Szinte mindenki biztos háromjátszmás hazai vereséget jósolt a marosvásárhelyi CSU Medicina és a Tomis Constanta női bajnoki mérkőzésen, nem csak a vendégek játékereje, hanem a hazaiak gyengébb formája miatt is. Aztán a második szettben mindenki kapkodta a fejét... A listavezető tengerpartiak végül 3:1-re győztek az alapszakasz huszadik fordulójában.

A találkozó elején Branko Gajics edző tanítványai minden labdáért kapaszkodtak, hiszen egy csúnyán elveszített idegenbeli találkozó után munkálkodott a javítás vágya a marosvásárhelyi játékosokban. Ez a küzdeni akarás azonban néhányszor görcsösségbe csapott át, s a vendégek az első 14 pontjukból négyet ajándékba kaptak, rossz nyitás miatt. Eddig (14:14) tartott a kiegyensúlyozottság is, mert miután a Tomisnak sikerült négy pontra elhúznia, teljesen összecsuklott a CSU Medicina ellenállása.

Akik azonban sima folytatást vártak, azoknak még várniuk kellett, mert a második szettben ismét úgy játszott a hazai csapat, ahogy képes, és ahogy elvárják tőle a szurkolói. A játszma elején 8:4-re húzott el ellenfelétől, és a sorozatos szépen helyezett támadásoknak köszönhetően lassan döntő előnyre tett szert. Ilyen pedig, hogy egy szettben csak 16 pontig jut, igencsak ritkán fordul elő a Tomisszal.

Aztán, mint akik jól végezték dolgukat, a marosvásárhelyi lányok csak díszletnek jöttek ki a harmadik szettben a pályára, amely 1:9-cel kezdődött, s gyakorlatilag végződött is, s ezt a lélektani blokkot a negyedik játszmában sem tudták átlépni. „Mély lélektani válságban vagyunk – mondta a mérkőzés után a marosvásárhelyiek edzője, Branko Gajics –, de biztos vagyok benne, hogy túlléphetünk rajta, már a szombati, lugosi mérkőzésen. A második játszmában azért megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek.”

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 20. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely – Tomis Constanta 1:3 (–17, 16, –12, –11)
Játékvezetők: Suciu, Santa
CSU Medicina: Salaoru, Maletics, Breban, Szimanics, Jovanovics, Ivanof. Csere: Dimény (liberó), Iancu, Breban, Terzics
Tomis: Gavrilescu, Butnaru, Majsztorovics, Neaga, Nemtanu, Nikolova. Csere: Vujacsics (liberó), Bobi, Pessoa

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda constanta

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr312708730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása