Az új nyíregyházi városvezetés sportreformjának egyik kézzelfogható fejezete volt az, hogy a Bujtosi Szabadidőcsarnokot eddig ingyen használó, az önkormányzattal érvényes megállapodással nem rendelkező kluboknak február elsejétől csak térítés ellenében lehet úgymond bérelni a létesítményt. A jelzett időpont leárt, ám a csarnokban több csapat is játszott, edzett...

Az érintetteknek a pénz mellett a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a folyamatban lévő bajnoki szereplésnél a mérkőzés helyszínének megváltoztatása nem egyszerű, új csarnokot nem lett volna könnyű találni, ráadásul a szövetségeknél az ilyen változtatásoknak ára van. Néhányan fellégezhettek, mert az életszerű döntés következtében a bajnokságok befejezéséig marad a megszokott módi.

„A férfi kosárlabdacsapat helyzete egyértelmű volt, hiszen a klub és a város között június 31-ig szerződés van érvényben – kezdte Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidőcsarnok és Megyei Sportintézet vezetője. – A városi vezetés úgy döntött, hogy az NRK-Nyíregyháza női röplabdázói a bajnokság befejezéséig továbbra is térítésmentesen edzhetnek és játszhatják a mérkőzéseiket, a folytatás majd attól függ, hogy lesz-e szerződésük a várossal. A röplabdánál maradva, a Sollight-Nyíregyházi FRK NB I-es férficsapata a bajnokság befejezéséig hetente egyszer edzhet, illetve itt rendezheti a mérkőzéseit. Az NB I B-ben szereplő férfi kézilabdázók egy hét haladékot kaptak a csarnok használatára, az ő sorsuk az új vezetés és a város megállapodásának függvénye. A Kölcsey DSE megyei első osztályú női kézilabdázóval kapcsolatosan nincs információm, ők már nem edzenek itt.”

Ami a folytatásokat illeti, az elképzelések között szerepel az, hogy a Városi Stadion játékcsarnokát ismét bevonják a labdajátékok vérkeringésébe, és az egykoron nagy csatákat megélt csarnokban nem a tenisz-, hanem a röp-, a kosár-, és akár a kézilabda pattoghatna.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr812663293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása