllhoff hazai pályán 3:1-re nyert a Kalocsai SE ellen a női NB I 5-8. helyért zajló rájátszásának ötödik fordulójában, így egy körrel a szezon vége előtt immár matematikailag is eldőlt, hogy a fővárosi csapat bennmaradt!

Az elmúlt hónapok mérkőzéseinek tapasztalata alapján nyugodtan elmondható, hogy a meccsek kezdetére nem tud kellő fordulatszámra állni a Kalocsa. Hiába melegít be a csapat, az izmok játékra megfelelő állapota nem elégséges. Az első technikai szünetnél még csak hárompontos előnye volt a hazai csapatnak (8:5), majd fokozatosan növelve az előnyt, nagyon simán nyerte az első szettet a Palota (25:13, 1:0).

Hogy mennyire problémás volt ekkor a nem megfelelő koncentráció, azt jól jelzi, hogy ha sikerült is visszavennie a nyitás jogát a Kalocsának, akkor sem tudott élni a lehetőséggel, hiszen csak ebben a szettben kivétel nélkül mindenki rontott legalább egy nyitást. A sok hibát felvonultató első játszma után mindkét csapatot mintha kicserélték volna. Nyitásban és szervafogadásban is hatékonyabbak lettek a csapatok, így elsősorban a támadásvezetésre került át a hangsúly, és a jó egyéni teljesítmények – elsősorban Csintalan és Sztupovszki részéről – is kellettek ahhoz, hogy a második technikai szünetben 16:12-es kalocsai előnyt mutatott az eredményjelző. 21:18 után Csintalan nyitásai révén sikerült játszmalabdához jutnia a látogatónak, amit másodikra Sztupovszki blokkról a pályán kívülre pattanó labdájával sikerült értékesítenie (20:25, 1:1).

A harmadik játszmát ott folytatta a vendégcsapat, ahol az előzőt abbahagyta, és az első pihenőnél már 8:4-re vezetett. Ekkor a Kalocsa egy kicsit megnyugodott, fejben el is fáradt, míg ugyanekkor a Palota ezt megérezve magasabb fordulatra kapcsolt és 21:13-as hazai vezetésnél hiába kérte ki a második idejét is Kováts Ágnes edző, az eredményt szépíteni sikerült, de a magabiztos hazai játszmagyőzelmet elkerülni már nem (25:18, 2:1).

A negyedik felvonásban a második szett játéka tért vissza mindkét csapat részéről, jó nyitások, pontos bejátszások, kemény ütések és jó mezőnyjáték. Időnként hajmeresztő mentéseket, egyéni technikai megoldásokat mutattak be a játékosok, a hosszú labdamenetekkel tarkított izgalmas szett kimondottan élvezhető volt. A szett közepéig kiegyenlített játékot láthatott a közönség, majd a Kalocsa tudott némi előnyre szert tenni (15:18), és mivel ekkor a jó sorunk volt elől a hálónál a látogatóknak, bizakodhatott a néhány kalocsai szurkoló is, hogy sikerül egyenlíteni. Ekkor több rossz döntés és pontatlan ütés, valamint az addig is jól játszó Szepesi Gabriella megfordította az eredményt, így a Palota megnyerte a meccset (25:21, 3:1).

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 5. forduló

Palota-Bölhoff – Kalocsai SE 3:1 (13, –20, 18, 21)
Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Szél M., Éva T.
Palota: Balogh B. 8, Kiss R. 3, Szepesi 20, Karácsonyi 11, Valasik 6, Soós I. 14. Csere: Hajagos (liberó), Balog, Őrsi, Kása. Edző: Szalayné Sebők Éva
Kalocsa: Gál 3, Dabis 5, Sztupovszki 18, Csintalan 17, Jánosi 2, Vörös 9 Csere: Zsinka (liberó), Kovács, András Edző: Kováts Ágnes

Az állás 5 forduló után
1. Palota 29 pont (39:27)
2. Veszprém 27 pont (42:25)
3. Eger 27 pont (38:25)
4. Kalocsa 18 pont (8:50)

Címkék: palota röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52760524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása