A Fino-Kaposvár hazai pályán 3:0-ra nyert a szlovák bajnok VK Chemes Humenné ellen a férfi Közép-európai Liga alapszakaszának 18. fordulójában. A somogyiak ezzel visszavágtak riválisuknak a szlovákiai tévés meccsen elszenvedett vereségért. Statisztika itt!

Bagics Balázs ütései és ásznyitásai alapozták meg a Kaposvár sikerét. Idővel aztán Németh Ferenc és Hoboth Ákos is eredményes volt, míg a másik oldalon Jan Leskanic és Michal Hudák próbálta tartani a lépést a házigazdával. Ha csak egy-két ponttal is, de végig a Kaposvár vezetett, a végét pedig négy pontra nőtt az előny. Ekkor aztán váratlanul izgalmassá vált a szett, a szlovákok három játszmalabdát is hárították, majd Hudák rontott (1:0).

A második felvonás Kaszap Tamás remek megoldásaival kezdődött, s mivel időben összeállt a sánc is, gyorsan tetemes lett a különbség a két csapat között. A szlovákok körbelőtték a pályát, és több nyitásuk is csak a hálóig jutott el. Kaposvári oldalon sem volt sokkal jobb a helyzet, a szett végére mégis tovább nőtt a hazai előny (2:0).

A harmadik, utolsó játékrészben sokáig a szlovákok vezettek, a vége viszont a házigazdáké volt. Igaz, kellett ehhez egy ellenállhatatlanul játszó Németh Ferenc is, aki az első és a második szettben szerzett hat-hat pontjához ebben a felvonásban még 14-et tett hozzá, s produkciójával magasan az egész mezőny legponterősebb játékosává vált.

Kántor Sándor, a Kaposvár edzője:– A mérkőzés előtt azt mondtam, ha azt játsszuk, amit megbeszéltünk, akkor sima 3:0 lesz a vége. Pontosan így történt...

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 18. forduló

Fino-Kaposvár – VK Chemes Humenné (szlovák) 3:0 (23, 16, 22)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Bardic, Muha (horvátok)
Kaposvár: Kaszap 5, Bagics Balázs 11, Nagy J. 3, Németh F. 26, Hoboth Á. 6, Szabó A. 2. Csere: Dömötör (liberó), Csoma. Edző: Kántor Sándor
Humenné: Sukochev, Hudák 9, Kriz 3, Leskanic 7, Javorcik 2, M. Mizerak 7. Csere: Vajda (liberó), Jakubov 7, Bil, M. Hrinak 4. Edző: Richard Vlkolinsky

(forrás: sonline.hu)

Címkék: kaposvár röplabda közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352656003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása