Komoly tréningekkel és hasznos edzőmérkőzésekkel készül a női Extraliga negyeddöntőjére az Újpesti TE csapata. A fővárosiak a rájátszás első körében az NRK-Nyíregyháza ellen lépnek pályára. A párharc kedden kezdődik, és az egyik csapat második győzelméig tart.

A múlt hét közepén a Folyondár utcában vendégeskedett az Újpest, ahol 3:1-re kikapott, majd szombaton felkészülési tornán vett részt Gödöllőn, ahol a második helyen végzett a Miskolc mögött, s a házigazda előtt. A találkozók legfontosabb pozitívuma, hogy bizonyos játékelemeket erős csapatokkal szemben lehetett gyakorolni. A Gödöllő ellen még úgy is nyertek a fővárosiak, hogy Kapuvári Melinda és Várhegyi Anikó hiányzott a keretből. A Miskolc ellen már Kovács Tímea sem tudott pályára lépni, mert beállt a dereka, és egyébként is a fiatalok kaptak lehetőséget a játékra. A rutinosabb borsodiak erősebbnek bizonyultak a főként juniorkorú újpestieknél. A csapat általános hangulata jó, a játékosok motiváltak, és mindenki erősen bizakodik abban, hogy sikerül elérni a célkitűzést, a négybe kerülést.

Ezen a héten már teljes csapatfelállással tudják gyakorolni a védekezési és támadási taktikákat az újpestiek, akik szerdán a Békéscsabát fogadták. A két csapat gigászi küzdelmet vívott egymással mind az alapszakaszban, mind a középszakaszban. Már-már hihetetlennek tűnt, hogy háromszor is 3:2 lett a végeredmény az UTE javára, s csak az utolsó összecsapáson tudtak 3:1-re nyerni a fővárosiak. Az edzőmeccs is ezt az eredményt hozta.

Farkas Mihály, edző: Igazán jó csapat ellen tudtunk készülni. A Békéscsaba kiváló együttes, ezt többször is tapasztalhattuk az Extraligában. Amellett, hogy sikerült gyakorolni a taktikai elemeinket, örömmel tölt el, hogy eredményesek is voltunk. Biztató, hogy Kapuvári Melinda felépült, bár még látszik a kondícióján, hogy beteg volt, de remélhetőleg a negyeddöntő mérkőzéseire összeszedi magát.

Battlay Krisztina: Tényleg láthatóak az eredmények, az utóbbi pár héten már igazán korszerű röplabdát játszik a csapatunk. Külön öröm, hogy jól beépültek azok a játékelemek, amiket eddig csak nyomokban lehetett felfedezni az alap- és középszakaszban a csapatunk játékában, és ezeket biztonsággal alkalmaztuk is ezen a mérkőzésen.

Kovács Tímea: Én is úgy érzem, hogy jól haladunk a felkészülési munkával, lassan kialakul az a játékkép, amit szeretnénk látni majd a rájátszásban. Bizakodó hangulatban vagyok, ha mindenki hozza magát a negyeddöntőben, szép eredményt érhetünk majd el.

Az Újpest a felkészülést pénteken, Gödöllőn fejezi be, szintén egy edzőmérkőzés keretében. Az NRK-Nyíregyháza elleni negyeddöntő kedden kezdődik a szabolcsi városban.

Extraliga, nők, negyeddöntő

1. mérkőzések (március 1. kedd)
17.00: BSE – Miskolc
18.00: Vasas – MÁV Előre
18.00: NRK-Nyíregyháza – Újpest
18.00: Gödöllő – Békéscsaba

2. mérkőzések (március 3. csütörtök)
18.00: Békéscsaba – Gödöllő
18.00: MÁV Előre – Vasas
18.30: Miskolc – BSE
18.30: Újpest – NRK-Nyíregyháza

3. mérkőzések (március 5. szombat, amennyiben szükségesek)
17.00: BSE – Miskolc
18.00: Vasas – MÁV Előre
18.00: Gödöllő – Békéscsaba
18.00: NRK-Nyíregyháza – Újpest

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912688831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása