A férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában szerdán a címvédő Fino-Kaposvár együttesét fogadja a Dunaferr SE csapata. A találkozó 17 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A bajnoki címvédő kaposváriak győzelmi esélyekkel érkeznek Dunaújvárosba, de Ruffing Péter edző együttese ezúttal szeretne meglepetést okozni, amire reális esélye is van, hiszen Kaposváron az első játszmát megnyerték a dunaújvárosiak, és a folytatásban csak szoros csatában diadalmaskodtak a somogyiak.

– Jelenleg Magyarország legerősebb játékosállományával rendelkeznek a kaposváriak – mondta Ruffing mester. – Ennek ellenére ezúttal mindenképpen szeretnénk játszmát vagy játszmákat nyerni ellenük, de természetesen nem mondunk le a győzelem lehetőségéről sem, amire azonban kevesebb az esélyünk.

– Milyen formában érkeznek a vendégek a szerdai találkozóra?
– Jó passzban vannak, hiszen az elmúlt héten a Közép-európai Ligában három játszmában megverték a szlovák bajnok Chemes Humenné együttesét. Ezzel a hazai győzelemmel visszavágtak az őszi idegenbeli vereségért.

– Miként készül a rangadóra a csapata?
– A legjobb összeállításban lépünk pályára, nincs sérült a keretben. Gondot jelent viszont, hogy sok idő telt el az előző találkozónk óta. Edzőmérkőzést nem tudtunk játszani, így kissé tartok a meccshiánytól.

– Milyen taktikai húzással lehet meglepni az előzetesen esélyesebbnek tartott vendégeket?
– Megfelelően felkészülünk a Kaposvár játékából. Bátor nyitásokkal megpróbáljuk meglepni őket, hiszen az előző összecsapáson azt tapasztaltuk, hogy a fogadásoknál jelenleg nem olyan magabiztosak, mint az előző években.

– Kik azok a játékosok az ellenfélben, akikre külön figyelmet kell fordítani?
– Sok jó játékosuk van, de a kaposvári összecsapás tapasztalatai alapján Hoboth Ákos és Németh Ferenc semlegesítése kulcsfeladat lesz szerda este. Ők kiemelt figyelmet kapnak majd a taktikai megbeszélésünkön.

– A bajnokság középszakaszában eddig nem nyert a csapat. Mit vár a folytatástól?
– Jelenleg a negyedik helyen állunk. Amennyiben a következő három meccset megnyernénk, két helyet is előreléphetnénk a táblázaton. Két győzelemmel pedig egy fokkal kerülhetnénk feljebb. Ez azért lenne fontos, mert a bajnokság rájátszásában a négy közé jutásért gyengébb ellenféllel találkoznánk. Véleményem szerint azonban az alsó- és a felsőház csapatai között van akkora a különbség, hogy az első négynek nem jelenthet problémát a továbbjutás kiharcolása.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros kaposvár röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr412662211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása