A Vasas Duna Autó Óbuda meglepően simán nyert 3:0-ra az NRK-Nyíregyháza ellen a női Magyar Kupa harmadik helyéért rendezett mérkőzésen, Debrecenben. Képek és videók itt! A fővárosiak így bronzéremmel vigasztalódhatnak azért, mert 2004 után idén ismét lemaradtak a fináléról. A nyíregyháziak 1999 után maradtak ismét kupaérem nélkül.

Némileg bosszantó volt, hogy a biztonsági szolgálat a megszokottól eltérően ezúttal nem egy, hanem csak fél órával az első meccs kezdete előtt nyitotta ki a Főnix Csarnok kapuját, mert így több fizető néző is hosszú percekig a bejárat előtt fagyoskodott és unatkozott. Ehhez képest az már semmi, hogy mellékhelységben eleinte nem volt felkapcsolva a világítás. Persze, a szükség nagy úr! Korom sötétben, mobiltelefonnal világítva is...

Debreceni általános iskolai csoportoknak köszönhetően ezúttal már nem voltak teljesen üresek a lelátók, és az ifjú nézők azt láthatták, hogy meglepően gyengén kezdett az NRK-Nyíregyháza. Olyannyira, hogy amikor Miklai Zsanett ászértékű nyitása után levonultak a csapatok az első technikai szünetre, még egyetlenegy pontot sem szereztek a szabolcsiak (8:0). Még szerencséjük sem volt, a labda többször két játékos közé esett le, de olyan is volt, hogy a menteni igyekvő lányok összeszaladtak.

Poór Alexandra szerezte az NRK első pontját (10:1), de a Vasas lendületbe jött, és mivel ezúttal nem ütközött komoly ellenállásba, tovább növelte előnyét (16:3). Ezután némileg összekapták magukat a nyírségiek, egyre több volt a hosszú labdamenet, a különbség tíz pont alá csökkent, így Jókay Zoltán időt kért (20:11). A hajrában megint a fővárosiak játéka dominált, így gyorsan véget ért az első szett (25:13, 1:0).

A második periódusban már az igazi NRK lépett pályára, amely egyrészt sokkal jobban játszott, mint az első szettben (azt nem volt nehéz felülmúlni...), és sokkal jobban küzdött is a sikerért. Az első technikai szünetet követően is szoros volt az állás, de Takács Zsófia ászértékű szervájával és Dékány Bernadett pontos ütéseivel hamarosan ellépett a Vasas, ezért Kőhalmi Richárd edzőnek a második kötelező pihenő előtt időt kellett kérnie (15:11). Érdemi változás ennek hatására sem történt, az óbudaiak elszántságát nem tudták megtörni a továbbra is meglehetősen rossz hatékonysággal, gyengén támadó nyíregyháziak. Trénerük megint időt kért (18:12), és az NRK vissza is kapaszkodott négy pontra (22:18), de a hajrában ezt a szettet is simán lezárta a Vasas (25:19, 2:0).

Elkezdődött a harmadik etap, és tulajdonképpen semmi nem változott. A sportnapilap szerint négy, valójában azonban csak kétfős Vasas szurkolótábor lelkesen buzdította a kedvenceket, akik lankadatlanul haladtak céljuk, a számukra vigaszdíjnak számító bronzérem felé. Derekasan próbálkozott a Nyíregyháza, De az elsőszámú ütőjátékos, Katona Brigitta ezúttal rossz napot fogott ki, így esélytelenek voltak. Az első felvonáshoz hasonlóan ezúttal sem tudták szorossá tenni az állást, a második technikainál már 11 pontos hátrányban voltak (16:5).

Az edzők immár nyugodtan pályára küldhették a cseréket is, alig maradt kezdőjátékos a pályán. A Vasasnál a tartalékok is remekeltek, és bár az NRK a végén még bekarmolt néhány pontot, ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Jókay edző időt kért (24:15), majd Poór Alexandra nyitásrontásával, fölényes fővárosi győzelemmel ért véget ez a bántóan egyoldalú mérkőzés (25:15, 3:0).

Magyar Kupa, nők, négyes döntő, Debrecen

A 3. helyért

Vasas Duna Autó Óbuda – NRK-Nyíregyháza 3:0 (13, 19, 15)
Főnix Csarnok, 300 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Vasas: Miklai 13, Milovits 6, Nagy E. 6, Dékány 10, Takács Zs. 11, Borsos 3. Csere: Vatai (liberó), Oláh V. 2, Lévai 2, Lakatos E., Lutter L. Edző: Jókay Zoltán
Nyíregyháza: Ilyés 3, Erdős Zs., Katona B. 8, Roma 1, Poór 4, Erdősné 5. Csere: Petróczy (liberó), Janetka, Dávida 1, Sitku, Pető 1. Edző: Kőhalmi Richárd

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:0, 16:3, 20:10. 2. játszma: 7:8, 15:11, 19:12, 22:18. 3. játszma: 8:4, 16:5, 20:8

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Gratulálok mindenkinek, aki a pályán volt és élvezte a játékot!
Kőhalmi Richárd: – Gratulálunk a Vasasnak a bronzéremhez.

Címkék: nyíregyháza röplabda magyar kupa vasas nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592730425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása