Kétéves beszámoló közgyűlésén 65. születésnapját is ünnepelte a Vas Megyei Röplabda Szövetség. Két karó és egy madzag – idézte dr. Andor Ferenc, a megyei röplabda szövetség elnöke legendás elődjét, a három évvel ezelőtt elhunyt Ávár Ernőt, aki annak idején ezzel szemléltette a kis szerigényű sportág 1946-ban kezdődő vasi térnyerését.

Három év múlva már 47 munkahelyi csapat küzdött egymással. A megyei szövetség 1948-ban alakult meg, indulhattak a megyei bajnokságok, ahonnan aztán NB II-es csapatok sora nőtt ki, néhány pedig az NB I-ben is megméretkezhetett. Az elmúlt 65 esztendőben hatalmasra bővült a megyei röplabdás család, ezreknek adott életre szóló élményt a hagyományos, illetve mostanság az új formák: a mini-, a mix-, a strand- vagy az ülőröplabda. A keddi közgyűlés résztvevői fényképekről is visszaidézhették a múltat.

A jelenről Prukner Tibor főtitkár adott tájékoztatást. Egy év szünet után ismét lesz nemzetközi Savaria-kupa – a 35. a sorban –, amelynek szervezési munkáiban ezúttal is részt vesznek. Sajnos 2009 óta nincs NB I-es csapata Vas megyének, az NB II-ben pedig csak női együttesek szerepelnek, igaz, abból három is. Az utánpótlás létszámára nem panaszkodhatunk, több klub is foglalkoztat fiatalokat, ismét nagyon sokan röplabdáznak a megyében.

A közgyűlésen felvetődött az igény arra, hogy az NB II-es csapatok – Vasi Sportakadémia, Sombathelyi Egyetemi SE, Haladás VSE –, illetve a sportiskola képviselői párbeszédet kezdjenek. Ezt a találkozót a napokban megejtik.

(forrás: Vas Népe)

Címkék: vas szombathely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr132667309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása