A MÁV Előre újabb meglepetése

 2011.03.04. 01:38

A MÁV Előre SC hazai pályán 3:1-re nyert a Vasas Duna Autó Óbuda ellen a női Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. Érdekesség, hogy a székesfehérvári női röplabdacsapat legutóbb 1985-ben nyert hazai pályán, tétmeccsen a Vasas ellen. A fehérváriak tavaly az NRK-Nyíregyháza búcsúztatásával szereztek meglepetést, ezúttal pedig a Vasas skalpjára fáj a foguk!

Jobban kezdték a hazaiak a találkozót, bár az első pontot Borsos Lili sáncával a Vasas szerezte, ám erre ötször válaszoltak a vendéglátók, így Jókay Zoltán hamar időkérésre kényszerült (5:1). Visszatérve Vacsi Evelin sáncával tovább nőt a MÁV Előre előnye (6:1). A fővárosi pontcsendet Takács Zsófia törte meg, majd Tálas Zsuzsanna nyúlt át a háló felet (6:3). A technikai szünetre aztán tovább növelte előnyét a hazai csapat (8:4).

A folytatásban aztán elkezdte a felzárkózást a Vasas, igaz, ehhez kellettek a fehérvári rontások is. Miklai Zsanett szép pontjával már csak kettő volt a különbség (8:6). Itt kellett először fegyelmeznie Donkó Zoltán első játékvezetőnek, Miklai ugyanis a másik térfél felé fordulva örült. Nem sokkal később az egyre jobban játszó vendégcsapat a vezetést is átvette Nagy Eszter pontjával (8:9). Innen mindkét együttes rengeteg hibával röplabdázott (11:11). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a második technikai szünet felé, amire végül a Vasas mehetett egypontos előnnyel (15:16). Visszatérve Antal Anett két labdát is elrontott, Borsos pedig ászt szervált, és Dékány is jól sáncolt (15:20). Következett is a hazai időkérés.

Ifj. Szabó Péter második játékvezető hálóérintést látott Dékány Bernadettnél, ezután újra lendületbe jött a MÁV Előre (19:21). Két-két rontás következett mindkét oldalon (21:23). Dékány hiába mentett gyönyörűen lábbal (gyönyörű lábbal), Meek másodikra már könnyedén beütötte a labdát, majd Tálas takarta be Miklait, így ismét egyenlő volt az állás (23:23). Borsos jókor szerzett pontot, ezzel játszmalabdához juttatta csapatát, ám Milovits Júlia hibája miatt nem tudta ezt kihasználni a Vasas (24:24). Ez meg is bosszulta magát, mert Vacsi Evelin pontjával fordított a Fehérvár, majd Meek ütésével meg is nyerte a játszmát (26:24, 1:0).

A második felvonást a fővárosiak kezdték jobban (1:4), ám nagyon gyorsan megtört a lendületük, fel is zárkóztak a hazaiak (4:5). Gyorsan ébredt a Vasas, és a technikai szünetig már nem is engedett több pontot ellenfelének (4:8). A meccs ezen szakaszában rengeteg hiba tarkította a játékot, így küzdésről igen, színvonalas röplabdáról azonban nem lehetett beszélni. Ennek ellenére sikerült folyamatosan ellépnie a Vasasnak (10:16). Nem adta fel a MÁV Előre, és próbált zárkózni (17:22). A végjátékban aztán már stabilabb játékot mutattak a látogatók, és Nagy Eszter ásznyitásával egyenlítettek (21:25, 1:1).

A harmadik játszmában is a Vasas ragadta magához a kezdeményezést, de tartani tudták a lépést a hazaiak (4:5). A technikai pihenőhöz közeledve ismét a látogatónak jött ki kedvezőbben a lépés, így növelni tudta előnyét (5:8). A folytatásban is a Vasas dominált, amely meg sem állt egészen 10:15-ig. Itt azonban egy csapásra elbizonytalanodott, Milovits görcsössé vált, így érkezett is Lutter Liza a helyére (15:18). A fehérváriak megérezték a vérszagot, ritmust váltottak és egyenlítettek (19:19). A végjáték ismét kiélezett csatát hozott, hol az egyik (21:22), hol a másik csapat vezetett (23:22). A legvégén már aztán nem is adták ki kezükből a vezetést a fehérváriak és megnyerték a szettet (25:23, 2:1).

A negyedik etapban Milovits helyén Lutter Liza kezdett feladóposzton. Az előző vesztett szett rányomta bélyegét a Vasas játékára. A vendégcsapat nagyon beragadt az elején (7:3). A folytatásban sem sikerült átesniük a holtponton a fővárosiaknak, a MÁV Előre teljesen megérdemelten lépett el riválisától (14:4). Jókay Zoltán edző változtatott, pályára küldte Dékány helyén Oláh Vivient. A második technikai szünetre némileg sikerült faragnia hátrányából a Vasasnak, amely azonban még mindig nagyon nehéz helyzetben volt (16:9). Továbbra sem tudta tartani a felszabadultan játszó házigazdával a lépést a fővárosi alakulat (19:12). Két Vasas-pont következett, ám ezt beárnyékolta, hogy a második ütést követően Papp Dóra sírva esett össze a hálónál. Ekkor úgy tűnt, hogy a bokája fordult ki a hazai játékosnak, aki nem is tudta folytatni a játékot, később azonban kiderült, hogy nagyobb a baj, mert a bokaszalagjai kivétel nélkül elszakadtak. Kondor Tímea érkezett a helyére (19:14). A folytatásban sem változott a játék képe. Egy görcsösen játszó Vasast és egy felszabadult MÁV-ot láthattak a nézők. A Fehérvár a hajrában igazi örömjátékot mutatott be, és bár a legvégén még felcsillant az esély (24:21), de a házigazda nem adta el az előnyét és megnyerte a meccset (25:21, 3:1).

A mérkőzés legjobbja
A hazaiak játékosa, Vacsi Evelin érdemelte ki a meccs legjobbja címet. Végig stabilan, megbízhatóan és hatékonyan játszott. A negyedik játszma végén szinte csak ő kapott labdát, s rendszerint meg is oldotta a feladatát. Rajta kívül még Dzunic Anna és Collette Meek emelhető ki. A vendégeknél Takács Zsófia és Vatai Gabriella nyújtott értékelhető teljesítményt.

Balhé, botrány
Természetesen ez a MÁV Előre – Vasas meccs sem múlt el jelentősebb balhé és szóváltás nélkül, ráadásul a lefújás után ezúttal két körben szólalkoztak össze az ellenérdekelt felek, de erről most nem írunk bővebben semmit, mert rettenetesen unjuk azt az idiotizmust, amiből ezek a fölösleges, irritáló szócsaták indulnak. Csak egy kérdés: nem furcsa, hogy mindig Székesfehérváron? Olyan ez, mint a feltűnési viszketegség! Nem elég, hogy nyert a csapat, kell a fesztivál, a feltűnés, a magamutogatás, a balhé! És ez ráadásul arrafelé családi vonás...

Extraliga, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés

MÁV Előre SC – Vasas Duna Autó Óbuda 3:1 (24, –21, 23, 21)
Székesfehérvár, 150 néző. Játékvezetők: Donkó, ifj. Szabó P.
MÁV Előre: Papp D. 4, Tálas 8, Vacsi 14, Antal A. 14, Meek 16, Dzunic 13. Csere: Deli-Germann (liberó), Kondor T. Edző: Fésüs Irén
Vasas: Miklai 19, Milovits 3, Borsos 9, Takács Zs. 16, Dékány 14, Nagy E. 7. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L., Oláh V. 3. Edző: Jókay Zoltán

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fésüs Irén: – A mai mérkőzésen azért tudtunk nyerni, mert döntő helyzetekben kevesebbet hibáztunk. Úgy gondolom, hogy egy izgalmas, színvonalas meccset láthattak a nézők.
Jókay Zoltán: - A mai teljesítmény alapján két ember kivételével senki nem érdemelhetné meg, hogy ezt a csodálatos játékot játssza. Gratulálok a Székesfehérvárnak.

További eredmények

Albrecht-Miskolci VSC-MISI – BSE-FCSM 0:3 (–20, –12, –15)
Miskolc, 200 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Miskolc: Mosonyi, Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Sitkey, Oláh Cs. Edző: Toma Sándor
BSE: Horváth A., Tóthné, Gudmann, Sándor, Hackl, Kötél D. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori, Szűcs K. Edző: Hollósy László

A párharc végeredménye: 2:0, a BSE javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK
Toma Sándor:
– Az első játszma derekáig jól tartottuk magunkat, húsznál megnyitott minket a BSE. A második szett után a fiataloknak adtam lehetőséget, és ők megtették, amit tudnak.
Hollósy László: – Gratulálok Toma Sándor kollégámnak, ez a Miskolc fog még meglepetést szerezni az Extraligában.

Békéscsabai RSE – TEVA-Gödöllői RC 1:3 (–18, 21, –18, –24). A párharc végeredménye: 2:0, a Gödöllő javára.
Újpesti TE – NRK-Nyíregyháza 3:0 (24, 25, 18). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: máv röplabda fehérvár vasas előre extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522708790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása