Az NRK-Nyíregyháza játékosai méltó módon adóztak a múlt héten elhunyt edző, Szekér László emlékének, hiszen a női Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, hazai pályán 3:0-ra megverték az Újpestet. Kőhalmi Richárd edző legszebb álmait is felülmúlta a játékosok hozzáállása és játéka.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc még korántsem dőlt el, de a csütörtöki, fővárosi meccsre már a nyírségiek hangolhatnak bizakodóbban, pedig előzetesen esélytelenebbnek tűntek. Aztán a sorozatos sérülések miatt klasszikus csere nélkül gyűrték le a mérkőzésre három kezdőcsapatnyi játékossal érkező UTE-t.

„Legszebb álmaimat is felülmúlta a kedden mutatott teljesítmény, le a kalappal a lányok előtt, akik az egyértelműen esélyesebb Újpesttel szemben bizonyították, a bennünket sújtó hátráltató körülmények dacára van tartás és kurázsi bennük – mondta nem titkolt elégedettséggel Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Hozzáteszem, két tizenöt, illetve két tizenhét éves gyerekkel a kezdőcsapatban nyertünk 3:0-ra a rutinos röplabdázók egész sorát felvonultató vendégek ellen. Ez a siker felér a címvédő BSE ellen korábban aratott kettős győzelemmel, pedig már akkor is azt gondoltuk, ennél aligha nyújthatunk jobbat. Persze, a földön kell maradnunk, az Újpest nyilván okul a történtekből, ettől függetlenül szeretnénk megragadni a lehetőséget: nyugodtan játszhatunk, most már a hazaiak izgulhatnak...”

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda ute újpest extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232704634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.03.02. 19:02:06

Nagyon örülők,hogy a nagy nevekből álló UTE ellen gyözött az NRK.Tetszik attól függetlenül mi lessz a párharc végeredménye.Az NRK nál volt három sérült,ezért a fiatalokat kellett bevetnie az edzőnek.Két 15 és két 17 éves játékos játszott.Hála az utánpótlásnevelőknek a fiatalokhoz lehetett bátran nyúlni.Csak ez lehet a röplabda jövője.Félek,hogy elszipkázák a tehetséges fiatalokat az NRK-tól,mert nevelni a csapatok többsége nem akar.

krájsz 2011.03.03. 07:00:48

@háló: Hány csapat félt évekig, hogy akár az NRK elszipkázza a tehetségeit... Most rá vannak kényszerülve, hogy hozzányúljanak a fiataljaikhoz. Ez eredményes, és kétségtelenül szimpatikus.

NRK 2011.03.03. 14:09:14

Nagyszerű győzelem volt az egyszer biztos, igaz nagyon kevesen voltak kíváncsiak a mérkőzésre. Amúgy krájsz-nak igaza van, mi is szipkáztunk el tehetségeket, legutóbb a Miklai Zsanettet. És sajnos nálunk a kényszer szülte azt, hogy az utánpótlásra támaszkodjunk. Elfogyott a pénzünk, nem tudtuk megfizetni a jó játékosokat, ennek lett a következménye Kapuvári Melinda távozása is, akit ezért nem szabad elítélni. Azért a Nyírsulinak sokat köszönhetünk, az utánpótlás nevelés miatt, köszönjük nekik, igaz ha vannak is súrlódások közöttünk. Ezért pozitívumként is felfoghatjuk a pénz hiányt. ;)

Tisztelettel,

Budai István, Sityu

Forza NRK ;)
süti beállítások módosítása