Két szoros szett, de hiába...

 2011.02.16. 23:24

Egy viszonylag sima, és két szoros szettben vereséget szenvedett a címvédő Fino-Kaposvár csapatától a Dunaferr SE hazai pályán a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában. A dunaújvárosi együttes jól küzdött, ám a kulcspillanatokban elkövetett hibái miatt nem volt esélye a bravúrra.

Igazán nehéz mérkőzés várt szerda délután a Dunaferr csapatára, amely a bajnoki címvédő Kaposvárt fogadta. A mérkőzés esélyesei a vendégek voltak, ám az újvárosiak bíztak abban, hogy összeszedett, jó játékkal meglephetik a középszakaszban még veretlen vendégeket.

Az első játékban úgy tűnt, hogy erre lehet is esély, a házigazda ugyanis gyorsan megszerezte a vezetést, és a játszma első technikai szünetéig tartani is tudta minimális előnyét (8:7). A pihenő után azonban átvette az irányítást a Kaposvár, amely elsősorban jó blokkjainak köszönhetően állva hagyta a dunaújvárosiakat, és meg is lépett hat ponttal (10:16). A folytatásban ugyan egyszer még sikerült három pontra felzárkóznia a Dunaferrnek, ám a hajrában jobban összpontosító kaposvári együttes nem adott több esélyt a kapaszkodásra, és sokadik jó sáncával vetett véget az első felvonásnak (21:25, 0:1).

A második etapot remekül indította a Dunaújváros, amely előbb három, majd öt ponttal is meglépett ellenfelétől, így egyáltalán nem volt véletlen, hogy időt kellett kérnie a kaposvári edzőnek (11:6). A szünet használt is a látogatónak, amely a folytatásban ismét magához ragadta a kezdeményezést, és előbb csak felzárkózott, majd a vezetést is átvette (15:16). A hazai csapat azonban nem adta meg magát, végig ott lihegett ellenfele nyomában, s ha 21:22-nél a játékvezető nem veszi el érthetetlenül a Dunaferr teljesen szabályos pontját, akár a játszmagyőzelemre is lett volna esély. Igen ám, de a kétpontos vezetését már megtartotta a vendégcsapat, amely végül megnyerte a második szettet is (23:25, 0:2).

A harmadik szett szinte végig kiegyenlített játékot hozott, amelynek elején ugyan rendre a vendégek vezettek, de a Dunaferr folyamatosan ki tudta egyenlíteni hátrányát (7:7). A fordulópont ismét a technikai szünet után jött, amikor a Kaposvár három ponttal is meglépett, ám a továbbra is nagy akarattal küzdő hazaiak ismét be tudták fogni a címvédőt (17:17). A hajrában is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a legfontosabb pillanatokban többször is hibázott a Dunaújváros, így a végjátékban szerzett kétpontos előnyét ezúttal is meg tudta őrizni a Kaposvár, amely összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést (23:25, 0:3).

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló

Dunaferr SE – Fino-Kaposvár 0:3 (–21, –23, –23)
Dunaújváros, 200 néző. Játékvezetők: Adler, Mocsnik
Dunaferr: Szabó B., Lukács A., Hatvany A., Tóth A., Bokor E., Dávid Cs. Csere: Pápai (liberó), Tomanóczy, Szücs Á. Edző: Ruffing Péter
Kaposvár: Szabó A., Nagy J., ifj. Schulcz I., Gergye, Bagics Balázs, Kaszap. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Csoma. Edző: Kántor Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:4, 8:4, 8:13, 10:16, 15:20, 18:23. 2. játszma: 4:3, 7:3, 8:4, 11:6, 12:9, 13:12, 15:16, 16:20, 20:22, 22:23. 3. játszma: 2:2, 4:4, 7:8, 9:12, 12:14, 14:16, 17:20, 20:22, 22:23

Sportiskola: szép diadal az OGYB-n
Kiválóan szerepelt az Országos Gyermek Bajnokság hétvégi tornáján a Dunaújvárosi VSI csapata, amely mind a három mérkőzését megnyerve, csoportgyőztesként zárta a sorozat nyíregyházi fordulóját.
Kelemen István csapatának három fordulóban kell kiemelkedően teljesítenie ahhoz, hogy bejusson az országos döntőbe, ezért nagyon fontos torna elé néztek a dunaújvárosi fiatalok. Nem okoztak csalódást, hiszen parádés teljesítményt nyújtva vették az akadályt. Mindhárom ellenfelük részt vett a tavalyi fináléban, de a dunaújvárosi együttes előbb a Kunhegyest intézte el 3:1-re, majd a Kazincbarcika ellen nyert játszmavesztés nélkül, s a nap megkoronázásaként a házigazda Nyíregyházát is 3:0 arányban múlta felül.

(forrás: Dunaújváros Online, kapos.hu)

Címkék: dunaújváros kaposvár röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr662666740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása