A sorsolás szeszélye folytán az alapszakasz második körének utolsó mérkőzésével megegyezően került kiírásra a harmadik kör első mérkőzése, így a Pécsi TE-PEAC egymás után kétszer mérkőzött hazai pályán a győri Széchenyivel. Az első mérkőzést simán nyerték a baranyaiak, bár az utolsó szett kicsit szorosabban alakult. Most a második játszmában jutottak húsz pont fölé a kisalföldiek, de a Pécs így is magabiztosan győzött 3:0-ra.

A mostani mérkőzésre a Győr mindössze hat játékossal érkezett, fél órával a mérkőzés megkezdése előtt. A PEAC-tól hiányzott Tölgyesi sérülés, Balla Péter pedig betegség miatt. A mérkőzést végig a pécsiek irányították, így fokozatosan lehetőséget kaphattak a cserejátékosok is. Balogh Balázs feladó az első szett végén lépett pályára, és régóta várt kiváló teljesítményt nyújtott támadásszervezésben és sáncvédekezésben is.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – A győzelem mellett külön öröm Balogh Balázs játéka, régóta várom tőle ezt a teljesítményt! Örülök, hogy összeszedetten játszottunk. A következő mérkőzésünk a Gyenesdiás ellen lesz idegenben, amit mindenképpen meg kell nyernünk, bár több játékosomat is nélkülöznöm kell különböző okok miatt. A héten már a Kaposvár elleni rangadóra készülünk, amely két hét múlva lesz Pécsett. Az utolsó egymás elleni mérkőzésünkön simán vertek bennünket, most szeretnénk bizonyítani, hogy fel tudjuk venni a harcot egy ilyen szintű csapat ellen is.

NB II, férfiak, alapszakasz, 15. forduló
Pécsi TE-PEAC – Széchenyi ESE-Győr 3:0 (14, 22, 18)

A szövetség jól kitolt a pécsiekkel!

Röplabdamaratonra készült a pécsi közönség, hiszen március első vasárnapján, hazai pályán egymás után játszotta volna mérkőzését a női és a férfi csapat. A hölgyek a megszokott módon készültek a mérkőzésre. A lányok egy órával az első sípszó előtt, a terem berendezése után kezdték a ráhangolódást, majd a szokásos időben indult a bemelegítés. Azonban húsz perccel a kezdés előtt már gyanús volt a dolog. Az, hogy az ellenfél késik, annyira nem különös, azonban játékvezetők sem voltak! A pécsi technikai vezető számtalan sikertelen telefonhívása után az ellenfél technikai vezetőjétől megtudta, hogy el sem indultak, és hogy ezt az előző napon jelezték is a szövetségnek. Az információ, úgy néz ki, mindenkihez eljutott. Legalábbis majdnem! A hazai csapatot elfelejtették értesíteni...

A versenykiírás értelmében az eredmény 3:0 (75:0). Az, hogy a Sümegi RE kap-e büntetőpontot, a szövetség döntésétől függ. Ilyen győzelem után a csapatban inkább csalódottság van, mint elégedett öröm. Nem beszélve a nézőkről, akik közül sokan így a második mérkőzésre sem voltak kíváncsiak. Tisztelt szövetség! Ez nem szolgálja a sportág népszerűsítését!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 15. forduló
Pécsi TE-PEAC – Sümegi RE 3:0 (75:0)

(forrás: peacroplabdapecs.hu)

Címkék: pécs győr röplabda széchenyi pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr882717697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása