Bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjében Veres Péter orosz csapata! A Dinamo Moszkva az idegenbeli 3:1-es győzelem után a rájátszás második fordulójának visszavágóján ugyan 3:1-re kikapott hazai pályán az olasz Cuneótól, de az aranyjátszmát 15:11-re megnyerte, így ott lehet az észak-olaszországi Bolzanóban rendezendő fináléban!

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

Elképesztő küzdelem dúlt a pályán az első pillanattól kezdve. A Dinamo kevésbé tűnt egységesnek, mint egy hete, Olaszországban. A brazil Dante elhibázott támadása után már négy pont volt az orosz együttes hátránya (10:14), és még a csereként beállt Alekszander Kornyejev sem tudott segíteni. Simone Parodi háromszor volt eredményes, 21:22-nél még szoros volt az állás, de a hajrát a Cuneo abszolválta sikeresen (22:25, 0:1).

A Dinamo ragyogóan küzdött a második szettben a csapatot szüntelenül buzdító hazai szurkolótábor segítségével. Három-négypontos különbséggel vezettek a moszkvaiak, amit Dmitrij Scserbinyin pontjaival a második technikai után is tartani tudtak. Nikolov vezérletével folyamatosan ott loholt ellenfele nyomában az olasz bajnok, de Dante támadásával és Kazakov blokkjával lezárta a második szettet a Dinamo (25:23, 1:1).

A harmadik felvonásban kitűnően működött a vendégek blokkja, amely számos orosz támadást meg tudott állítani (4:8). A Dinamo edzője, Jurij Cserednyik edző időt kért (4:10), és beküldte a cseréket, pályára lépett Kruglov, Zajcev, Kornyejev és Sesztak is, de érdemi változás nem történt, előbb a harmadik, majd a negyedik részt vesztette el a hazai csapat 25:17-re, ezzel 3:1-re elbukta a meccset! Az olaszországi győzelemnek köszönhetően azonban ez nem jelentett kiesést, következett az aranyjátszma!

Kazakov és Veres Péter jóvoltából rendkívül magabiztosan kezdett a Dinamo, amely gyorsan előnybe került, és azt stabilan őrizte is (8:4). Látszott, hogy készült erre a változatra is a moszkvai együttes, amely a hajrában sem hibázott, és Veres Péter nagyszerű játékával biztosította a négyes döntőbe jutást (15:11).

Bajnokok Ligája, férfiak, rájátszás, 2. forduló, visszavágó
Dinamo Moszkva (orosz) – Bre Banca Lannutti Cuneo (olasz) 1:3 (–22, 23, –17, 17, aranyjátszma 15:11)
Továbbjutott: Dinamo Moszkva

A négyes döntő tervezett programja

Elődöntő (március 26. szombat)
15 óra: Jastrzebski Wegiel (lengyel) – Trentino BetClic (olasz)
18 óra: Dinamo Moszkva (orosz) – Zenit Kazany (orosz)
Helyosztók (március 27. vasárnap)
14.30: a 3. helyért
18 óra: döntő

Címkék: olasz orosz bajnokok ligája moszkva röplabda veres dinamo cuneo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr982730350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása