A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra nyert a Pécsi TE-PEAC ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 13. fordulójában. Két jó formában lévő csapat jó mérkőzésének ígérkezett a találkozó. A közelmúltban a baranyai együttes szoros mérkőzésen kapott ki a listavezetőtől, remek játékkal győzelmi esélyt szalasztott el. A szombathelyiek pedig jó játékkal múlták felül a Sümeget.

A várakozásoknak megfelelően indult a mérkőzés. A motivált pécsi lányok szép támadásokkal próbálták meglepni a vendéglátókat. Azonban a hazai csapat sem hagyta annyiban a dolgot, és jól állta a vendégek kezdeti rohamait. 14:14-nél még döntetlent mutatott az eredményjelző, majd a remek napot kifogó Mészáros Réka nyitássorozata megnyugtató előnyt hozott az Akadémia számára. A vasiak 11 pontjára a vendégek csupán hárommal tudtak válaszolni, így a végjátékot simán fordította a maga javára a VSA (25:17, 1:0).

A második szettben hamarabb kapcsolt nagyobb fokozatba az Akadémia, és állva hagyta a meglepett vendégeket. Jól működött a Wlassits, Németh, Náray tengely. A Pécs szélső támadásokkal próbálkozott, amelyeket Sipos jó mezőnymunkával, néha szerencsével (volt, hogy fejjel) hárított. A szett közepre kialakult nyolcpontos előnyt végig tartani tudta a hazai csapat. 23-nál ugyan hat pontra olvadt a különbség, de egy percig sem forgott veszélyben a VSA újabb játszmagyőzelme. A hazai csapat szélső támadásainak és Mészáros nyitásainak nem találta ellenszerét a pécsi együttes (25:18, 2:0).

A harmadik játszma hasonlóan kezdődött, mint az előző. Már a szett elején elhúzott a VSA, és a vendégek jó védekezése sem tudott változtatni a játék képén. Tarlaczné pontos ejtéseit képtelenek voltak kivédekezni a baranyaiak. Wlassits sáncban, majd nyitásokkal növelte csapata előnyét, míg a vendégek nyitásfogadásai pontatlanok voltak, ezért támadásaik is előkészítetlenül akadtak el a hazai blokkban. Váratlanul magára talált a vendégcsapat, Kovácska nyitásaival két pontra zárkózott fel (19:17)! Kiss ütésével sikerült elforgatni az addig nem remekelő sort szombathelyi oldalon. Wlassits került nyitóhelyre és zsinórban öt pontot szerezve zárta le a szettet és a mérkőzést az Akadémia (25:18, 3:0).

A pécsiek motivált, lelkes játékot mutattak. Pesti a pontatlan nyitásfogadásoknak köszönhetően nem tudta hatékonyan mozgatni csapatát, így ütőteljesítményben nem tudtak maradandót alkotni. Mezőnyjátékukra a végletek jellemzők, csodás mentések és amatőr hibák, amelyek alapban meghatározták a mérkőzés kimenetelét. Hazai oldalon a jó formát mutató Németh Judit ezúttal is jól irányította együttesét. Szélsőjátékban öröm volt nézni Tarlaczné ritmusváltásait, pontosan, tudatosan helyezett ütéseit, ejtéseit. Náray kemény ütései is rendre az ellenfél térfelén landoltak. A két center is jó napot fogott ki. Mészáros az utóbbi hónapok legjobb játékát mutatva, különösen hatékony nyitásaival jelentős mennyiségű pontot termelt. Wlassits a hálónál sáncaival, gyors támadásaival tűnt ki. Sipos védekezésben hozta a tőle megszokott stabil játékát, míg a sérüléséből visszatérő Kiss is egyre jobb formában játszik.

A szezon legfontosabb meccsét vesztették el a pécsi lányok. Semmit nem mutattak a múlt hétvégi remek játékból. Már a mérkőzést megelőző jelek is rosszak voltak, mindössze nyolcan tudtak elutazni Szombathelyre. Volt, aki családi okok miatt, volt, aki sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Szilágyi Csilla ujja például a csütörtöki edzésen sérült meg, pénteken rögzítőt tettek rá az ügyeleten, amelyet négy hétig kell viselnie. Az utazókeret sem volt teljesen egészséges, Böröczki Petra lázzal, torokfájással küszködött. Viszont debütált egy új játékos is a PEAC keretében, Kovácska Mária. A veszprémi rutinos játékos csak a mérkőzéseken tud a csapat tagja lenni, lakhelye, munkája miatt a hétközi edzéseken nem tud részt venni.

Ezen a találkozón rögtön kezdőként, kettes ütőhelyen lépett pályára. A liberó, és a kezdőcenter hiányában nyitást is kellett fogadnia. Ezzel a feladattal remekül megbirkózott, de a labdamenetek közben többször kereste a helyét, nem mindig tudta, mikor kell kisegítenie a feladót. A meccs elején a támadások és a mezőnymunka is akadozott. Az ellenfél magas sánca gyakran találkozott a baranyaiak labdáival. Többször rontottak nyitást is a vendégek. A VSA minden játékrészben viszonylag gyorsan tett szert nagy előnyre. Így futhattak az eredmény után a pécsiek, utolérni és fordítani azonban egyszer sem sikerült. Bár a végére már egész jól védekezett a PEAC, a harmadik szettet is a Szombathely nyerte. Még egy mérkőzés ugyan hátra van az alapszakasz második köréből, de már biztos, hogy a harmadik helyen zár a Pécsi TE-PEAC, amelynek innen nagyon nehéz lesz előrébb lépnie a folytatásban.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Egy szimpatikus, erős pécsi csapatot sikerült ma két vállra fektetnünk, köszönhetően taktikus, szervezett játékunknak és nyitóteljesítményünknek. Büszkék lehetünk a mai győzelmünkre, mert a pécsi lányok még okoznak meglepetéseket ebben a bajnokságban, és a végelszámolásnál ők lesznek a mérleg nyelve!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 13. forduló

Vasi Sportakadémia – Pécsi TE-PEAC 3:0 (17, 18, 18)
Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Éri, Kiss
VSA: Németh, Tarlaczné, Mészáros, Kiss, Náray, Wlassits. Csere: Sipos (liberó). Edző: Mucsi Péter
Pécs: Gregor, Fridrich, Kovácska, Böröczki, Császár, Pesti. Csere: Mihályfi, Bauer. Edző: Storcz Tamás

(forrás: vsakademia.hu, peacroplabdapecs.hu)

Címkék: pécs szombathely röplabda pte nb ii vasi peac vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822659895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása