Ütött az igazság órája!

 2011.03.05. 09:55

„Valakinek holnap meg kell válni az életétől. Ó, mondd, te kit választanál?” Na, azért annyira nem súlyos a helyzet, mint az István a király című rockopera közismert betétdalában, az viszont tény, hogy vasárnap este egy csapat elbúcsúzik a férfi Extraligától. A kiesés elkerüléséért zajló harc immár csupán kétszereplős: vagy a Csepel, vagy a Szeged jár pórul. Ó, mondd, te kit választanál? Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 6. (utolsó) forduló

DUNAFERR SE – KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE
(Március 6. vasárnap, 16 óra)
Az ötödik forduló kettős meglepetést hozott, hiszen a Kecskemét megverte a Kaposvárt, a Dunaferr pedig a Kazincbarcika ellen nyert. A két pénteki sikercsapat vasárnap egymás ellen lép pályára. Mivel a másik meccsen a somogyiak odahaza aligha veszítenek a borsodiak ellen, a Kecskemét számára bír kisebb téttel ez a rangadó. Az ugyanakkor biztos, hogy ha a Dunaferr kikap, akkor a negyedik, győzelem esetén viszont a harmadik helyen zár! Ez nem elsősorban azért fontos, hogy a negyeddöntőben ki játszik a Dággal, és ki a Veszprémmel vagy a MAFC-cal, hanem azért, hogy ha az Újváros és a Vegyész is bejut az elődöntőbe, akkor ott melyikük kerüli el a címvédő Kaposvárt! A helyzet egyáltalán nem bonyolult, a Dunaferrnek győznie kell, és kész!

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:2

FINO-KAPOSVÁR – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(Március 6. vasárnap, 18 óra)
Az alapszakasz utolsó fordulójában a borsodiak 2:0-ra vezettek a Dunaferr otthonában. Egy játszma választotta el őket a bajnokság első fázisának megnyerésétől, de megbotlottak, és azóta valami nem stimmel náluk. Vannak kifejezetten jó periódusaik, de a Magyar Kupa-kiesés, és az eddig mindössze egy megnyert középszakasz-meccs arról árulkodik, hogy ebben a fontos időszakban bizony nincs csúcsformában a Vegyész. A Kaposvár kikapott Kecskeméten, erre mindenki felkapta a fejét, de a szenzáción kívül más jelentősége nincs a dolognak, hiszen a somogyiak saját pályájukon nem fognak hibázni a Kazincbarcika ellen.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

Az állás 5 forduló után
1. Kaposvár 9 pont (14:5)
2. Kecskemét 9 pont (12:9)
3. Kazincbarcika 6 pont (9:14)
4. Dunaferr 6 pont (6:13)

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 10. (utolsó) forduló

CSEPEL – HPQ-SZEGEDI RSE
(Március 6. vasárnap, 17 óra)
Ütött az igazság órája, itt az idő, hogy a két csapat közül valamelyik fájdalmas búcsút vegyen az Extraligától. A kudarc nyilván nagyon rossz érzés, még akkor is, ha sejthető, ez a kiesés nem lesz tartós, hiszen a szövetségben azt tervezik, hogy ősztől megint összevonják az élvonal és az NB I mezőnyét, így az új 12 csapatos ligában a mostani búcsúzó is benne lesz. De ez a jövő zenéje, a jelenben pedig az a helyzet, hogy pénteken mindkét együttes tehetett volna egy nagy lépést a bennmaradás kiharcolása felé, de a csongrádiak a Dágtól, a csepeliek meg a fővárosi rangadón a MAFC-tól kaptak ki 3:2-re. Vasárnap két fáradt csapat találkozóján az fog nyerni, amelyik gyorsabban feldolgozza a két nappal korábbi kudarcot, amelyik kitartóbb, higgadtabb, és fizikailag tovább bírja! Aki kikap, kiesik!

Tippjeink

Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 3:2

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – MAFC-BME-MAPEI
(Március 6. vasárnap, 17 óra)
Pénteken késő este még a kiesés ellen harcolt a MAFC, és amikor a Csepelnek az ötödik szettben két meccslabdája volt, bizony szorult a hurok rendesen. Aztán nyert a műegyetemi csapat, amely vasárnap abban a tudatban léphet pályára Veszprémben, hogy ha nyer, a hatodik helyen végez! Na, nem eszik azért olyan forrón a kását, a negyeddöntőre nagyon készülő bakonyiak hazai pályán nem szoktak botlani, ráadásul pihenten várják az utolsó középszakasz-kört, hiszen ők szabadnaposak voltak pénteken, úgyhogy ezen a meccsen ők számítanak esélyesnek. Élniük kell vele, még a mostanában jó formát mutató center, Horváth Szabolcs nélkül is! A mérkőzés beharangozója ide kattintva olvasható!

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

Szabadnapos: Dági KSE

Az állás 9 forduló után
5. Dág 15 pont (21:12, 8 mérkőzés)
6. Veszprém 11 pont (13:12, 7 mérkőzés)
7. MAFC 10 pont (14:14, 7 mérkőzés)
8. Szeged 10 pont (12:17, 7 mérkőzés)
9. Csepel 9 pont (13:18, 7 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 10. (utolsó) forduló

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – SÜMEGI RE
(Március 6. vasárnap, 18 óra)
Sérültek, betegek és egyéb okok miatt hiányzók nehezítik a sümegiek dolgát, nagy meglepetésre ki is kapott a csapat hazai pályán a sereghajtó Debrecentől pénteken 3:1-re. Ez lelkileg nyilván nem tett jót a bakonyiaknak. A Szolnok pihent a hét utolsó munkanapján, az együttes tulajdonképpen ezzel a meccsel készül a Magyar Kupa-elődöntőre.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:0

A Debreceni EAC – Nyíregyházi FRK mérkőzést szerdán játszották.

Szabadnapos: Kodolányi-Masita FRKE

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 1. forduló

BITT-KAPOSVÁRI NRC – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(Március 6. vasárnap, 14 óra)
Hosszú szünet után indul a bajnokság utolsó fázisa, a rájátszás, amely csak a végső helyezések szempontjából fontos, más tétje nincs. Innen nem lehet kiesni, és nem is lehet feljutni sehova. A két csapat eddigi egymás elleni meccseiből kiindulva hazai környezetben a somogyiak az esélyesek, bár a sérült Rák Rebeka nélkül bizony nehéz dolguk lesz a mindig bámulatosan küzdő szolnokiak ellen.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – ÚJBUDA TC
(Március 6. vasárnap, 15 óra)
Szekér László tragikus halála megrázta érthetően rendkívül a nyíregyházi csapat tagjait. Az Extraligától búcsúzó, immár az NB I-ben érdekelt szabolcsiak vasárnap gyászos hangulatban debütálnak hazai pályán. A Tiszavasvári úti csarnokból elköltöző, ezentúl a Wesselényi Miklós Középiskolában játszó nyírségiek az alapszakaszt harmadik helyen záró Újbudát fogadják, a találkozót pedig a Tanár úr emlékének szentelik. „Pénteken temetés, vasárnap meccs, nem így képzeltük a programot – közölte lesújtva Kolozsi János, edző. –  Szívűnkhöz nagyon közel álló embert vesztettünk el, amit máig nem tudtunk feldolgozni. A meccsre egyetlen célt határoztunk meg, méltóképpen szeretnénk búcsúzni Lacitól! A mérkőzés előtt megemlékezést tartunk, a fotója végig kint lesz. Ilyen előzmények után egyáltalán nem várunk diadalmenetet a szezon hátralévő időszakászban, nehéz most a feladatra koncentrálni...”
Úgy tűnik, a fővárosiak már túl vannak a saját nehéz időszakukon. A bajnokságtól való visszalépés gondolata is felvetődött Újbudán, ugyanis a klub igen nehéz anyagi helyzetbe került. Ez azonban immár javuló tendenciát mutat, a felnőtt csapat tagjainak kellett kitalálniuk a megoldást, és úgy néz ki, hogy a lányok sikerrel jártak, szereztek támogatókat, tehát lesz annyi pénz, hogy az együttes nyugodtan be tudja fejezni a szezont. Igen ám, de a csapat elvesztette első számú feladóját. Szűcs Anita ezen a héten bokaműtéten esett át, ebben az idényben már biztosan nem számíthatnak az ő irányítójátékára. Helyét Molnár Brigitta vette át, aki két hete gyakorol a csapattal, és egyre jobban érzi az ütőjátékosait. A játékosok ebben a bizonytalan helyzetben is küzdenek, edzenek, és mindent megtesznek a csapatért, ez az összefogás minden bizonnyal az eredményeken is meglátszik majd.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972712004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása