Gyászol Nyíregyháza és az egész magyar röplabda-társadalom. Néhány nappal 61. születésnapja után autóvezetés közben rosszul lett és tragikus hirtelenséggel elhunyt Szekér László, az ismert és elismert edző, a Nyíregyházi Főiskola SE NB I-es női csapatának szakosztályvezetője.

Miután a TF-en végzett, a nyíregyházi játékos-múltjára alapozva kezdte el taposni az edzők rögös útját. Volt tréner az MGFSC-nél, a Start Sportulánál, a Szakszig-NRK-nál és a Tanárképzőnél. A Nyíregyházi Főiskola docense és a testnevelési tanszék oszlopos tagja volt, főleg női csapatok felvirágoztatásán fáradozott, de az ülőröplabda-válogatott szövetségi kapitányaként is igyekezett maradandót alkotni. Világ- és Európa-bajnoki ezüstérem és paralimpiai ötödik hely gazdagította eredménysorát.

Büszke lehetett a Szakszig-NRK-val elért bajnoki negyedik helyre, és az 1999-es Extraligába jutás is örök emlék volt számára. Kolozsi Jánossal összeforrt a nevük, akkori segítője mostanság vezetőedző a Főiskola SE-nél. Hajdanán főnyeremény volt átigazolniuk a tiszakóródi Erdősné Balogh Erikát Debrecenből, aki bő egy évtizeden át halmozta a sikereket nyíregyházi színekben. Diákolimpiai aranyérmekre is büszke lehetett Szekér tanár úr, feleségével sokat tettek azért, hogy a Bem József Általános Iskola utánpótlás-nevelése folyamatosan hatékony legyen.

Nyugodjék békében, Tanár úr!

 

 

 

 

 

 

 


(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza szekér röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr502687736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása