A Palota-Böllhoff hazai pályán 3:0-ra nyert az Agria RC-Eger ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának első fordulójában. A hazai játékosok közül Karácsonyi Júlia és Szepesi Gabriella remekül teljesített, pedig egyik felkészülése sem volt problémamentes...

Tóth Eszter szerzett vezetést az Egernek az első szett legelején, de Karácsonyi Júlia duplája és Kása Enikő ásznyitása után már a Palota állt jobban (4:1). Szepesi Gabriella is kettőt ütött (7:2), de még a technikai előtt elkezdte a felzárkózást a vendégcsapat. Egy szabálytalan labdakezelés után már csak egy pont volt a különbség (8:7), de Soós Ivett blokkjával és Valasik Marietta ásznyitásával megint ellépett a házigazda (11:7). A sorozatos nyitásrontások miatt nem sikerülhetett az egyenlítés az Egernek, a Palota pedig a pontatlan feladások miatt nem volt képes jobban meglépni (15:13).

Szepesi újabb pontja után Juhászné Tóth Mária időt kért (17:13), az folytatásban aztán Tóth Eszter blokkolt, majd nyitott egy ászt. Szalayné Sebők Éva feladót cserélt, Kása Enikő helyére érkezett Kiss Regina. Karácsonyi Júlia centerpontja mozdította ki a holtpontról a hazai csapatot, aztán megint jött két szép sánc, előbb Karácsonyi, majd Valasik részéről. Karácsonyi nagy élt, remekül játszott, nyitott egy ászt, ezután az Agria RC megint időt kért (22:16). Soós Ivett ütése, majd Karácsnyi újabb ászszervája után Róth Imola középről volt eredményes (24:17), a szettet pedig az egri csapatkapitány, Kolman Viktória hosszú nyitásával fejeződött be (25:17, 1:0).

Kolman ütésrontásával indult a második etap, de Tóth Eszter gyorsan egyenlített (1:1). Imreh Kinga, Hajdú Bianka és Kolman ütött, ezúttal az Eger lépett el (1:4). Karácsonyi ezúttal ejtésből szerzett pontot, majd egy hevesi hiba révén egyenlített a Palota (5:5). Karácsonyi két ászt nyitott, s máris a hazaiak vezettek az első technikainál (8:6). A csapatkapitány, Balogh Beatrix előbb ejtett aztán blokkolt, majd jött Karácsonyi újabb ásznyitása. Juhászné időt kért (11:6), de ezzel sem tudta megtörni a fővárosiak lendületét (13:6). Ragyogóan röplabdáztak a rákospalotaiak, végül Petrás Dalma duplája törte meg együttese rossz szériáját, Szalayné azonnal időt kért (13:8).

Róth Imola nagyot ugrott, és levadászta Soós Ivett ütését, aki azonban egy ejtéssel azonnal javított. Tóth Eszter duplázott, zárkózott az Eger, de Szepesi ütését a második technikai szünet követte (16:11). Karácsonyi kettőt blokkolt egymás után, aztán Szepesi ejtett a sarokba, a hevesiek időt kértek (19:12). Két egri ütésrontással tovább nőtt a különbség. Semmi nem jött be ekkor a vendégeknek, a fővárosiak pedig mezőnyben majdnem mindig kiválóan helyezkedtek. Kiss Regina ászt nyitott (23:12), Karácsonyi és Soós pedig ütött, s máris véget ért a játszma (25:13, 2:0).

A harmadik periódust is az Eger kezdte jobban és eredményesebben, Tóth Eszter és Imreh Kinga után Kolman Viktória is betalált (0:4). Megtorpant a házigazda, ezért visszaküldte kezdőfeladóját Szalayné, de hiába, Róth ütésével az első technikainál jelentős előnyben volt a látogató (2:8). A pihenőt követően továbbra is folyamatosan szerezte pontjait az Eger. Kolman ugyan rontott egyet, de azonnal javított. Tóth Eszter a hálóba ütött, Valasik ászt szervált (6:11), de Petrás Dalma gyorsan lehűtötte a kedélyeket egy szép vonalütéssel, majd Róth ászszervája után Szalayné időt kért (6:13).

Szepesi pontjaival tartotta magát látótávolságban a Palota, de a hevesiek magabiztosan őrizték előnyüket (11:15). Juhászné Tóth Mária nem így gondolta, és amikor három pontra zárkózott a házigazda, időt kért (12:15). Kolman a második technikai előtt egy, utána két pontot ütött (13:18), de Balogh Beatrix blokkjával megint feljött a házigazda (16:18). Valasik ásznyitásával egyenlített a Palota (18:18), de amikor Tóth Eszter betalált, újra kettővel jobban állt a vendég (19:21). Karácsonyi Júlia egyenlített ismét, Juhászné meg időt kért (21:21). Szepesi elrontott egy támadást, majd javított (22:22). Kiss Regina ászértékű nyitása után Szepesi megint hibázott, de Petrás ütése is out volt (24:23)! Meccslabda! Soós Ivett ejtésével ért véget a találkozó, amelyen a Palota teljesen megérdemelten, helyenként kiváló játékkal győzött!

A mérkőzés legjobbja
Nem lehet kérdés, hogy a találkozó legjobbja a győztes Palota centere, Karácsonyi Júlia volt, hiszen minden játékelemben kiválóan teljesített! Eredményesen támadott és blokkolt, és több ászt is nyitott, pedig az elmúlt napokban betegség miatt gyengélkedett. Szepesi Gabriella is jól játszott, eredményessége nagyon kellett a sikerhez. Az ő felkészülése sem volt problémamentes, hiszen sajnálatos haláleset történt a családjában, ami miatt a meccs egyperces gyászszünettel kezdődött. A liberó, Hajagos Dorottya is remekül játszott, Soós Ivett rendületlenül támadott, és Balogh Beatrix is pontosan, hasznosan röplabdázott.

NB I, nők, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló

Palota-Böllhoff – Agria RC-Eger (17, 13, 23)
Rákospalota, 40 néző. Játékvezetők: Horváth M., Farkas L.
Palota: Kása 1, Balogh B. 4, Valasik 6, Soós I. 8, Szepesi 15, Karácsonyi 15. Csere: Hajagos (liberó), Kiss R. 2, Örsi. Edző: Szalayné Sebők Éva
Eger: Hajdú 1, Kolman 9, Imreh 7, Petrás 5, Tóth E. 10, Róth 6. Csere: Nemes (liberó). Edző: Juhászné Tóth Mária

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 15:13, 19:15, 23:17. 2. játszma: 8:6, 13:7, 19:12, 23:13. 3. játszma: 2:8, 11:15, 18:18, 23:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szalayné Sebők Éva: – Minden álmomat felülmúlta ez a siker! Nagyon fegyelmezetten, igazi csapatként játszottunk. Nem értem, hogy az Eger miért volt ilyen visszafogott, mert nagyon jó képességű együttes, és én is csak azt tudom mondani, amit legutóbb az ellenfél edzője, hogy jó lenne, ha mindkét csapat az NB I-ben szerepelne a következő szezonban is.
Juhászné Tóth Mária: – Szomorú vereség volt ez. Nem így készültünk, legalább is én nem... Szerettem volna győzni, de az egész heti edzéslátogatottságot és a lányok hozzáállását sajnos hűen tükrözte ez a mérkőzés. Ezt a találkozót mi veszítettük el.

Címkék: eger palota agria röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr452655744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.02.12. 22:40:26

az agriasport.hu-n olvasottak után érthető,hogy at Eger miért áll ott,ahol van
süti beállítások módosítása